Reklama

Reklama

Burianův den žen s Lucií Vondráčkovou

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 2008, 25 min

Účinkují:

Jan Burian (moderátor), Lucie Vondráčková

Obsahy(1)

Lucie Vondráčková už byla úspěšné dítě, alespoň ve světle televizních kamer. Své první CD vydala již ve 13 letech a nedávno bořila hitparády s alby Boomerang a Pelmel. Vystudovala konzervatoř, Filozofickou fakultu University Karlovy v Praze, kde získala doktorát a hrála v řadě filmů a inscenací. Sama se na svoji velmi úspěšně rozjetou životní dráhu dívá poněkud skepticky: "Jen mě jemně znervózňuje, že po všech cestách do zahraničí, po všech školách, po všech přečtených knížkách a nepovedených láskách cítím, jak málo toho vím. Jak pomalu se učím. Chyby dělám pořád. A někdy jednu a tu samou za sebou." Ráda mluví o své práci, o důkladné přípravě na všechny role, která ji těší. Nerada mluví o sobě, dokáže udržet hranici mezi osobním a veřejným životem. I když připouští, že v textech jejích písní si můžeme číst jako v jejím intimním deníku. Jak bude vypadat den, který stráví v rozhovorech s moderátorem Janem Burianem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pokud si Burian myslel, že zesměšní zpívající doktorku filozofie, pak se spletl. Otázkami typu "A to už zpívala jako dítě v porodnici" nebo "Vy prostřednictvím toho chatu nedokážeze říct nějaké poselství?" zesměšnil sám sebe. Dobře sestříhané - smajlíky, "recitace". Škoda, že se Lucka nedomluvila a na lekci znakové řeči nenatočili dialog o tom, kterak ji doprovází jeden rádobyinvestikativní redaktor, který ze sebe dělá hlupáka. Smajlík:-). Hodnocení: Lucka 4, Burian 2, takže průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejdokonalejší díl celé série. Odhaluje onu povrchnost a chtěnost, s jakou někteří lidé jdou za slávou. A je v tom víc to, že chtějí, nmež že by je to vnitřně pudilo. Burian klade Vondráčkové jednoduchou otázku - jak to, když je tak chytrá, má doktorát, nemá puzení po něčem větším, čím by lidi obohatila, a stačí jí jen ten popík, z něhož pomaličku odrůstá? A od Lucky neslyšíme smysluplnou odpověď. Kdyby se zeptali Nohavicy, proč zpívá a co chce předat, asi by nebyl k zastavení. Nebo Tomáše Kočka, Lucky Redlové a mnoha dalších. Jejich písničky nejsou v hitparádách, nikde nechatují v nějakém bulvárním deníku s fanoušky, ale chtějí tou muzikou a texty něco předat. A tady právě odhaluje Burian pokrytectví Lucky Vondráčkové - dělá to jen pro sebe. Snaží se sama sobě dokázat, na co všechno má, ambice jí rozhodně nechybějí, ale není to spontánní, není to umělecké puzení, není to nutnost předat světu své myšlenky. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

všichni pseudointoši musí při tomto pořadu pocitovat orgasmus..... ostatní, s normálním a k životu adekvátním myšlením si pouze udědomí, co za hnupa burian je.... vondráčkovou moc nemusim, ale to, co předvádí on, je nad všechny její smajlíky... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Co předvedl Jan Burian v rozhovoru s Lucií Vondráčkovou je amorální a nechutné. Burian má nepochybně právo na svůj názor na tvorbu Vondráčkové, ale lze to sdělit bez jakýchkoliv osobních invektiv - to dělá kritika kritikem. Ač tvorbu Vondráčkové nesleduji, neboť mne nezajímá, musí se nechat, že Burianovo hulvátství ustála perfektně. Bylo by zajímavé zjistit, jak proběhlo zpracování nahrávky rozhovoru s rodiči Vondráčkové. Z důvěrných, ale věrohodných zdrojů jsem zjistil, že to byla opravdu "škola střihu" a la Kendyho reportáž o lékařích ve čtvrtém díle Básníků. Jen to, že zásadně nedávám odpad, mne vede k udělení hvězdičky za námahu s natáčením. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto pořadu se odráží od toho jak má kdo k L.Vondráčkové vztah. Já si myslím, že je to netalentovaná herečka s tuctovým hlasem. Její písničky jsou dělané v první řadě pro rádia.. Na druhou stranu je Lucie pracovitá a evidentně není blbá... A toho se právě J.Burian dotýká. Klíčová otázka: jak někdo inteligentní může dělat tak stupidní pop? I bez tohoto pořadu bych věděl, že je to prostě chladný kalkul a že Vondráčková hraje především tu normální veselou holku, co jí prostě baví zpívat hezké písničky, ale pozor, má i svoje problémy s láskou atd... Jsem rád, že je Burian šťoura, jsem rád, že Lucii tu otázku položil přímo. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Všichni známe odvěkou otázku: "Jakto, že se Vondráčková - zřejmě inteligentní a rozhodně pracovitá dívka - celý život věnuje šmíře největšího kalibru?" No jestli si Burian myslel, že je schopný na ni najít logickou odpověď, tak to se teda pořádně spletl, protože se tady snaží celých 25 minut úplně zbytečně. Ale aspoň se snažil nečekaně konfrontačním stylem - totiž že tuhletu otázku pokládal rovnou šmírotvůrcům, rodičům i dceři, padni komu padni. A že je to občas docela nepříjemná konfrontace - pro Vondráčkovi a zdá se, že i pro Buriana a nutno přiznat, že občas i pro diváka (když už to zajde až za hranu trapnosti)... ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Jedna : nula pro Vondáčkovou. Čekal jsem komplexnější sondu než rýpání do jejích, pravda, slaboduchých textů. Tenhle díl Burian nezvládl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do duše zapšklého týpka, který zkouší celý život hrát na pseudointelektuální strunu, ale zjišťuje, že nikoho nezajímá. Proto mu celých 20 minut nedá spát, jak je možné, že Lucku Vondráčkovou baví zpívat jednoduché (a ano, i pro mě opravdu poněkud stupidní) písničky. Jako doktorka filosofie by se přece měla 24 hodin denně drápat v rozervané intelektuálské duši... No, bylo to bezpečnější, než se jít zeptat úspěšného podnikatele Buda Spencera, co ho jako baví na srandovních rvačkách ve filmu. ()

estella 

všechny recenze uživatele

Buriana jsem predtim neznala. Vondrackovou jo, ale jen z Marmelady. Od te doby kdyz slusim jeji pisnicky, tak okazmite vypinam/prepinam - dle meho nazoru je to opravdova hudebni hruza. Ale: Burian zde predvedl naprosto nechutne hulvatsvi (tvaril se jak Buh s patentem na kvalitni umeni) a Lucie mu vyborne oponovala, za to ji tleskam na cele care! Ono postavit se tomuto typu cloveka neni snadne, a to vse pred kamerou!! ()

T.E.Elf 

všechny recenze uživatele

L.V. není hloupá a myslím, že hodně věcí má naplánováno dost dopředu. Ovšem patří zároveň k lidem, kteří mají poněkud omezené svědomí. Dle jejích reakcí je jasné, že ona sama si je plně vědoma svých nedokonalostí jak v kariéře zpěvačky, tak i v kariéře herečky. Ovšem proč to nedělat, když za to jsou takové peníze, jaké jsou. To samé platí pro manželství s Plekancem. Přece by si jinak nevzala hokejistu. To se dá udělat buď z hlouposti a nebo z ekonomických důvodů. Takže holka je zajištěná a teď ji všichni ostatní ... ()

Reklama

Reklama