Reklama

Reklama

Království míru

(neoficiální název)
  • USA Peaceable Kingdom

Obsahy(1)

Království pokoje. Dokument o domově důchodců pro zvířata nalezená na skládkách a výpovědi bývalých farmářů, kteří si začali zvířat vážit. (Qasa)

Recenze (7)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nemám dnes silu písať o krutosti. Je všade okolo a vysáva zo mňa život. Budem radšej písať o ľudskom súcite a obetavosti jedincov, ktorí bez nárokov na nejaké pocty, alebo obdiv, pomáhajú tam kde treba, aj často na úkor vlastného pohodlia a života. Patrí im úcta a veľký rešpekt. Snažím sa o to, aby som už čoskoro nasledovala ich príklad. Dúfam, že budú inšpiráciou aj pre iných, než som ja. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Komentár adresujem tím, ktorí sa v ich komentárov odkazujú na biochovy: V dokumente boli výpovede bývalých farmárov, a ako zmenili svoj postoj ku zvieratám, keď si k nim vybudovali vzťah. Taktiež, bol spomenutý John Newton, ktorý bol kapitánom otrokárskej lodi, a ako zanechal otrokárstvo a napísal pieseň Amazing Grace. (podľa vašich myšlienkových pochodov namiesto odchodu mal radšej bojovať za lepšie podmienky otrokárstva?). Z čoho vyplýva, že zabíjanie zvierat nemôže byť oprávnené ani ak sú z biofárm. Pokiaľ nežiješ v divočine, živočíšne produkty nepotrebuješ - rozpráva z teba iba strach z vykoľajenia sa od zvykov, tradícií, pohodlia. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to pokračovanie filmu Earthlings/Pozemšťania, ktoré dopadlo dosť dobre, je tu viac popisované utrpenie, ktoré zvieratá prežívajú vo veľkochovoch, ktoré nie sú ani žiadnymi biofarmami, ale sú to tie klasické, kde regule, termíny a niekedy chamtivosť tlačia mnohých až k týraniu zvierat. Je to dosť silné pozerať na to utrpenie a umieranie v bolestiach, to proste treba kvôli dôležitosti vidieť, ale mať na to aj silný žalúdok a to je často problém. Nie som vegetarián, no keď sa sám seba pýtam, či by som zabil zvieratá a porcoval ich, tak neviem, možno by som sa ním aj stal, no skôr to vidím, že by som si začal kupovať mäso od rozumnejších chovateľov, než boli títo tu. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Ten film není o farmě, která bere pod svou ochranu polomrtvá zvířátka z odpadů velkochovů, ten film není o bývalých výrobcích jídla (farmářích), kteří pochopili, ten film není o někom jiném z jiné země. Ten film je hodně silný a zároveň něžný film o nás, o tom, jak nás nezajímá odkud je naše jídlo. O tom, že když se k tomu připočte obžerství spojené s touto dobou, je toho důsledkem nutnost velkochovů, ve kterých se se zvířaty zachází tak, jak je uvedeno ve filmu (a mám potvrzeno, že stejně se děje i u nás v ČR). Film je i o tom, jak je velká většina lidí sobecká a bezcitná a nechtějí se ani zajímat o to, čím si ten jejich steak prošel, než se dostal na jejich talíř, nechtějí vidět, že ten jejich steak je vlastně kus svalu ze zvířete, které celý svůj krátký život trpělo a nastřádalo tak ve svém těle množství stresových hormonů. Ten film je o tom, jak jsou lidi hloupě schopni přemýšlet nad tím, že ta jejich rakovina a infarkt jsou ze stresu (za který oni přeci nemohou, to přeci ta doba) a přitom do sebe ládují maso ze stresovaných zvířat, kterým navíc ten stres způsobují oni sami svým přístupem k životu. Dovolím si pár citátů: „V dnešní době jsou zvířata řemeslně vražděna v ovzduší hrůzy, vzpoury a nevýslovného utrpení. Důsledkem toho je, že dnešní lidé nestravují jen maso, ale zároveň i vztek, vzpouru a vlastní zvířeckost.“ Herve d´Encausse (lékař), "Osvětim začíná tam, kde člověk stojí na jatkách a pomyslí si - vždyť jsou to jen zvířata." Theodor Wiesengrund Adorno, "Masožravost je pozůstatek nejprimitivnějšího barbarství..." L. N. Tolstoj, "Vegetariánství je kritériem, podle něhož poznáme, jestli je něčí snaha o morální dokonalost pravdivá a upřímná" L. N. Tolstoj, "V mládí jsem se zřekl jedení masa a přijde ještě den, že lidé mně podobní se budou na zabíjení zvířat dívat tak, jako se dnes dívají na zabíjení lidí." Leonardo da Vinci. Dobrou chuť! ()

Reklama

Reklama