Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o robotníkovi, ktorého rozvedená žena má vážne problémy s úžerníkmi a tak sa rozhodne vykradnúť dom svojho súčasného zamestnávateľa, o ktorom vie, že odchádza aj s rodinou na dovolenku, ale po príchode do očakávane prázdneho domu si po chvíli uvedomí, že nie je všetko v poriadku, pretože rodina neodišla, ale stala sa terčom brutálneho vraha, ktorý po dome rozmiestil pasce a urobil z neho takmer nepriepustnú pevnosť. Spracovanie je celkom slušné, úvodná dvadsaťminútovka dobre oboznámi s problémami hlavného hrdiny a tak mu nie je problém fandiť ani pri jeho nelegálnych plánoch a potom už dostane plný priestor táto pomerne originálna zápletka, ktorá síce po oboznámení s ňou už ani nemá moc čím prekvapiť, prakticky len kombinuje niekoľko známych filmov tohto žánru, ale nemám s tým problém, stále sa niečo deje, za čo môže samozrejme hlavne výber prostredia, všetko je podané nadpriemerne, síce logika občas zakolíše, ale všetko len v medziach žánru, takže s tým nemám problém, zaujal ma aj úplný záver, som spokojný. Film je na tom dobre aj po klasických hororových stránkach, často funguje napätie, to pomalé plýženie po dome má svoje čaro, zaujme aj pár slušných pascí a úmrtí, napríklad scéna s pascami na medvede, je sa na čo pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, Josh Stewart v hlavnej úlohe a má takmer celý priestor, tých pár zvyšných postáv má len pár minút, ale nikto z nich nesklame. A pochvalu si samozrejme zaslúži aj postava záporáka, zaujal ma jeho vzhľad, štýl pohybu, samozrejme pasce a celá tá mytológia vytvorená okolo neho, rád ho uvidím znovu. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru rozhodne nadpriemerné, zaujímavý vizuál, celé to pôsobí správne dynamicky, tu som spokojný. The Collector určite nie je nejaký hororový kult, ale sympatická žánrovka, ktorá sa dá pozrieť znovu a priniesla aspoň mierne oživenie do tohto žánru. 72% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedená a napínavá podívaná, kde mě opět lezlo krkem (jak bývá u těchto filmů zvykem) scénáristické klišé a místy nelogické a otravné chování postav. Když logiku necháte stranou tak máte o zábavu postaráno… mnoho krve, vnitřností, mučení a také to napětí dělá z tohoto mysteriózního filmu slušnou podívanou, jen konec mě připadal jak vtipný, tak i těžce předvídatelný. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká královská hororová podívaná to rozhodně není, ale pár kvalitních momentů určitě nabízí. Škoda, že jsem se do komentáře nevrhnul vzápětí po projekci, protože teď už mi toho v hlavě (kromě vysvlečené Madeline Zimy a nesmírně půvabné Danielly Alonso) nic moc nezůstalo. Je to dané mimo jiné tím, že se o postavách opět prakticky nic nedozvíme a samotná motivace sběratele je také nejasná. Přesto tvůrci dokáží zaměstnat divákovy smysly, mrazivá atmosféra a intenzivní očekávání tahají spolu se slušnými herci dílko k lehkému hororovému nadprůměru. Jenže nelogičnosti se postupně kupí (jak dlouho to tam musel vyšinutý chlápek připravovat; jak to, že se postavám daří neustále se navzájem míjet; jak to, že psychopat jednou nečekaného hosta slyší, jindy ne.. atp.) a tvůrci doplácejí na to, že jejich hranice mezi výborným nápadem a bezchybnou realizací je nesmírně tenká. Třeba nekompromisní francouzské Inside nebo britské Eden Lake na mě zapůsobily o mnoho víc. PS: Natahovaná finále (a vesměs negativní dovětky) mi vadí už delší dobu.. Místy promarněná šance, ale jinak dobré.. takže za tři!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kradnúť sa neoplatí. Obzvlášť keď prídete v nesprávnu dobu na nesprávne miesto. Navyše keď sa na mieste nachádza niekto kto chce ukradnúť VÁS .. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nadmíru sympatická brutalita, která si na nic nehraje. Přímočará a jednoduchá, surová a zatraceně zábavná! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Collector je prvý režijný počin jedného z dvojice scenáristov sérií Saw a Feast a skoro scenáristov nového Hellraisera. Treba povedať že réžia mu ide od ruky (v tom dobrom zmysle) a i čo sa týka scenára sa tvorca predviedol v zatiaľ najlepšom svetle. Collektor disponuje feelingom Hellraisera i Saw sérii a scenár, kde hlavným hrdinom je lupič, ktorý pri svojom záťahu pristihne rodinu domu v rukách vraha, ktorý ich mučí tými najdrastickejšími spôsobmi a popritom v celom dome ponastavoval smrteľné pasce, je dostatočne lákavý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě velká spokojenost, i když je horor se známým plakátem dost nepříjemná podívaná i pro otrlé povahy. Hned po první půlhodině je jasně vidět, že se na Collectorovi opravdu nějakým způsobem podíleli tvůrci Saw. Několik záběrů je vyloženě nechutných (žiletky, telefon), jen aby záhy vyvolaly na divákově tváři sadistický úsměv. Aneb Peter Jackson nebo Sam Raimi by měli radost. Za ohromné plus považuji, že film je od příchodu do domu plného nástrah napínavý celých 50 minut, a nepoleví až do (kupodivu nečekaného) konce. Ani úvod není zbytečně natahovaný, a nakonec tak zamrzí jen nevýrazný hlavní hrdina, tupá inteligence mučených a několik zbytečných záběrů. Všechno ostatní včetně parádního psycho-soundtracku se víceméně povedlo. Prsa Madeline Zimy velmi potěšily :-). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor v štýle série Saw. Rodinka plánuje odchod na dovolenku a náš nový "Jigsaw" to využije...Logika musí ísť trochu stranou. Ako "Jigsaw" stihol za pár hodín nastražiť toľko pascí, spútať i zmrzačiť majiteľov domu, to radšej nechajme tak. Je kurva šikovný, nerýpme sa v tom...Fakt je, že film je napínavý a otázka, či hlavný hrdina prežije alebo nie dráždi divákovu zvedavosť natoľko, že prepáčite mnohé. Napríklad i to, prečo je také ťažké "Jigsawovi" vraziť nôž medzi rebrá alebo ho ovaliť po hlave, zvlášť keď sú často na dosah od seba...Tesne pred záverom si vravím, že horor predsa musí končiť inak, ale potom to našťastie príde. Záver ako sa na horor patrí. Slabšie štyri. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbilo určitě více než poslední díly Saw. Tam té brutalitě po těch dílech se už nedá nikterak věřit, kdežto tady máme postavu Collectora, která je prostě záhadná až z toho mrazí. Jen tak si týrá lidi a semtam někoho vybere a strčí do své bedýnky. Je zajímavé že ačkoli tyhle brutální prasárny nejlépe umí Francouzi, tak jsem zase tolik neocenil snímky Inside a Martyrs. Na můj vkus už totiž byly opravdu až moc drtící. Tady v Collectorovi ač jsem hlavnímu hrdinovi fandil sebevíc, tak mi přece jen bylo jasné že tentokráte se žádného happyendu nedočkám. Ano bylo to nespravedlivé, ale co s tím naděláme. Jenom se modlím aby si Collector nevybral právě náš dům, proto raději žádné hubitele zvát nebudu. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobrá atmosféra, na tu druhou zase šílený hovadiny, které by nebylo možné zrealizovat. Ano, mluvím o pastech. Když opomenu to, že by je vrah připravoval asi týden, tak samotná funkčnost byla místy hodně předimenzovaná. Atmosféra je ve filmu opravdu hustá. Chování postav občas dost ujeté, ale víceméně se veškeré dění dalo unést, ne jako u podobných krvelačně úchylných filmů. Konec je pokažený, mělo to skončit, že prostě vrah zdrhnul a hotovo, žádný stupidní dodávkový finále. Těším se na dvojku... 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na Saw tohle asi mít nebude. Sběratel vypadal dost vyjukaně, nešel z něj moc strach. Nástrahy byly poměrně dobré, ale nakonec nebyly tak brutální, jak bych si přál. U konce jsem taky nepochopil, jak se tam u té sanitky ten Sběratel vzal. Jen tak tak si film získal moje čtyři hvězdičky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na své si bezpochyby přijdou jednak fandové brutálního gore spojeného s nelidským-lidským mučením a pastičkami alá Saw, jednak vyznavači hutné atmosféry a rytmické hororové hudby, avšak zákonitě také zastánci racionálního uvažování, kteří se rádi opakovaně baví nad dementním vypointováním podobných žánrových kousků. Collector mě dobré dvě třetiny skutečně bavil, tajemná zápletka v pozadí dráždila mou zvědavost a krvavé násilnické scény měly primárně za účinek navýšení bezútěšné a tísnivé atmošky, takže jim nelze nic vyčítat. Navíc Josh Stewart je docela sympaťák, s ohledem na situaci jednal víceméně rozumně a já mu opravdu úmorně držel palce v jeho beznadějném počínání (tu absurditu, že dva stále pobíhající lidé na sebe ve středně velkém domě ne a ne narazit, jsem si tentokrát dost užíval). Avšak film má ohromné díry jednak v logice celého příběhu (za pár hodin by celý dům takhle vyparádit nestihl), jednak v logice jednotlivých scén (klišé se nám zase kupily) a hlavně v nezvládnutém závěru, který je přímo katalogově zbytečný, narušující v podstatě celou předešlou gradaci a tvůrčí projev. Do dvojky každopádně jdu, protože na smysl vrahova počínání jsem pořád hodně zvědavý. 65% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Collector se dá považovat jako excelentní horor, poněvadž svojí atmosférou a napětím trumfne ledacos. Děj se sice odehrává v jediném domě, ale za to je zvládnutý perfektně a ani chvilku nenudí. Pasti jsou výborné a svojí brutalitou se blíží k Saw. Když umí režisér natočit horor a udělat z něj takové dílo jako je Collector, tak mám vždy obrovskou radost. Nejvíc mě těší, že se nejedná pouze o typickou béčkovou vyvražďovačku jako tisic dalších a jen na jedno téma (zabít co nejvíc lidí)... 7/10 = 75% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Syrová, surová a po čertech zábavná variace na Saw. Hlavně si nepřipouštějte otázky typu: Jak ten hnusák v masce dokázal udělat z cizího rodinného sídla smrtící past za jedno odpoledne? To prostě není důležité. Co nás zajímá, je kočka v kyselině, sešitá tlama, pasti na medvědy a vyvrhnutý pantáta. A hudba Jerome Dillona (bývalý bubeník NINE INCH NAILS) je jedním slovem vychytaná. Jigsaw je nýmand. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Reklama

Reklama