Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tak si to přeberme hezky od začátku. CGI - více než malé množství, spíše na škodu, některé scény působí tak levně, jako bychom byli na počátku 90. let a učili se animovat na PC. Příběh - ne až tak zajímavý jako v případě Casshern. Hudba - pěkná, slušně podtrhuje atmosféru, ale tolik na mě zas nezapůsobila. Je zde pořád vidět zajímavá stylizace, ale opět si neodpustím srovnání s předchozím režisérovým dílem, které bylo zajímavější svým námětem a také celkově temnější. Jiné je to už s herci a byl jsem nadmíru spokojen s jejich výběrem, především Takao Osawa a Ryoko Hirosue jsou mi po zhlédnutých filmech, ve kterých hráli, nyní bližší. Bohužel není rok 2004, a co jsem dříve byl schopný tolerovat, již dnes neplatí. Po takové době jsem čekal značné zlepšení vizuálního podání, které bude 100% a přesvědčí mě o svých kvalitách. Nestalo se tak, velmi dobré, nikoli však výborné. (8/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Japonský stredovek, v ktorom sa z Európy dovážajú guľomety a gejše tancujú v minisukniach a čižmičkách na vysokých opätkoch do rytmu elektronického metalu. K tomu hrdinovia pri bitkách preskakujú nielen domy, ale celé paláce a jeden chlap s mečom môže pokojne vykántriť desaťtisícovú armádu. Šialene komplikované (keď sa raz stratíte v tých vedľajších dejových líniách, flashbackoch a japonských menách, niet návratu) a miestami prehnane digitálne, ale nakoniec prevládli pozitívne dojmy. Napriek spletitému deju a množstvu postáv prekvapivo solídne fungujú emócie a napriek faktu, že ide skôr o digitálne animovaný film, ma táto vizuálna žranica namiešaná z 300, Moulin Rouge, anime a tradičných japonských ilustrácií fascinovala. Kvalitný hlavný zloduch, krásna Ryoko Hirosue (Renova dcéra z Wasabi), prehnané avšak prehľadné bitky, zvláštny soundtrack. Proste zážitok, ktorým by som nepohrdol ani na plátne kina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Efektně moc hezké. Taky ale bláznivé, přehnané, šílené a praštěné. Vlastně jako řada jiných japonských filmů s Japonci v hlavní roli. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pro filmy jako Goemon užívám pracovní definice „nice look, no hook“, jelikož hezky vyhlíží a pořád mění zabarvení, ale děj mě ne a ne zaháknout a napojit na postavy. Je to taková krásně zkonstruovaná raketa, která se nikdy neodlepí ze země. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ishikawa Goemon, mistr mezi zloději, spojenec chudých…. Ale taky Japonec se smyslem pro humor. Ninjovské souboje, létání, že by Superman záviděl, digitální tráva, chrámy, ptáci. Nešetří se barvami, všechno připomíná veškeré komiksy či anime, které jste doposud mohli vidět. Místy to je věru hezká podívaná, nic pro odpůrce ,,leteckých soubojů“ či těch, kteří nepochopí, že i mečem se dá zbořit palác nebo že člověk vydrží běžet jako kůň. A i když vertikální rozpůlení člověka je efektní, nic se nemá přehánět. Nikdo nemůže říct, že Goemon je špatný film. Nabízí spoustu zajímavých pasáží a okamžiků, ale občas je toho všeho moc. Ale mluvím jen za sebe. 3 nebo 4*? Co já vím? Mám uspořádat čajový obřad? PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem si konečně dohnal tuhle Japonskou klasiku. Upřímně 10 let zpět bych možná byl nadšený, ale dnes jsem měl problémy film dokoukat. Jednak samotné akce je zde na můj vkus až moc málo a děj je nezajímavý, kdyby aspoň nebyl fiktivní a opřel se o pořádné historické fakta, tak by diváka zajímal více. Samotná akce je samozřejmě přehnaná, bere si to hodně z Anime a efekty dnes už za moc nestojí, krev tu naštěstí stříká, ale je to CGI peklíčko. Potěší alespoň půl hodinové akční finále, které má docela šmrnc, ale ta hodina a půl předtím bolela. 5/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kiriya se od sci-fi presunul k historickymu fantasy a vysledek je vicemene podobnej. Naprosto prepaleny souboje, triky na pomezi mezi ultimatnima orgiema a trikama z pocitacovy hry, misty akce, ze to trha koule a misty nuda, kdy postavy neustale neco probiraj, jenze jich tu je moc a jsou si podobny, takze v tom za chvily mate bodel. Vic k tomu asi neni co dodavat, misty jsem se sice ztracel, obcas to je smesny, ale plne to vynahrazujou nektery akce a brutalni zaver, to je fakt na poslintany tricko. Lepsi 4*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po absolutním nářezu a jednom z mým nejoblíbenějších filmů Casshern přišel mnohem "vlažnější" a umírněnější Goemon. yl sem trochu zklamán, málo akce, nevýrazný příběh, hrdina se pustí "do práce" až skoro na konci ... Ale je to super, rozhodně pastva pro oči, vše nádherně digitálně vytvořeno, úžasné triky, japonská a hrdinská atmosféra. Škoda, že akce nebylo víc ... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na to poctivě zašla do kina, i když jsem to doma měla stažené a nelituju. Už jen třeba z toho principu, že je potřeba tady u nás japosnkou kinematografii podporovat. Bylo moc fajn poznávat všechny ty herce, které znám z dorama (poprvé jsem třeba Juna Kanameho viděla v roli záporáka). Hlavní hrdina byl sympaťák a dělal chyby; prostě to byl člověk. Jeho kamarád byl člověk ještě větší. Některé momenty jsou ryze japonské a některé mi přišly americké, ale netlouklo se to. Někdy ta grafika byla jak z nějakého RPG, ale zase to nebylo tak hrozné jako v Dororo, tady jsem se tomu nemusila nijak závratně ušklíbat. No, zmiňovat se, že faktografie je to 100% není, je určitě zbytečné, že? Ale trochu mě naštvalo, že ze Sasukeho udělali takového lůzra... A konec? Přes všechny své neduhy byl opravdu působivý. Polapil pozornost. Slabší 4* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Za digitální koně a hnusnou travnatou louku při souboji mezi Goemonem a Saizoem, jakož za vehementní snahu režiséra cpát modré pozadí do scén, kde to nebylo nutné, jsem měl tak trochu chuť výrazně strhnout filmu hodnocení. Jenže... Úžasný soundtrack, interiéry, estetika, efektnost a dynamika mnoha scén, do epična se rozevírající příběh, výrazné mužské postavy na straně dobra i zla a krásná Ryoko Hirosue mě dostaly natolik, až jsem nabyl dojmu, že nehledě na přemrštěné digitální čachry, vidět Goemona na velkém v plátně s pořádným zvukem, museli by mě křísit. Občas jsem měl nutkavý pocit, že sleduji cut scény mé oblíbené série Onimusha v grafice příští generace. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než Casshern. Goemon jej drtí nejenom po technické stránce (ačkoliv digitálek čas od času pozlobí), ale především z hlediska charakterů. Přáběh začíná jako rozverná historická hříčka, aby se postupně zvrtla v epické velkolepé rozmáchlé drama takřka antického rozměru. Děj, plný nových zvratů, se zdá mít opticky přes tři hodiny, vůbec to ale nevadí, stále je na co koukat. Hlavní uznání jde přitom především na adresu herců, Yosuke Eguchi je v roli Goemona k sežrání... Jako jediný záporný bod beru v podstatě jen příliš mnoho postav a obzvláště v první polovině značně zmatečnou mytologii... Dokonalé to každopádně ještě není. Počkáme s dalším filmem... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost podobný Kinyovu prvnímů filmu Casshern, hlavně teda co se týká vizuální stránky, která je zase značně temná a působí futuristicky, i když film vlastně vůbec futuristickej neni, bohužel se nám ale Kinya stále moc nenaučil pracovat s CGI, takže opět zejména ze začátku, než si na to člověk zvykne, působí triky celkem laciným dojmem a Kinya se bohužel snaží většinu akce řešit přes CGI a podle toho to taky vypadá, nicméně oproti Casshern to je mnohonásobně zábavnější, akce namakanější, působivější a zabalená do odplaty, hudba taky naprosto výborná, obzvlášť ve druhý akčnější půlce a příběh je celkem slušně vystavěnej. Jen bych uvítal míň postav, aby se v tom dalo líp vyznat, ale i tak skvělý akční fantasy ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Casshern je i Goemon audio - vizuálně strhující podívaná s drobnými nedostatky. Atmosféra postupem času přibývá a stejně tak i na kvalitě příběhu 78%, Casshern má sice horší hodnocení, ale líbil se mi víc. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kazuaki Kiriya, Tetsurô Takita | Hudba: Akihiko Matsumoto | Produkcia: Kazuaki Kiriya, Takashige Ichise | Distribúcia: Shochiku Co., Ltd. (Japan), FUNimation Entertainment (US) | Štúdio: Goemon Partners, Kinoshita Managemen, Kiriya Pictures, Oz Company | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 20,000,000 $ || ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film od tvorcu jedného z mojich najobľúbenejších filmov, ktorým je Casshern. Má dobrý príbeh o Goemonovi, skvelom bojovníkovi a zlodejovi, ktorý ukradne z panovníkovho trezoru skrinku, ktorá je ale pre panovníka dôležitá a tak na neho pošle zabijakov. Tento na prvý pohľad jednoduchý príbeh je ale dosť prepracovaný, ale podľa mňa nie moc zaujímavo. Na tomto filme je potrebné vyzdvihnúť v prvom rade úžasnú vizuálnu stránku, ktorá určite patrí medzi tie najlepšie, aké som kedy videl. Scény sú často ladené do určitej farby, interiéry sú skvelo prepracované a exteriéry a to hlavne mimo mesta sú veľmi pekné. Najviac sa mi páčia nočné scény pri vodopádoch alebo tanec žien. A výborné sú aj kostýmy. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Ale nie po stránke choreografie alebo nápaditosti, ale tiež hlavne po stránke vizualizácie. Po akčnej stránke určite najviac zaujme záverečná fáza filmu, kde hlavný hrdina zabíja desiatky protivníkov. Takže tento film sa mi páči, ale aj tak som veľmi sklamaný. Casshern považujem za jeden z najkvalitnejších filmov s podľa mňa geniálnym príbehom obsahujúcim množstvo abstraktných prvkov, ale tu je príbeh po tejto stránke až príliš obyčajný. Taktiež som sa tešil na hudbu, ktorá ma tiež v Cassherne očarila, ale tu je veľmi nevýrazná. A veľmi dôležitý rozdiel je aj v emóciách. Casshern je po emocionálnej stránke jeden z najsilnejších filmov, aké som kedy videl a tu som necítil takmer nič. A aj herci sú tu slabší. Ja si uvedomujem, že film ako Casshern sa nenatočí každú chvíľu, niečo tak kvalitné sa objaví veľmi zriedka, ale aj tak som dúfal, že sa mu Goemon priblíži a to hlavne kvôli päťročnému rozdielu výroby oboch filmov, takže som dúfal, že ich tvorca si dá viac záležať, ale nanešťastie sa tak nestalo. Toho, kto Casshern nevidel alebo ho nezaujala jeho pravá podstata by Goemon mal zaujať, ale myslím si, že tí, ktorých uchvátil budú väčšinou sklamaní. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 72%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám rád čokoládu. Občas si ji mlsnu, a když se nechám unést, jednou začas sním dokonce i půl tabulky za večer. No, a tenhle večer mi hanební zlomyslníci secvakli pouta a začali do mě ládovat kila a kila té nejchutnější, co existuje (btw. za mě je to asi značka Michel Cluizel). Prosil jsem o pomoc, tekly mi slzy, nic na mě nedali. Pak jsem zvracel a upadal do bezvědomí, ale pořád a pořád ji do mě rvali. Aby bylo jasno, nepochutnal jsem si. Co mi nesedělo ve stylizaci Cassherna bylo tady ještě vykvadratizované (ale aspoň tu herci slušně hráli). Takové 300 je proti tomuto uměřený look se suchopárnými statickými scénami ze staré školy. Fakt škoda. Aspoň že si Hirosue Ryoko už nehraje na potrhlou holčičku... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Typická japonská hříčka plná patosu a přemoudřelých proslovů o cti bojovníka. Vypadá to sice hezky, ale místo ultimátní řezničiny se dostavila vykleštěná verze Cassherna s několika atmosférickými souboji. To už raději příběh žádný, než tuhle hokus pokus blbinu. Z průměru film tak nakonec vyzdvihuje ústřední dvojice shinobi válečníků. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za prvé nezapomenutelný zážitek: japonci jsou úchylové (je to jako hrané anime); vizuál vytře zrak. Goemon je snímek, co se divákovi promění před očima. Z křečovitě komediální akční pohádky se transformuje do nervydrásajícího temného dramatu. Moje "tříhvězdičkové" zhnusení po začátku filmu se postupně formovalo do vybroušeného klenotu, jemuž prostě nelze dát méně, než maximum. Poslední půlhodina je tak kulervoucí, že v porovnání s ní kolísá po dramatické stránce i např. Temný rytíř. A to nepřeháním. Šokující, úchvatné, NEOPAKOVATELNÉ. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF, Bratislava 2010] Aj pri akceptácií faktu, že tento stredoveký (zároveň hypermoderný) kolos o bájnych nidžoch, samurajoch a despotických vládcoch priznáva svoju všemožnú krikľavosť, tak je v nemalom počte scén zbytočne pózistický. Nenarážam na bežné či mysliteľské konverzácie, spätné (poddajne millerovské) explikovanie hrôzonosných spomienok, dokonca ani na zopár prometeovských potyčiek (lúka, trh, chrám), tie sa mi (aj pri častom, mierne retardovanom pochechtávaní neznámych spolusediacich) napospol rátajú, ale onen neštastný karambol nastáva práve vtedy, keď sa začne hromadná rúbanica alebo behavé strečkovanie a v nich neúnosný nával hnusácky bazárového "Computer-Generated Imagery.". Chápem, že Kazuaki Kiriya chce byť za každú cenu vášnivý a preto sa odbavuje v čo najkratších intervaloch, ale či už sem toto digitalizačné znásilňovanie patrí alebo nie, tak viacmenej škodí ako prospieva-blokuje prienik do fikčného sveta."Goemon" je teda hrdokrásnou, výtvarne rozkošnou epopejou o cti, zrade a moci len vo vybraných pásmach, zvyšok smrdí nevkusom ako po lacnej kolínskej. ()

Reklama

Reklama