Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom čo som zhliadol prvú časť remakeu filmu "Halloween" mi trvalo dosť dlho pokiaľ som našiel chuť na pokračovanie. Americký hudobník a režisér Rob Zombie spracoval túto horrorovú klasiku svojským spôsobom. Pôvodný Carpenterov snímok považujem za jeden z najlepších slasher horrorov. To čo s tým porobil Rob Zombie je bezduchá fraška plná krvy, násilia a vulgarizmov. Chýba tomu však veškerá atmosféra. To je pre mňa absolútne neprijateľné. Prvá časť ma veľmi sklamala a tento druhý diel je ešte horší. Je jasne vidieť, že pri remakeu "Halloweenu" si snaživý Rob Zombie naložil vyše ako zvládne uniesť. ** ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V jednom už mám jasno, na filmy Rob Zombieho nemá smysl chodit. Měl by radši zůstat u hudby, neprznit filmovou tvorbu a nepohřbívat horrorové klasiky. Po filmu jsem si uvědomil, že tam bylo plno zbytečných scén, které tam vůbec být nemusely (a byli natočeny jen kvůli tomu, aby to mělo minutáž celovečerního filmu). Expozice je zcela zbytečná. Možná si (ne)rejža chtěl natočit dramatickou scénu mezi matkou a svým dítětem. Ale ta vůbec nefunguje. Někdo si tu neuvědomuje, že film je umění, nikoliv možnost nasnímat vše, co se nám líbí. Malcolm McDowell jako herec začal na vrcholu a poslední dobou se upisuje k divným projektům a přitom má takový herecký potencionál a charisma. Horrory jsou od toho, aby vás lekaly nebo děsily přemírou brutality. V tomto filmu lekačky nejsou. Na druhou stranu brutalita ano, ale díky mizernému střihu vidíme spíše abstrakní obrazy, pod kterými si musíme představit, co se vlastně na plátně odehrává. Ono to možná je i tak lepší, ale stejně... Never more! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak může vypadat, když si Rob Zombie dá něco ostřejšího do žil. Psychedelie nezná hranic. Ve filmu spolehlivě funguje asi prvních 20 minut, ale jak se později ukáže jedná se stejně o sen, takže smůla pro diváka. Poté se dozvídáme že z hlavní představitelky je naprosto vyřízená bytost, která musí chodit na terapie a pořád kolem sebe jen nadává. Postava doktora Lomise je příběh sám o sobě, tohle snad McDowell nemohl myslet ani vážně. Vraždy jsou zbytečně brutální až to přestává bavit. Celým filmem se jako pojítko vznáší duch paní Myersové a bílý kůň.? Nebudu to raději komentovat. Zhodnocení je takové: jestliže se mi Rob Zombie celkem líbil se svým prvním dílem, tak tentokrát mě totálně nasral. Ve filmu vlastně nic nefunguje. Konec filmu může kandidovat na největší filmový průser všech dob. Vlastně Rob Zombie ukončil dohady o tom zda-li by šel natočit ještě 3 díl. Věřím že k Halloweenu se teďka žádný režisér nepřiblíží minimálně na 20 let. PS: Po skončení této tragédie se začínám upínat už pouze na Scream 4, který snad pozvedne letošní shozenou a polámanou laťku Slasher hororů. PS2: Není to sice důležité ale viděl jsem delší verzi filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hallo, tak copak to tu zase máme? Hrst zručně vyrobených klipíků coby nastavená kaše na dané téma? Chápu, že R.Z. to musel udělat. Jednak jde o prachy (...a není nad jistotu stabilního rodinného obsazení, že...), druhak asi o nějaké to ryzí popkulturní nutkání. Tak nějak dodělat tu svou práci, že... A tak se velký Majkí bez ohledu na realitu žánrově zjevuje jako čert ze stroje na správných místech ve správnou chvíli, tu někomu hlavu uřízne, tu pro změnu rozšlape, tam někoho vykuchá, střepem skla nebo kucháčem jedno jest, jako duch se zjeví za stromem, který v průměru je asi tak dvakrát menší než jeho břich, i auto se sestřičkou svou vlastnoručně převrátí, asi aby stádo zatleskalo nad tou silou sujetu (syžetu, že...)... K tomu sexy snové sekvence, roztěkaná kamera chce být za každou cenu trendy, asi do rytmu, prší a venku se setmělo, krve se hádejte schválně co... No ano, je to snad stylové ale stokrát omleté a bez překvapení a bez pointy nudné nic... :-/ . . . Jednu hvězdičku tedy za to všechno s tolerancí, protože po jedničce přece musí(!) přijít dvojka, že... Honky tonky vidláci z Georgie užili si svou hvězdnou minutu a zabíjet v dalších opusech nekonečné série bude zřejmě sladká Angel. Jo jo jo, máme se dalších třicet let na co těšit... - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2011 na dvd, v původním znění s č. titulky, hodnocení 1359., komentář zde jako odzívaný dvěstědvacátýprvní - 26.2.2011) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Odmítnutí Zombieho druhého HALLOWEENU je dvojí: zastánci Carpenterovy vize nejsou schopni přistoupit na Zombieho revzionistický přístup, ve kterém zlo není iracionální, nýbrž je motivované a monstrum je polidšťováno; fanoušci "brakových" (sub)žánrů slasheru či exploitationu zase nejsou schopni přijmout ambicióznost celého projektu, který se snaží dostat grindhouse do arthouseu. Ti první nedokáží pro odmítnutí samotného konceptu ocenit, že remake hororu nemusí být pouhou vyprázdněnou nápodobou originálu v současném moderním audiovizuálním hávu, jako se to stalo u TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVOU PILOU či PÁTKU TŘINÁCTÉHO. Přehlížejí pak uvědomělost při polidšťování monstra, když na sebe zavražděné postavy před svou smrtí berou masky Frankensteina a v dialozích narážejí na jeho Nevěstu, popř. kostým Rockyho z ROCKY HORRORO PICTURE SHOW; monstra jsou u Zombieho totiž ti okolo Michaela, ne Michael samotný. Ti druzí zůstanou u chvály nesmlouvavého vyobrazování násilí i sexuální otevřenosti, ale přitom si nevšimnou či nepříjmou, že z explicitního ukazování se přechází k navozování fyzické nevolnosti prostřednictvím důmyslného stylu (expresivní nasvícení obrazu, posílení zvukových efektů, paralelní či asociativní střihová montáž, kdy přímo ani nechutnosti nevidíme). Stačí pouze přistoupit na to, že paradokumentární realističnost Cravenových či Hooperových exploitationů 70. let byla nahrazena důslednou stylizací. Osobně pak oceňuji první a poslední čtvrthodinu, ve které se z carpenterovského bubáka bez paměti stává bubák s pamětí, poučený tím, co se mu přihodilo v předchozích dílech (viz odkazování se při peripetiích se sanitkou, vzítí sekery a dobývání se do budovy ochránce) - aby se ukázalo, že traumatizujícími zážitky z minulých děsuplných zážitků je postižená samotná screen queen Laurie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)
  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)
  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama