Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

Han22 

všechny recenze uživatele

Harry jdu do baráku! Aneb Sám doma naopak a naprosto brutální nářez. Navíc film, který jsem si stáhl jen kvůli dvojce, co se umístila v amerických žebříčcích. Tady máme zlodějíčka, který se chystá vyloupit dům klenotníka, aby zachránil ženu od dluhů. Bohužel si stejný dům vybere naprosto ujetý psychopat v masce, který tu rozmístí horu brutálních pastí, které oběti mění v krvavou kaši. Vrahoun je sadista ty co přežijí vynalézavými způsoby mučí a v případě boje jeden na jednoho to taky není žádné ořezávátko. Výsledkem je totální nářez, ve kterém se hrdina, který má také rodinu snaží zachránit z domu hrůzy rodinu, pak malou holčičku a nakonec aspoň sám sebe. U většiny hororů se nebojím ani nejsem znechucený, ale tady některé scény byly až nepříjemné - vyrážení zubů nebo kleště a jazyk. K tomu naprosto beznadějný konec a pro mě po dlouhé době perfektní horor, kterému bych vytknul jen otravné barevné filtry a občas zbytečně zmatený střih, který neumožní tu brutalitu si vychutnat na 100%. A to jsem kdysi podobné samoúčelné brutality nemusel. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

TAKHLE si představuju nervák, že atmosféru nerozsekáte ani mačetou. Hudba správně psychoidní, pastičky parádní, mrtvol moc. Jo nelogičnosti tam byly, sou v každym filmu a nevim, proč tolik lidí, místo aby si užívali film, tak hledají chyby. Já si to užil velice a dlabu na to, že to nebylo hyperrealistický. Jenom ten konec mě nenaplňuje optimismem... i přes to je to nejlepší horor co sem za poslední léta viděl. ()

Very_kuul 

všechny recenze uživatele

To, že film nemá logiku beriem ako samozrejmosť. U takéhoto typu filmov to je asi podľa niektorých nevyhnutnosť. Nie je tu ani napätie a nejaký pocit nebodaj strachu. Vyzerá to ako kópia Saw a Sam doma z môjho pohľadu. Pastičky, krvička, koniec.. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Já se nakonec přiklonil taky k té 4 hvězdičce a to hlavně proto, že jsem si u filmu několikrát na menší okamžik zakryl oči, protože kombinaci soundtracku (je to změť zvuků a křiků, které se prostě nedá poslouchat déle než 5 vteřin) a trhání zubů jsem už prostě neustál. Ano, zatím nejbrutálnější horor tohoto roku a snad to nejsem jenom já, ale čichám čichám další nekonečnou sérii..:) PS: ta logika je tam místama opravdu mimo.... ()

thorewi 

všechny recenze uživatele

To co se na začátku jevilo jako zajímavý počin mě ve výsledku velmi zklamalo. Neznámí herci hrajou sice své role dobře, celý film se odehrává v zajímavém prostředí (pastmi prošpikovaná residence) a udržuje si i vysokou dávku napětí (spolu s trochou té brutalitky), ale absolutně selhává logika, chybí hlubší myšlenka či pointa a v neposlední řadě také větší nároky na diváka, kterému takto stačí jen sedět a koukat na pěknou vyvražďovačku. Vše je vyvedené natolik do extrému, že nakonec vůbec ničemu neuvěříte, všechny klady se najednou vytratí a Vám zůstane jen zklamání. Nevděčný konec to pak vše jen dorazí. 20% ()

kedl 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, tak jsem byl na takový horory ujetej a z fleku bych mu vystřelil klidně5 *, ale dnes, ani už nevím co se stalo, mě takový filmy moc neberou až na pár kultovek. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Scenáristicky nič nové a výnimočné, obyčajná kombinácia rôznych hororových žánrov, malá nelogickosť, ale všetky tieto nedostatki v kľude prebijú veľké pozitíva ktoré ponúka spracovanie filmu. Mnoho veľmi premyslených pascií, brutalita väčších rozmerov, hororové scény sú aj brutálne, nechýba ani drsnosť, napätie film má, príbeh najmä ku koncu skvelo graduje, záporák lepší už ani nemohol byť a hudba tiež robí svoje. Naozaj veľmi dobre podaný horor, ktorý si svojich fanúšikov nájde aj cez mierne nedostatky. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil vzdělání tímto torture home invasion horůrkem a musím přiznat, že to byla jízda. Ano je trochu podivné, že se v takovém domě potkávali pomálu ale mělo to svoje kouzlo. Co se musí nechat je propracovanost atmosféry se zvukem. Pastí a všechno to násilí je velice povedené. Sice se moc neví o vrahovi ale i tak je to pecka. Dlouho sem neviděl takhle dobrý horor co by mě bavil od začátku do konce. Veliká spokojenost. Hurá na další díl. 80% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pokud vám stačí jenom brutalita, tak je to pro vás, v tomhle jediném je to super. Jinak mi to přijde takový nic moc natočený. Kamera dělá debilní pohyby a než se dostane snímek ke krutým scénkám (na které si musíte počkat polovinu filmu), tak mi to místy přijde i komické. Například ta jehla v telefonu, to jsem se skoro popadal za břicho. Závěr je taky divný, zbytečně natahovaný, ale zase není úplně špatný. Každopádně kvůli těm pastičkám za to určitě stojí se kouknout, ty jsou na jedničku. Žádné scénky za kamerou. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Slashýrek jak noha, mmmuc! Černý, krvavý, teatrální a na hlavu padlý. Tedy výborný. A hraje tam Miuška z CALIFORNICATION, pro veliký úspěch zase pěknou flundru! Moje babička by sice zajisté prohlásila, že něco takového jsou schopni natočit a zaplatit snad jenom Američani, ale... no, de to a nedře to! ()

MulaNula 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní - člověk neuslyší ani hlásek - polovina situací je postavená jak němý film a jako celek to působí velmi dobře. Atmosféra vynikající, škoda toho konce. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak moc smysl mi to nedávalo, logických chyb se tu kupí spousta a ten konec taky nebyl zrovna nejšťastnějším tahem, ale naštěstí tenhle film zachraňuje všudypřítomná atmosféra strachu, originální pasti (nečekal jsem, že Saw půjde ještě zdokonalit :) a pár hodně vypečených scénaristických nápadů. Suma sumarum slabší 4... ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Scénáristům SAW zřejmě zbylo pár pastí a tak z nich uhnětli tenhle film. K nim vymysleli úchylného vraha, o kterém nevíme vůbec nic (minulost, motivace, prostě nic). Je to vlastně totéž co FEAST, které mají náhodou také na svědomí pánové Dunstan a Melton a kde se rovněž nedovíme, odkud se vzala ta monstra. Poslední scéně pak chybí jen sawovské "game over" a proto se můžeme dohadovat, kolik dalších pokračování tenhle úchyl ještě dostane a kolik bude potřeba flashbacků, abychom se dozvěděli proč to všechno... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Napínavá, slibně se rozjíždějící podívaná se brzy mění v bezduchá jatka, i když uznávám, že nápaditá a mrazivě naturalistická! Po první atmosférické půlhodince sem nechápal, jak chce rejža s tímhle tématem vydržet další hodinu?! Kupodivu se mu to povedlo, i když jen částečně. Hlavním problémem jsou snad všechna myslitelná klišé (zabiják 3v1 = génius, superman ale také idiot... a samozřejmě undestructible), příliš logických kixů a těžká překombinovanost! Ono srovnání se Saw je relevantní pouze díky přítomnosti záplavy pastí, které jsou tam však v kontextu celého Sběratele těžce samoúčelné a vlastně úplně zbytečné... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Sice klišé na klišé, ale filmařsky v rámci žánru a rozpočtu dobře zvládnuto. Na rozdíl od Saw to není zbytečně překomplikované. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*DO ZBIERKY* Zo šialenca v koženej maske ide nepopierateľne strach a mrzí ma, že tvár, ktorú pod ňou skrýva, sa vidieť nepodarí (i keď hlavný hrdina to šťastie, resp. nešťastie má). Film zo začiatku vytvára hustú atmosféru najmä netypickou a originálnou situáciou, kedy je jeden zločinec pri svojej aktivite vyrušený iným a oveľa horším. Po zistení, o čo mužovi v maske ide, sa to však dostáva do stereotypu skrývania sa pred šialencom, vraždenia a mrzačenia členov rodiny a vyhýbaniu sa množstvu pascí, ktoré svojou komplikovanosťou naozaj možno prirovnávať k pasciam vo filme Saw. Značne vadí aj samoúčelnosť množstva vecí, ktoré vo filme nemajú opodstatnenie, ako napríklad už spomínaná komplikovanosť a veľké množstvo rôznych pascí a prítomnosť masky na tvári vraha. Od svojej polovice film nič výnimočné neprináša a neustále opakovanie situácií mierne začína nudiť. Verdikt v 1 vete: Atmosférou temný horor s do určitej miery originálnym námetom. 02.03.11 ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

75% Jeden dům, jeden vyšinutý vrah - sběratel a plno pastí. Boj na kočku a myš může začít! I když se jedná o klasickou vyvraždovačku, které já moc nemusím, Sběratel se však povedl. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem přemýšlel, jak mám Collectora ohodnotit, zda tři a nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem dal ještě čtyři díky vrahovi. Díky jeho pečlivosti, chování, stylu, oblečení, rukaviček a nádobíčka. Jediný velký kladný náboj tohoto hororu plus Josh Stewart a krásná Daniella Alonso, která tam bohužel byla jen na jednu scénku. Dalšímu filmu už však lepší hodnocení dávat nebudu, u něj už budu přísný. Ale přeci jen si Collector ty čtyři hvězdičky zaslouží a hlavně ten vrah. ()

Reklama

Reklama