Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po všech stránkách. Hlavní podíl na úspěchu má originální nápad v podobě osoby Sběratele, který si dost brutálně a nechutně, tak trochu po vzoru Jigsawa, pohrává s vytipovanými lidmi, kterým chystá mučící překvapení po jejich vlastních barácích. Celé je to navíc podpořené sympatickým hlavním hrdinou, šikovným lupičem, který jak na sviňu do jednoho takovýho domu vleze na lup. Napětí, jatka, zakončení...doporučuju! ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Zase, jak krváky nesnáším a několikrát jsem musel zavřít oči, tak tohle je super drasťárna napínavá jako moje trencle potom, co je vyperete v Perwollu... Škoda úplného závěru, ale jelikož podtrhuje pointu filmu, nebudu mu ho nakládat jako mínus a nechám pět, protože jsem u toho skoro nedýchal a atmosférou mě to vtáhlo dokonale. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem teda nečekal, čekal jsem obyčejný horor. Dostal jsem teda víc, než jsem si myslel. Co se týče příběhu, nějakého pochopení to je obyčejné, někdy fakt chybí ve filmu logické věci, ale nevadí, přesto to jde. První zhruba 20 minut filmu se nic výrazného neděje, přesto to nenudí, seznámení s postavami a hlavní hrdina Josh Stewart ihned zaujme od začátku. Po 20 minutě začíná po většině filmu dění v domě, kde nastane peklo. V domě řádí šílený zabiják, nebo podle názvu sběratel či jak ho mám nazvat. V domě nastala skvělá vyvražďovačka, kdy ten onen zabiják pečlivě vymýšlel pasti a nástrahy, které měly zranit či zabít oběti domu. To mi připomnělo jak už tu pár uživatelů v komentářích zmiňují slavnou a perfektní hororovou sérii SAW. Sice ty pasti nejsou tak originální a nemají zas tak velký smysl jako ve filmech SAW. Ale nevadí, přesto je to nekompromisní vyvraždovačka, kdy opravdu teče krev a oběti dost trpí. Hlavní hrdina Josh Stewart silně zaujal, dost jsem mu fandil a asi proto mě trošku zklamal konec filmu, víc prozrazovat nebudu. Hororových prvků je zde docela dost. Lekačky ani tak ne, ale spíš tíživá atmosféra v domě. A k tomu také možná trocha nepředvídatelnosti. Takže k záporům, konec mohl být lepší, zajímavější úvod a nějaké vylepšení k příběhu. To jsou ale menší chyby. Ve výsledku nečekaně dobrý horor, který mě opravdu zaujal a bavil až do konce. Klidně ho zařadím mezi ty klasičtější horory, má k nim opravdu blízko. Nízký rozpočet mi zde nevadil. Takže celkově hodnotím na zasloužených 86% = **** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pasti straž, rozum smaž!" Zatímco bytový architekt Ing. Jigsaw (čest jeho památce) by si na to v práci musel vzít týden neplaceného volna, náš maskovaný úchyl to sfouknul za odpoledne a během přestávek na cígo ještě stihnul zpacifikovat a odborně zmučit pána domu a jeho vrásčitou ženu. Muž jedné, resp. žádné tváře, zato mnoha profesí. Zručný kutil, tesař, elektrikář, zámečník a rybář, též zálesák a majitel sady Mladý chemik (viz žlutý sajrajt číčolepolouh). Hravý vrah měl ovšem závažné problémy v oblasti sociální interakce, což, na doporučení svého psychiatra, řešil dabl-skrýváním (lidí do beden a těch beden do skříní). Bohužel (pro film i pro mě) trpěl i vzácnou obsedantně kompulzivní poruchou sawtrapocd, což je nutkavá potřeba klást pasti, i když není na koho. Že mu tam nemlich ten den vleze zloděj Arkin přece nemohl tušit. A jo, vlastně mohl, přečetl si to ve scénáři. Přesně takové "maličkosti" mi dokáží zkazit jinak dobrý film. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Tupý film ešte s tupším koncom ! A tiež s jednou záhadou: kedy stihol ponaťahovať všetky lanká, natlcť klinčeky, povešať nožíky atd. atd. ?!! Akoby už netrpezlivo čakal, že sa budú naháňať po celom dome, ako idioti ! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nejvíce na The Collector zamrzí promrhaný potenciál... Atmosféru film má, pěkné scény taky (mnohými vychvalované gore ale zase tak skvělé není), hudba je hodně dobrá, ale co z toho, když vám jsou postavy zcela ukradené a logika dostává v tohhle kousku těžké K.O... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento horor jsem si sehnal protože byl celkem vychvalován ale je to zase jeden z té hromady vyvražďovaček bez atmosféry, logického děje, postavy mi jsou naprosto ukradený a nuda mi neustále problikávala před očima. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hovadina. nezaujímavý a zmätený úvod, bez pointy, vysvetlenia, neoriginálne - ani úchylné, ani bizarné, ani brutálne, ani premyslené, ani vypointované. čakal som koniec prakticky od tretiny filmu. naozaj zlý a nepodarený horor. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Někdo sbírá známky. Někdo sbírá kartičky s hokejisty. Někdo sbírá použité kondomy. A někdo sbírá lidi. Pokud hledáte horor, který ve vás vyvolá něco jako strach a sáhnete po tomto kousku, tak vám mohu zaručit, že budete nasraní. Docela nuda. Děj je jednoduchý a je popsán v obsahu. Snad k němu pouze dodám, že nás sběratel staví pasti v průběhu loupeže. Stíhá při tom dokonce i mučit lidi, protože je to děsný frajer. A nemyslete si, že jsou to nějaké obyčejné pastičky, které by zvládl postavit každý zručnější domácí kutil. Většinou se jedná o důmyslné kladkostroje s překvapením na konci. Prostě nezbývá než před zručností sběratele smeknout. Bohužel podobné zručnosti nedosahuje režisér. Samozřejmě bych takovou blbost vytvořit nezvládl, ale i přesto si troufám označit film jako práci amatérskou. Po vizuální stránce je to fuj. Zahlédl jsem tam na podlaze v některé pasáži střeva a nebylo to prostě ono. A takových nedotažených fuj je tam více. A úplně největší průser je teprve ten okamžik, když začnete o logičnosti celého filmu přemýšlet. To se potom hodnocení zastaví na odpadu a nelze s ním hnout. Já osobně se nad filmem občas trochu zamýšlel, ale jsem ochotný předstírat že ne a dám tedy 1*. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film plnej chyb, ale bez chyby. Kurva! Že půjde o dobrou zábavu jsem věděl, ale že půjde o život během sledování by mě nenapadlo. Ještě ze mě cáká pot. To, co nám tady bylo neservírováno nemá v rámci žánru obdoby (nepřehánim). Tady totiž vůbec nejde o krev, nebo brutalitu (to je až na poslednim místě) tady jde o přežití, logiku, rychlost a předvídavost (což se o filmech jako Saw říct nedá). Jasně, film má svoje chyby a režijně je slabší než třeba Hory maj voči, nebo Poslední dům nalevo, ale pořádná dávka dynamiky, depresivity a napětí váš přikove ke křeslu ani nevíte jak (film to ale samozřejmě neni pro všechny;). Fenomenální hudba navíc všechno povyšuje do naprostýho psycha a pocitu bezmoci. No a hlavní představitel, byť je neznámej, hraje výborně. Já se bavil jako ještě u žádný brutal šílenosti, takže těch pět hvězd tomu zkrátka dam a na zápory filmu prostě seru! ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Hm, nevím co si o tomto filmu moc myslet. Surové zabíjení, resp. mučení, smrtelné pasti, krev a zase krev. Děj se odehrává v podstatě celý v jednom domě ve tmě... Ale provedené to bylo celkově kvalitně a já se rozmýšlím mezi 2-3*, nakonec dám slabší 3*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi hodně dlouho ležel v obýváku. Vůbec se mi do něj nechtělo tak nějak jsem se bál že přes všechny ty pochvaly to bude nudná srajda podobná všemu co se dneska točí. Nebyl jsem daleko od pravdy ale tenhle film má něco navíc. Po dlouhý době tu byly postavy kterým bych věřil. Navíc jsem se po dlouhý době nachytal jak na postavu mluvím aby někam nechodila. Nicméně film se mi hodně líbil, je dostatečně krvavej, má dobrý herce, dokonce má i zajímavého vraha. Co bych asi nejvíce vytknul byl konec kterej se prostě nepovedl. Druhý díl Collection si nechám ale na někdy dýl, zase se bojím že si zkazím dojem. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam maskovaný muž hádzal "qvalty jedna radosť", tento pretekársky krvavý okruh celkom nezvládol. Chýbal mi tam vyšší stupeň dôveryhodnosti, ktorý by reálnejšími krokmi priviedol tento brutálny čin do siene slávy (tým mám na mysli neadekvátny odpor, ktorý kládol zranený hlavný hrdina napriek svojím zraneniam). Film si ma získal dobrou dávkou napätia a niektorými krvavými incidentmi, ktoré sa nedajú len tak "pochovať" a nemožno na nich len tak zabudnúť, takže dávam 70%. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý "nášlap" ze začátku... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání... maskovaný psychouš v domě... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složité pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne... Ten barák je jediné místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují... Úplně nesmyslné scény, tak moc, že to i mě vadilo, a to v tomto žánru snesu ledacos... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel... No a násilí+gore... Taky "nic moc"... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych tak na úrovni 90. let... A vůbec... Tom Savini už před 80kách tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláknuté... Mučení a týrání... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné... Neříkám, že je to špatný film. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrý potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen... /55%/ ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak trošku tvrdší variace snímků Sám doma. Ne a teď vážně. V poslední době vychází docela slušná porce originálních hororů, ale vždy tomu chyběla ta správná atmosféra. Tenhle problém The Collector rozhodně nemá. Úmrtí jsou originální a napětí se dá krájet celcýh devadesát minut. Závěr už byl klasický hororový a třeba se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby byla natočená dvojka tak nevěřím, že bude tak kvalitní jako tenhle kousek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

Reklama

Reklama