Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oceánu kolem Antarktidy zuří válka - na jedné straně stojí japonští velrybáři, lovící velryby pro údajný vědecký výzkum, na druhé aktivisté Sea Shepherds vedeni Paulem Watsonem, jedním ze zakladatelů Greenpeace, odkud však byl „vyhozen" pro svoje příliš radikální metody. Sea Shepherds odmítají označení protestní organizace; neprotestují, ale jednají. Na velrybářské lodi útočí kyselinou máselnou, provazy zamotávanými do lodních šroubů…. Vzhledem k velkým finančním ztrátám se velrybářům aktivity Sea Shepherds pochopitelně nelíbí a při vzájemných střetech jde často o zdraví, ne-li přímo o život…. (Bum)

(více)

Recenze (10)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zväčšia sa povedalo všetko. Som ale rád, že Paul Watson už nie je člen Greenpeace, pretože to sa zmenilo na politicky-zaťaženú organizáciu. Jak môže niekto zabíjať takéto tvory? Byť po mojom, tak by sa s tými nihondži-veľrybármi jednalo pekne po US-Navy style: "Až s nimi skončíme, bude sa Japonsky hovoriť len v pekle." - Admirál W. Halsey. :-) ()

eaglestar odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, výborně! Dokument o nenažraných a arogantních žluťácích, kteří všem drze lžou do ksichtu... výzkum je výzkum, že!?! A taky je to o partě dredařských čuráků, kteří poškozují plavidla v mezinárodních vodách. Házení lan a řetězů na znehybnění velrybářských lodí a vystřelování flašek se smrdutým nákladem na jejich paluby?!? Dementům je jedno co poškodí, nebo jestli někoho trefí. Prostě piráti. Já být smradlavé šikmoočko, tak po nich střílím.... ostrýma! ()

Reklama

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že v dnešní době se musí najít takoví magoři jako mořští pastýři, aby ochránili alespoň nějaké velryby před nenažranýma japonskýma šmejdama. Celkově jaký idiot přišel s tím, že budeme jíst velrybí maso? A to na takové úrovni, že jednou budou na pokraji vyhynutí? Dále je smutné, že je na tyhle ignorantský lovící zrůdy zákon krátký, takže žádný z neschopných velmocí s tím vším vybíjením všech druhů zvířat po celém světě, nic moc neudělají. Je fakt, že jsem se párkrát pozastavila nad chaotickou organizací posádky na moři, na hranici samo pozvání se na cizí loď, či nabírání absolutně tupých a v ničem neznalých dobrovolníků na loď, ale díky za ně (mimo toho dredatýho nejvíc marnýho týpka!) V dokumentu mohlo být víc záběru velryb, keporkaků a celkově mořského života, ale co, hlavní úkol to splnilo. Byla jsem vlastně jejich "strategií" chvílemi šokována. Nemít mořskou nemoc a nebýt gaučák trapo Čech, tak jdu do toho taky. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Najlepší dokument o ochranároch z flotily Sea Shepherds, ktorí celý svoj život bojujú proti teroru páchanému na prírode. Kto si nestihol pozrieť Whale Wars na TV Animal Planet, môže to urobiť tu: 1. sezóna, 2. sezóna, 3. sezóna, kde môže Sea Shepherds aj symbolicky finančne podporiť, ako sa to chystám urobiť ja. Určite odporúčam aj silný dokument Testify!, kde hovoria najznámejší aktivisti ako Paul Watson zo Sea Shepherd, Rod Coronado z Animal Liberation Front, alebo Darryl Cherney z Earth First. Budúcnosť je v našich rukách. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární seriál o radikálních ochráncích přírody. Nevěřím, že bez takovýchto odvážných bojovníků by v našich oceánech velryby ještě vůbec byly. Jak moc mám rád Japonce a jejich filmy (viz diskuze k dokumentu The Cove, kde své názory více rozvádím), tak nenávidím to jejich ignorantství, co se týče lovu velryb (a delfínů). A divím se papouškům Idego, S120 a RubensBagr s jejich naučenými frázemi o ekoteroristech, že se na to vůbec dívají. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama