Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem byl na rozpacích, zda sleduju originální komedii plnou trefných postřehů a hlášek nebo jen další americkou žvýkačku plnou fekálně-zvratkového humoru. Nakonec se to zastavilo někde uprostřed, o jednu hvězdu jsem to shodil kvůli totálně slabomyslnému, ukecanému závěru který úspěšně vymazal všechny dobré dojmy, které jsem si střádal v průběhu celého filmu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná komedie s mým oblíbeným J. Segelem (nám známého z nejlepšího sitcomu How I Met Your Mother). Líbila se mi tématika toho, jak funguje kamarádství v době vážného vztahu. Kašle se během takového vztahu na kamarády? Já myslím, že ano a spousta lidí mi to potvrdí. Jenže tenhle film je spíš o druhé straně mince. Kašle se na přítele či přítelkyni, pokud si najdete nového kámoše? Jak už to ale v životě chodí, ta pravá cesta je ta střední. 65% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné tím, že milostná klišé (a že jich tam je) vystavuje intenzivnímu můžu chlapáckých sedánek, fekálních fórků a pubertálních hovězinek. Segel a Rudd jsou sehraní a přesvědčiví, situace patřičně trapné a i když nakonec dojde na lautr stejně pitomé výlevy jako v tuctových milostných komediích, ta lehká subverze je činí celkem snesitelnými. Kámoš k pohledání si solidně utahuje ze soukmenovců, faktem zůstává, že si přeci jen víc mohl utahovat především sám ze sebe... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Opět další bromance a opět se povedla. Jenže z počátku jsem měl s filmem problémy. Nějak mě to nechytlo. Teprve až se na scéně objevil Jason Segel a já si mohl vychutnávat hlášku za hláškou. A to mi vynahradilo začátek filmu hledání kámoše. Přestože se oba znají jen krátce, tak prožívají tolik dobrodružství o kterým si někteří můžem nechat jen zdát. V podstatě se jedná o takovou dlouhodobou pánskou jízdu před svatbou. Jenže kámoši zůstávají i po ní a bavit se můžeme dál, jen s jistými manželskými omezeními. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začala jsem se na to dívat, protože to dávali v televizi a jakmile se tam objevil Jason Segel tak jsem tušila, že tenhle film nebude nic pro mě. Nakonec to nebylo tak hrozný, ale kdyby ubrali ty nechutný vtipy a scény tak by to bylo nesrovnatelně lepší. Docela mi tam lezla na nervy postava Zooey, tak nejdřív chce, aby si našel její snoubenec kamaráda a pak jí to vadí. Jednou a znova už ne. 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)

Reklama

Reklama