Reklama

Reklama

Nickyho rodina

  • Slovensko Nickyho rodina (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když před pár lety slovenský režisér, scenárista a producent Matej Mináč náhodou v jedné knížce narazil na dva krátké odstavce o panu Nicholasovi Wintonovi, byl fascinován. Spolu s Patrikem Paššem se rozhodli natočit dokumentární film Síla lidskosti o téměř zapomenutém příběhu záchrany 669 českých a slovenských dětí těsně před začátkem II. světové války. Hlavní protagonista, sir Nicholas Winton (19. 5. 1909 – 1. 7. 2015), se o svém činu více než půl století nikomu nezmínil, dokonce ani své manželce. Nyní je příběh záchranné akce známý po celém světě. V rámci vzdělávacích projektů film Síla lidskosti viděly miliony dětí a mnohé z nich se rozhodly jít ve Wintonových stopách a udělat něco důležitého pro náš svět... Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, které se šíří světem, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí". Uvedením Nickyho rodiny v lednu 2011 Matej Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů: Všichni moji blízcí (1999), Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) a Nickyho rodina (2011). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
cbprahalocal

cbprahalocal (hodnocení, recenze)

Nádherní příběh ten konec byl tak smutní pomocí židovské dětí utec před nejhorší věcí co o něj očekávalo v Česku .

anti.rybka

anti.rybka (hodnocení, recenze)

tidit11

Jako, že těch 669 dětí založilo rodinu a měly děti a tyto další děti měly další děti... Takže například Michal Novák, který byl odvezen do anglie pak měl 3 děti Janu, Petra a Michala a Jana měla další dvě děti, Michal další tři děti a Petr také 3 děti... Dohromady tu máme 12 lidí... Kdyby ale Michal Novák skončil v Koncentračním táboře, bylo by tu o 12 lidí méně. 

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

povie mi niekto prečo sa táto téma spracovávala dva krát? Už o tom raz dokument robený bol. Teraz znovu..Je to kalkul a ešte k tom do kina..Maximálne tak do STV..tieto citové vydieračky..Ešte k tomu nekvalitno natočený..

Primus tesla

Primus tesla (hodnocení, recenze)

Ten příběh znám, ale některé pohledy na něj pro mě byly rozhodně nové. Po divácké stránce mi ale dost vadily hrané části filmu (působily na mě až násilně a kýčovitě).

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Nemám slov naprosto ndherný film mapující osudy Wintonových dětí!Mě se toto téma osobně dotýká.O to větší zážitek to pro mě byl!

HonzaLiQuid

HonzaLiQuid (hodnocení, recenze)

Velmi silný film, založený na velmi silném příběhu. Možná je škoda, že i přesto, že Nicolas Winton a podnikatel Schindler nebyli jediní, co tímto způsobem zachraňovali židovské životy, na ty ostatní se zapomíná... Ale 4 hvězdičky si tento film rozhodně zaslouží.

Scarlette

Scarlette (hodnocení, recenze)

Byla jsem na premiéře a celé to bylo moc povedené, program, hudba, proslovy a i film. Po ukončení měli všichni zádadně rozmazaný make up a já asi úplně nejvíc. Bylo to vážně dojemné. A mám taky dotaz, kde bych si mohla poslechnout tu píseň, kterou zpívaly Bambiny di Praga a potom tu německou co zpívala ta slečna ve fialových šatech...?

Reklama

Reklama