Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se rozjede v domě hra na jatka, vypadá námět filmu celkem slibně. Bohužel s přibývajícím časem dává tušit, že se nakonec bude jednat o film doslova táhnoucí se v zajetých kolejích bez jakéhokoliv inovačního nápadu a hlavně bez určité pointy či celkového smyslu filmu. Ve výsledku je Collector naprosto zbytečným filmem. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat, že je tento film unikátní, ale není. V podstatě je to jako zkřížit třeba "Hostel" a libovolný snímek z new french extremity (Martyrs, Uvnitř, Hranice smrti,...). Je skvělé zkombinovat toky krve s temnou industriální hudbou, a když vám do toho všeho ještě legendární britští Bauhaus zahučí "Undead, undead, undead!", máte pocit, že jste tak nějak v sedmém nebi, jenomže z toho ihned spadnete, když si uvědomíte, že je to celé pojaté tak trochu lacině a kromě rozjezdu a fakt výborně vymyšlených pastí, které teda dost dobře nechápu, na co tam byly, je to jen banální, okoukaný příběh, který drží při životě hlavně jen to obrovské násilí. Navíc, již vzpomínané new french extremity filmy dokážou obvykle na závěr kvalitně šokovat, zato tady by bylo určitě lepší, kdyby šokovali tím, že tam dají nějaký normální finiš, protože takovýto konec byl podle mě otřepaný až silně nevkusný. V podstatě není co víc vytýkat, je to totiž skvělá, zábavná, brutální jízda, to jenom znalci podobného druhu filmového umění se z toho jen tak nepodělají. 70% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Originální řežba. Ze začátku sice trochu nudné a plné očekávání, v čem že asi tak bude spočívat ten teror, avšak naštěstí se vše po dvaceti minutách vyjasní a rozjíždí se jízda plná utrpení a vymazlených pastí. Neargumentujte prosím nelogičností. Kdyby to mělo být reálné, tak bych se na to nemusel dívat. Realitu vidíme všude kolem nás, nač se trochu neuvolnit kouzlem nelogiky a účelnosti pro kýžený efekt dokonale nechutné smrti. Zajímavý výběr hudby, perfektní rozjezd úvodními titulky a velký sympaťák v hlavní roli. A ano, brutality je tu slušný kopec.. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sám doma (v hardcore módu) říznutej tím lepším ze série Saw. Už za stvoření takhle ikonického záporáka, o kterém se divák za celou dobu nedozví nic zásadního (kromě toho, že se vyžívá v pastech, mučení a vraždění), nemůžu jít pod 4*. V rámci subžánru „řezničina natočená za pár šlupek“ (konkr. 3 mega) se jedná o hodně povedené peklíčko. [75%] ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Neváhal bych tomuto snímku dát plný počet, kdyby bylo trošku toho příběhu. Sběratel se tam vyskytne, vraždí jako na běžícím pásu, ale to je všechno. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Docela dobré. Takový průměrný "horor". Možná zbytečně moc krve a detailních záběrů. Kdyby tam byla temnější atmosféra a méně krve, bylo by to lepší. Ale vynikající hudba. Trochu otřepaný závěr. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Taká brutálnejšia obrátená verzia Sám doma....akúrat s tým rozdielom, že Kevinova príprava a prevedenie je omnoho lepšie vymyslené. Už len tá neuveriteľná rýchlosť, s akou to svoje monštrózne pascové "nádobíčko" náš maskovaný frajer dokázal rozložiť po baráku, je do oči bijúca blbosť. Bohužiaľ, podobných logických kráterov, kedy postavy pripomínajú mentálne a hlavne sluchovo postihnutých jedincov je tu s pribúdajúcimi minútami čoraz viac a pristúpiť na takto vykonštruovanú a šialene nepravdepodobnú hru som proste nedokázal. No a samotné jatočné slávnosti rovnako nejak "nedvihajú kufor". Síce sa kamera občas na sekundu aj zastaví na nejakom nepríjemnejšom detaile, no poväčšinou ide o sekundové záblesky, ktoré u vás nevyvolajú pocit znechutenia, alebo zvrátenosti, ani keby naša maskovaná "švadlenka" pozašívala mamičke všetky telesné otvory.. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Za málo prachů hodně muziky (ehm, ten hudební mix a střih!). Lahůdka pro fajnšmejkry. Už úvodní titulky silně inspirované SEDM pomrkávají po fanouškovi. Hra na kočku a myš ala SÁM DOMA se potkává se SAW a možná taky trochu s FINAL DESTINATION, snuff mučení zas připomene MARTYRS, hustá atmosféra se dá krájet a ta kamera! Myslim, že Marcus Dunstan je mnohem talentovanější režisér než scénárista (SAW 4, 5, 6, 7, FEAST). Obsah za formou dost pokulhává, co taky čekat, že? Nevíme moc o postavách, ale na to sere pes, když hl. hrdina je sympaťák a pálí mu to. SPOILER: doufám, že bude brzo dvojka a Arkin to Collectorovi natře. Madeline Zima má výstavní kozy jak vemena. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie herca v hlavnej úlohe: veľmi dobre. Hodnotenie zápornej postavy: pomerne dobre zvládnutý asociál s maskou. Hodnotenie gore efektov: nadpriemer. Strih: priemerný. Dej: horko ťažko uveriteľný (HTU) Scenár: kombinácie, variácie a permutácie na entú. Rozpočet: biedny. Výsledok: prekvapivo nadmiera spokojnosti. 70% ()

Rafik 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a kamera sice dobrá, ale bylo tam tolik nesmyslů! Zajímalo by mě jak collector dokázal během asi 5 minut udělat v domě všechny pasti, bez jedinýho rámusu. Přibít prkna na okna bez hluku, zajímavý no. No a konec režisér tradičně podělal, udělal z collectora asi nesmrtelnýho, jinak si nedokážu vysvětlit jak mohl po scéně s lustrem pokračovat dál. Škoda, potenciál to jakžtakž mělo. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Komentár môže obsahovať spoiler. Mám pocit, že tvorcovia to už trochu prehnali s tými pascami (čo je veľa, to je veľa) a "antilogikou" (napr. na čo scéna, kde obeť stiahne vrahovi masku, čudne sa zatvári pri pohľade na jeho tvár a zvyšok ostáva nejasný...?). A hlavná postava pripomínala McGyvera v jeho najlepšej forme, než obyčajného lupiča, ktorý sa dostal do pasce. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pořádná dávka napětí a dost krve. Výborný nervák brutus. Jen nad tím nepřemýšlet a bavit se. Svůj účel to splnilo,vynikající atmosféra mně úplně vtáhla do děje. Jistá podoba se Saw tu je, ale tohle je mnohem lepší. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Volezlej kocour v botách a spousta myší. Co s nima? Nakladem jim pastě! A jednu myš si možná nechá na hraní. --Klady tohodle filmu určitě akce (z 90min. cca 80min.!!),zbytečných keců minimum,atmosféra hůstá,gore spousta,hudba vynikající. -Pasíva: naprostá absence logickýho myšlení. Ale naprostá (to snad byl záměr??)! Ono těch blbostí (asi jako v téměř každým horroru) by se našla spousta,budiž,ale aby lumpík (byť jakože charakter,a možná z otcovy strany příbuzný jistého Penna) ohrozil svou rodinu,toho času rukojmí a zachraňoval zrovna to co je po ruce,no to se jen tak nevidí. A ono by se toho ještě našlo.....,zbytečně to shazuje jinak dobrý film. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný horor! Dobře napsaná zápletka a hlavní postava, na torture porno slušná logika a chování postav, solidní napětí. Samozřejmě nechybí pár scének nechutného týrání obětí, bez kterých se moderní goth dětičky neobejdou, ale jinak se jedná o solidní žánrovku na jedno shlédnutí. A pavouk to přežil, takže tvůrci mají moje sympatie. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Sám doma si tentokrát vzalo místo gay šatiček pořádný latex. The Collector stál málo peněz a ve svý podstatě stál i za hovno, jenže to by v takovým posuzování neobstál ani žádnej z jeho kreténských bratříčků (Saw, Texas Chainsaw Massacre a další). Ona je celá tahle famílie má totiž stejný vady. Ani Collector nemyslí logicky a s realitou nemá nic společnýho. WTF scén je tu tři prdele a žádná z postav není sympatická. Jenže s tím do toho už tak ňák dem a proto mi bohatě stačí, že lekačky fungujou a atmosféra aspoň první hodinu společně s hudbou taky. Tvůrci taky do svý pochoutky namíchali hodně z pytlíku Gore a přidali špetku koz s nápisem Zima, za což jim patří můj dík. Nicméně závěr je tak zamrdanej, že možná zcela zapomeňte veškerý předcházející chváli a znechuťte si tenhle film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat jeden nechutny, drsny a brutalny horor na dlhe jesenne a zimne vecery. Inspiracia seriou Saw vo vyvrazdovackach mi nevadila. , hlavne ked sa k tomu pripocita mimoriadne hutna atmosfera. 77 % ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděl dřív, ale v rámci maratonu není na škodu si to zopáknout. Mělo to totiž neskutečný kule jak předtím tak i teď. Home Invasion, který je nápaditý a vlastně se furt něco děje. Krve je tam dost, pastí je tam ještě víc, prostě v rámci žánru může máloco bejt lepší. Ačkoli se s postavama nijak nesžijeme, Arkina si musí oblíbit každej. Neskutečně mu to pálí a sběrateli se nevydá jentak. Bohužel tu chyběl aspoň trochu motiv sériovýho vraha, ale to by pak nebyl film na 90 minut. Na rok 2009 exkluzivní honba kočky s myší. ()

Reklama

Reklama