Reklama

Reklama

Merlin a válka draků

  • USA Merlin and the War of the Dragons
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Čarodějnický učeň Merlin proti armádě draků.
Armáda draků napadá zbídačenou zemi a čarodějnický učeň Merlin je musí zastavit. Merlin a válka draků je jeden z mála filmů pojednávajících o mládí tohoto legendárního kouzelníka, který se v tomto příběhu také setká s budoucími rodiči krále Artuše. Skvělá kamera a úchvatné scenérie hor severního Walesu podtrhují dojem z tohoto dramatického příběhu plného bojů a magie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia z Asylumu sú šialenci. Ja mám šialencov strašne rád, ale musím uznať, že fantasy im vôbec nejdu. Je jasné, že keď sa stretne partia kamošov s odhodlaním pobehať si po lúke Asylum ich v tom podporí a poskytne kameru, nech popri tom natočia aj nejaký film. Dodatočne pritnú pár animácií a posledná úloha večera je vymyslieť názov. Nejaký scenár či dialógy sú pri bezhlavom pobehovaní po lúke samozrejme zbytočnosť. Čo chýba tomuto filmu? Jednoznačne efektnejšie zábery na draky. Jedine to by mohlo zachrániť celý film, ale ani to sa tu nedeje. Všetky bojové zábery sa sústreďujú na amatérske šermovanie štýlom bezpečnosť nadovšetko, autenticita je druhoradá. Ak máte radi legendy Merlin, Excalibur, bohov... na film sa radšej nepozerajte, pretože prídete aj o tú štipku romantiky, ktoré tieto legendy v sebe majú. Považujem sa za veľkého fanúšika béčok, ale musím uznať, že toto bola nehorázne nudná kravina. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Výprava čítající zhruba 20 lidí včetně J. Prochnowa (hraje jen do poloviny mistra kouzelníka mladého Merlina), krásné scenérie přírody a oškliví animovaní draci, kteří např. vznikají i po vypití dračí krve člověkem. Chce to nemyslet na některé záludnosti scénáře. Objeví se i jiná pověst o Excaliburovi a samotném Merlinovi. ()

Reklama

gipper odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se prosím pěkně chtěla dívat třídá páťáků. Na výběr měli Shreka, Divoké vlny a Harryho Pottera. Ale to ne, to oni si radši dotáhli ještě tuhletu příšernost, kterou si nakonec i odhlasovali. Celej film byl jedno velký utrpení. Herecké výkony nestály za nic, záběry naprosto tragické, děj pokulhával.. Divím se, že byl někdo schopný něco takového vůbec natočit a následně to pustit do světa :oP Nakonec jsme film se souhlasem dětí v půlce vypnuli a pustili si Harryho a Ohnivý pohár, aleluja! ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zajímavé kolik hovadin se dá o tomto kouzelníkovi natočit. Snad jediný dobrý příběh nese pouze jméno "Merlin" a netahá do legendy hovadiny jako hordy draků a naopak lidské armády velikosti ochotnických spolků. Ale jsem asi povahou sběratel, tak tyto perly kinematografie holt musím vykoukat. Takže je to nepřekvapivě hrozné, dialogy idiotské a grimasy ústředních představitelů místy k nesnesení, ale je to také zábavné a útok královy jízdy čítající dva muže (tedy korektně muže a ženu) k potrhání. Dva postřehy - Proč mají filmaři ambice točit davové scény, když nemají onen dav? Král se snaží po vzoru Williama Wallace na koni motivovat armádu, ovšem její přední linie (pokud se tak třema peonům dá říkat) je tak malá, že se pořád točí v kruhu.; Je více než pozoruhodné, nakolik béčkové a céčkové filmy pracují s knihami. Vezmete si jí holt do ruky, nanejvíce trochu zalistujete a hoplá, vědomosti jsou vaše, kdo by se unavoval studiem. Tento trend je poměrně rozšířený, pro dobro filmařů doufám, že jde o nadsázku a uměleckou licenci a že sami vědí, jak se kniha používá, tzn. že se čte... P.S. Možná se můžeme těšit na pokračování :) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Milujem drakov a tak som cely nadsenia siahol na tento film, aby som konecne uvidel dalsi fantasy film. Uz v prvych minutach fimu som zacal mat z filmu rozpacite dojmy. Bolo vidiet, ze film neni robeny profesionalnym spracovanim vo vsetkych ohladoch. Samotni draci sa dali preglgnut, aj ked toho dokopy vo filme nenarobili. Dost komicky vypadali, akoze hromadne bitky medzi dvoma armadami. Zasahy od mecov vyzerali smiesne a bolo vidiet, ze neboli zasiahnuty mecom. Priblble zabery zabodnutia meca zboku vyzerali trapne a nedoveryhodne. Najvacsi chudak bol samozrejme Merlin este v mladsom vydani, ktoreho si zahral nie moc dobry herec. Ani hlavny rival proti nemu nebol tiez dobra volba, pretoze jeho herecky vykon bol skoro na bode mrazu, ako ten Merlin. Co sa tyka pocitacovych efektov, videl som uz aj horsie, ale ani toto neni zrovna to co by ma nejako ohurilo. Zaver filmu mi prezradil, ze aj mozno bude pokracovanie, co dufam nebude zrovna taka slabota, ako tento film. Najlepsie zo vsetkeho bola zaverecna skladba v duchu symfonickeho power metalu. Skladba mala taky chytlavy potencial, aby vas uputala a donutila vas pospevovat do rytmu pesnicky:) To ale neni prilis mnoho, aby tento film dostal vacsiu sancu na uspech a preto ho hodnotim nie prilis kladne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama