Reklama

Reklama

Hra pro tři

(TV film)

Obsahy(1)

Stereotypní manželské soužití změní záhadná štědrovečerní návštěva.  Hra pro tři je příběhem staršího manželského páru okoralého stereotypem vzájemného soužití, které naruší teprve „záhadná“ štědrovečerní návštěva a která způsobí, že oba manželé začnou vidět svět kolem sebe novýma očima. Staří manželé, žijící téměř bez vzájemné komunikace, se chystají „oslavit“ Štědrý den. Na návštěvu přichází nezvaný host Petr, který jako dítě bydlel v jejich bytě. Zatímco Petr smaží falešného kapra ze salámu, manžel přináší ze sklepa umělý vánoční stromek a elektrické svíčky. Oba předávají Petrovi dárek – hrací skříňku a album známek a společně povečeří. Petr manželům sdělí, že jeho rodiče zahynuli při autohavárii. Manželé začínají pomalu mezi sebou komunikovat a Petrova přítomnost v nich probouzí laskavost a vzájemné porozumění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

topi 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle porevoluční televizní hry tohoto tipu moc rád a jen žasnu, kolik se jich válí v archívu České televize. I tahle inscenace má svoje neopakovatelné kouzlo už jen z toho důvodu, že se celý děj odehrává v starém bytě starých lidí a ten byt přímo sálá duchem a vůní starého nábytku, knížek a třeba i kuchyně, zkrátka je to jako bych byl přímo tam. Komorní hra, ve které dvojici zestárlých manželů dokonale ztvárnili Zdeněk Řehoř a Zora Rozsypalová a nečekaného návštěvníka Jiří Sedláček. Tři lidi + starý byt, silný scénář, prostinká, avšak výborně se hodící hudba k celkové atmosféře děje a nápaditá kamera, která střídavě používá i efekt rybí oko. Velmi lidský příběh o údělu stáří. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jímavý, prostý příběh se stokrát ohranou tématikou, ale i tak mě to bavilo. Byť kvůli zesílení emocí musela v pozadí stát rodinná tragédie. Zdeněk Řehoř a Zora Rozsypalová výborní, jejich deklamace velmi vhodně zvoleného dialogu z Hamleta odkryla úplně vyčpělost jejich vlastního vztahu. Jiří Sedláček mě rušil příliš čistou a spisovnou mluvou. Na filmech tohohle typu mě baví, že si vystačí s jednoduchým nepatetickým závěrem. ()

Reklama

dewil21 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo tím, že jsem Vánoce trávila v práci... Letmé shlédnutí tohoto snímku mi navodilo opravdu příjemnou melancholii a ikdyž jsem od začátku zvažovala, že přepnu program, nakonec jsem u obrazovky seděla jako přikovaná. Velice mile na mě působil civilní výkon všech aktérů, minimum rušivých okamžiků mi dovolilo se do příběhu a atmosféry naplno ponořit a skoro jsem cítila vůni toho starého nábytku a smaženého "kapra". I přes zjevnou depresivní stránku filmu ve mě nakonec převládl pocit harmonie a naděje. Dárek pro tatínka a pro maminku mě vážně dojal, se scénou ze hry Hamlet jednoznačně nejsilnější moment filmu. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ten začátek se mi líbil moc. Řehoř prožívá život asi jako já. Žena ho neustále sere. Nádherně definuje, čím ho sere. Pak to sklouzne do melodramatu. Nečekaný návštěvník je milý, hodný, inteligentní a šikovný.  Nepochopil jsem tu hru s vánočními dárky.  Koukat se na to dalo ale má to význam jen pro lidi, co maj vánoce rádi. Já je nesnáším. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako vystřižené z knihy Pétera Farkase Osm minut a kamera tomu jistě dodala na autenticitě, ale pak se to v mých očích začalo trochu kazit doslova dušínovským Jiřím Sedláčkem, který by tady svou laskavostí a křišťálově čistou a dobráckou duší snad dokázal oživit i mrtvé koťátko. Tento den si jistě mohl Jirka ve svém kalendáři zabarvit modře po vzoru foglarovské pětice chlapců. Paní Rozsypalová byla prostě skvělá! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama