Reklama

Reklama

Nickyho rodina

  • Slovensko Nickyho rodina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když před pár lety slovenský režisér, scenárista a producent Matej Mináč náhodou v jedné knížce narazil na dva krátké odstavce o panu Nicholasovi Wintonovi, byl fascinován. Spolu s Patrikem Paššem se rozhodli natočit dokumentární film Síla lidskosti o téměř zapomenutém příběhu záchrany 669 českých a slovenských dětí těsně před začátkem II. světové války. Hlavní protagonista, sir Nicholas Winton (19. 5. 1909 – 1. 7. 2015), se o svém činu více než půl století nikomu nezmínil, dokonce ani své manželce. Nyní je příběh záchranné akce známý po celém světě. V rámci vzdělávacích projektů film Síla lidskosti viděly miliony dětí a mnohé z nich se rozhodly jít ve Wintonových stopách a udělat něco důležitého pro náš svět... Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, které se šíří světem, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí". Uvedením Nickyho rodiny v lednu 2011 Matej Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů: Všichni moji blízcí (1999), Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) a Nickyho rodina (2011). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (174)

Gorybanshee 

všechny recenze uživatele

Perfekny dokument o clovekovi , ktory dokazal zachranit ludske zivoty deti preotoze chcel , takze hodnotenie je 85%, konecne perefekne spacovany dokument z CZE+SVK strany! ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

V porovnání s předchozím dokumentem "Síla lidskosti - Nicholas Winton " mě tento již neoslovil v takovém rozsahu, nicméně časem zkouknu i úplně první dokument z roku 2000 "Do cizí náruče". ()

chinano 

všechny recenze uživatele

NF naprosto splňuje svůj cíl - co nejlépe podat dojemný příběh dětí zachráněných Nickolasem Wintonem a to se jí daří. Dostatek historických faktů, a dojemné podání z něj dělá silný zážitek. Ale stačí takový námět na plný počet? Za mě ne... /83%/ ()

CZ_Milka 

všechny recenze uživatele

Příběh úžasný, nicméně zpracování pro mě strašné - rychlé přechody dějů, vše rozvleklé, divný dabing, hrané části takové odosobněné... ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Winton je borec, hned 2x jsem ho navštívil se školou v domě kultury v Mladé Boleslavi místo školy samozdřejmě:-) k tomu jsem vyhrál výbornou knihu podobnou dokumentu. A odnesl si pěkné zážitky. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární film je vhodný do literární výchovy nebo výchovy k občanství na druhém stupni základní školy. Je v něm představen příběh Nicholase Wintona. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o osobnosti Nickolasa Winstona a jeho záchrannej akcii. Výpovede zachránených detí a Winstonových spolupracovníkov sprevádzajú historické zábery vhodne doplnené hranými pasážami. ()

Rassyna 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v podstatě náhodou na karlovarském filmovém festivalu. Nečekala jsem od něho nic a tím více mě překvapil a dojal. Je to příběh o nezištné pomoci jednoho člověka mnoha dětem,kterým by jinak hrozila smrt. Překvapilo mě, že se Nicholas Winton v podstatě nezabýval tím, jaké obrovské nebezpečí by mu v případě odhalení hrozilo. Mnoho scén bylo velmi dojemných a tak nebylo divu když v průběhu i na konci filmu polovina lidí v sále vyndavala kapesníky. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Troma hviezdičkami hodnotím pochopiteľne film ako remeslo. To čo spravil sir Winton - na to ani niet dosť hviezdičiek na svete... ()

d4 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi objektívne hodnotí film, u ktorého som poslednú pol hodinu v podstate iba preplakal. :) ()

LUCIM 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, tak Issová mi tam prostě nesedí. Jinak ten film má něco do sebe a dalo se to zvládnout. Byl jsem na 46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL a tam moc ovace nesklidil. ()

Mekousek 

všechny recenze uživatele

Je opravdu těžké při hodnocení tohoto filmu oddělit čistě "technické" kvality a lidské sdělení. Zvlášť pro ty, co měli to štěstí být na slavnostní premiéře za osobní účasti 101letého Sira Nicholase Wintona. Snad největším úskalím podobných dokumentů je způsob, jakým podat dojemné příběhy tak, aby nepůsobily lacině a kýčovitě. Troufám si tvrdit, že se to tvůrcům filmu Nickyho rodina povedlo. Možná by se pár trochu přeslazených momentů našlo, ale důležité je, že poselství, které chtěl Matěj Mináč a další předat, v sobě tento film opravdu má. Jedním slovem inspirativní. ()

Patlam 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala s hodnocením, respektive tím, jak jej pojmout. Ale rozhodla jsem se hodnotit film / dokument a jeho zpracování, ne příběh Nicolase Wintona. Ten všichni známe a nedali bychom mu hvězdiček 5, ale 50... Co se však týče zpracování, souhlasím s názorem uživatelů Riley a Slarque, bohužel proto 3* a proto potřeba to také okomentovat.. A dodat - velká škoda tak silného námětu. ()

HanLiuKun 

všechny recenze uživatele

Silný je spíše příběh, než samotný dokument. Nevím, jestli to bylo verzí, ale pár střihů je tam naprosto prasáckých, kdy nenechají účastníky doříct větu. 5 hvězdiček by si zasloužili tvůrci toho televizního programu, co do studia pozvali Wintona a jeho děti. To je nejsilnější moment. ()

Reklama

Reklama