A zase jsou tu Vánoce
Christmas Is Here Again
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
USA, 2007, 74 min
John Van TongerenPlakáty
Jak Paul a Sophianna zachránili Vánoce.
Trpaslík Paul kdysi uvízl v ledu, protože se vydal hledat Santův vak, bez kterého pod stromečkem děti nenajdou ani jeden dárek. Santův pytel na dárečky ukradl zlý Krad, který se skrývá v podzemí a těží tu uhlí pro zlobivé děti. Jednoho dne Paula uvězněného v ledu osvobodí malá Sophianna a oba se rozhodnou, že vrátí Vánoce všem dětem na světě. Je čas najít vchod do podzemních dolů, kde se Krad ukrývá... (oficiální text distributora) -
Jako každý rok, chystá se Santa k rozvozu dárků. Jenže ouha, to nejdůležitější - kouzelný pytel na dárky, mu ukradne zlý Krad. Bez pytle Vánoce po celých třicet let upadají do postupného zapomnění a všechny děti žijí bez radosti. Nyní pomůže už jen zázrak. Tím zázrakem se stane malá holčička ze sirotčince, jménem Sophiana, která se svým neobvyklým kamarádem panem Housenkou zjistí, co se Santovi stalo, a rozhodne se všem dětem pomoci. Na své pouti za ukradeným pytlem potká další pomocníky - skřítka Paula a lišáka s medvědem, ale kde je ukryt tajný vchod do říše zlého krada? Je malá holčička schopná porazit zlého vládce a vrátit kouzelný pytel Santovi? (pekas)
petaspur
Hodnému Santovi ukradl pytel s dárky zloduch Krad, jehož zápornost je prezentována jeho větou: "Už jako dítko jsem zničil chrastítko" a děti se již 30 let mohou dívat na prázdnotu pod nazdobeným stromečkem. Možná si tak mohou více užít duchovního rozměru vánoc na úkor jejich komercionalizace, ale o tom tato pohádka vůbec nepojednává. Pouze se do boje se zlem vyšle komando ve složení holčička, housenka, trpaslík, sob, medvěd a lišák, kteří (nerad bych něco vyzradil) svou misi splní a svět dětských očí bude opět radostně rozzářen.(30.12.2009)
AGAMENON
Příjemný vánoční příběh s jednoduchou, přesto skvostnou animací, uspokojivou hudbou a lehce nevyváženým tempem. Neboť rozjezd je dost pomalý, ale až se na scéně objeví zamrzlý trpaslík, dostává film ty správný grády, na scénu vstupují nové postavy (dementní medvěd s protézou, vychcaný lišák ), vtipné hlášky jsou jak na běžícím pásu, avšak to nic nemění na situaci, že toho pupkatýho ožralu nesnáším a jestli ho někdy doma uvidím, rozsekám mu prdel, až mu z ní budou cáry lítat a jeho slavný pytel mu narvu do pytle.(21.12.2009)
DinoRaptor
Za začátku to byla celkem nuda ale asi od 30 minuty film náhle dostává spád, objevují se dobré fórky a vtipné postavičky (medvěd a lišák). Moje hodnocení: slabší 4.(16.12.2009)
pekas
Viděl jsem dvakrát, poprvé hlavně ze začátku člověk lekne nezvyklé animace. A v českém dabingu falešných zpěvů. Ale postupem času, pokud se přes výše zmíněné přenese, zjistí že to není uplně špatný kousek a těch pár fórků, hlavně medvědových, pohádku zpříjemní. Za pozitivní vyznění a konečný pocit zaslouží slabší čtyřku.(19.12.2009)