Reklama

Reklama

Den, kdy jsem přežil

(TV film)
  • USA Alive Day Memories: Home from Iraq

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument dává divákům nahlédnout do utrpení nové generace válečných veteránů, kteří se vrátili z Iráku a už navždy budou mít dvě data narození. To první, kdy spatřili světlo světa, a to druhé, kdy unikli o vlásek smrti v Iráku, ve válce, která si vyžádala přes 27 000 raněných. Vojáci sice z devadesáti procent svá zranění přežili, ale vrátili se domů zmrzačení na těle i na duši. Herec James Gandolfini hovoří s deseti vojáky, kteří jen tak tak přežili zranění, jež utrpěli v bojích. Jejich prostá leč drásající slova vypovídají o fyzických i citových ztrátách, které sebou nese válka. Odhalují mu své nitro, pocity týkající se budoucnosti, bolestné invalidity i oddanosti Americe. Gandolfini, který osobně navštívil jednotky v Iráku, se ujal nejen role průvodce, ale také výkonného producenta. Režiséry pozoruhodného dokumentu jsou John Alpert & Ellen Goosenbergová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární film, který nám dává možnost sledovat novodobé válečné veterány, mladé lidi ve věku 20-30 let, kteří se zmrzačení vrátili z bojů v Iráků. Sledujeme jejich osud, krátký příběh jejich prvního života, který končí DNEM JEJICH PŘEŽITÍ a tím začíná život druhý...život postavený na zcela jiných hodnotách a se zcela jinými cíli. ()

Reklama

honzic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument ukazující reálné osudy vojáků, kteří přežili a vrátili se doživotně postižení, ale nevzdali se. Hodnocení: 70 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde komentáře mají samotní aktéři. V případě tohoto dokumentu tomu tak rozhodně je. Dá se vůbec něco takového hodnotit? Já myslím, že ne, ale na druhou stranu jen ať se ví o tom, co přináší například taková válka v Iráku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama