Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zombieland je postmoderní vize filmové zábavy dnešní mladé generace, která v sobě spojuje dva očividně pokleslé žánry - zombie úchylárnu a teenagerskou komedii, jejíž klišé a manýry tenhle projekt docela spolehlivě sráží až na mnohdy neúnosnou mez, neboť dráždí jak typicky looserovský hrdina, který řeší především to, kam zasunout, jakož i průhledná snaha scénáristů přihrát mu do bytu nejkrásnější mladou sousedku a vydyndat nějaký ten dramatický oblouk, na jehož konci je romanticky vzniklý párek trhlého geeka a sexbomby, uvěřitelný leda tak v Big Bang Theory, o používání pouze těch nejatraktivnějších dopravních prostředků či bezútěšném sklonu v násilí nemluvě... Na režii Rubena Fleischera je znát jeho videoklipová minulost, sází na efekt a zkratku, vypráví především obrazem, jak už to u videoklipů bývá, a řada pasáží snímku jsou vlastně ucelené videoklipy. Ta estetika překvapivě patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí, jelikož Ruben Fleischer ovládá své řemeslo skutečně obstojně, na všechny ty zpomalovačky a efektní crashe se tedy dívat dá. Vrcholem je pak cameo Billa Murrayho, ten člověk má skutečně úžasný smysl pro humor a sebeironii. A kvůli tomu stojí tahle hororová komedie za vidění... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale čo sme bez iných ľudí? Iba ďalší zombíci.“ Asi by som nespal, kebyže dám len 3*. Nijako zvlášť nemám v láske hororové komédie a byť režisérom, zrejme by som osadenstvu žltého Hummera trocha pridal na rokoch, aby svojrázny kovboj so slabosťou pre pochúťky z nadýchaného ružového cesta nevyzeral ako pedofil. Zombieland od úvodných titulkov (vrátane) nasadzuje ostré a hravé tempo s desiatkami skvelých nápadov, originálnych akčných scén, dialógov („Nezastrelíš ich, však?“ – „Ak si nezačnú, tak nie. Ale dúfajme, že si začnú.“) a hlášok („To mi pripomína, že kým som ťa nespoznal, takéto starosti som nemal.“). Občas je síce prekvapivo rozpačitý, až trápny (Facebook, Billovo cameo), ale len čo sa rozbehne, je hodný láskyplného objatia. Tomu napomáha predovšetkým skvelý Woody Harrelson a jeho pes. Alebo čo to bolo. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Doghouse další super zombie komedie, která je, světe div se, i docela originální a zase přináší trošku něco jinýho, teda v rámci možností, takovej ten základ s pustým světem a pár přeživšími je tu stejnej jako všude jinde, ale právě ty odlišný nápady spolu se skvělým po zuby ozbrojeným Woodym, kterej musí najít buchtičky, zábavným stylem vyprávění a hromadou úžasně hustých likvidací zombií, z toho dělá super zábavnou zombie jízdu od začátku do konce, která má sice pár hlušších míst, ale koho to zajímá, když tam Woody Harrelson vystřílí celej zábavní park a ještě to tam nehorázně schytá zombie-klaun. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja si to uvedomujem, ze som to asi prehnal s tym plnym hodnotenim, ale tak som premyslal nad tymto zabavnym zombiefilmom a hladal dovody, preco by som mu nemohol dat az tych 5 hviezdiciek a nenasiel som ziadny dovod. Woody Harrelson bol skvely a drsny zabijak zombiekov, Jesse Eisenberg ma so svojimi pravidlami zabaval a tie dve inteligentne dievcatka, ktore v zavere pri kolotoci nejako inteligenciu vytratili z hlavy, boli taktiez zabavne. Ale co ma potesilo najviac, bol Bill Murray, ktoreho som hlavne vdaka KROTITELOM DUCHOV (1984) tiez od detstva zboznoval, si tu zahral sameho seba a hlavne narazali prave na Krotitelov. Brutality tu bolo tiez dost, hlavne na zaciatku a v zavere, dialogy v pohode, proste som dostal 80-minutovu porciu zabavy, ktoru si urcite niekedy rad znovu zopakujem. Inac ak sa vam tento film pacil, odporucam tiez podobnu parodiu na zombie filmy SHAUN OF THE DEAD / SUMRAK MRTVYCH (2004), v ktorej si zahrali Simon Pegg alebo Nick Frost. __________ Jesse Eisenberg - (Columbus) +++ Woody Harrelson - (Tallahassee) +++ Emma Stone - (Wichita) +++ Abigail Breslin - (Little Rock) +++ Bill Murray - (Sám seba) +++ Derek Graf - (Klaun Zombie) +++ John C. Reilly - (Zombie v kúpelni) +++ Hudba: David Sardy +++ ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg je sympaťák a talent, ale kingem filmu je über-tvrďáckej Woody Harrelson, kterej chce svý Twinkies:) Emma Stone mi bohužel moc sympatická nebyla... Film je "normální" road-movie, ve které hlavní hrdina hledá rodinu, projíždí zdevastovanou krajinou a zažívá různý zábavný situace obvykle spjaté s likvidováním zombií. Tvůrci se fakt vyžívaj v zobrazení likvidace a ničení, občas je to až přehnané, například zbytečná demolice indiánského obchůdku. Film dost mění tempo, občas zvolní na pokraj nudy, ale převážně je to fakt zábava. Hlavně vzhledem k tomu, že jde o žánr, kterej fakt nemusim, tak jsem se dobře bavil. Myslel jsem, že to bude něco jako Shaun of the Dead, ale ty filmy toho nemaj moc společného. Tamten je prostě britskej a tenhle americkej a způsob humoru je prostě úplně odlišnej a oba filmy se mi líbí. Ačkoliv u tohohle pořád přemítám mezi 3 a 4*. Možná, kdyby tu bylo víc Metalliky, než jen jeden song u úvodních titulků:) Jsem rád, že film nezobrazoval nákazu, no a Bill Murray FTW. Zajímalo by mě, co vymysleli scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick do filmu Venom... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Hlavní hrdinové použijí auta Hummer H2, Cadillac Escalade, GMC Yukon XL Denali, BMW 650i a Saab 9-5. (imagoo)
  • Hudební doprovod pod úvodními titulky je píseň "For Whom the Bell Tolls" od skupiny Metallica, z jejího alba "Ride the Lightning" (1984). (david666)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama