Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

sheen 

všechny recenze uživatele

"Unbelievable" Woo na podruhé a ještě lépe než na poprvé. První část ač byla našlapaná, tak byla jen předzvěst toho, co na nás Woo pustí posléze. Ty taktické bitevní nápady jsou opravu nehorázné, tak jako celá hra taktického vyčkávání a škádlení se. Na straně "dobra" opět září individuality z první části. Woo se opravdu na konci vyřádil, námořní bitva excelentní (až na některé "low" efekty) a šermířské souboje taktéž. Velkou roli hrály maličkosti, které se staly z ničeho nic, krásně a nenásilně vložené do děje a hlavně účelně, funkčně a uvěřitelně. Stále jsem byl něčím překvapen. Např. tanec s mečem byl úchvatný. Není co dodat, Woo všem ukázal, že nepatří do starého železa a, že je velkým STRATÉGEM. Skoro 5ti hodinový Red Cliff I&II BluRay v DTS je filmová lahůdka vrcholné vojenstké/válečné strategie ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První Red Cliff jsem viděl asi před rokem a popravdě už jsem si vůbec nepamatoval o čem to bylo. No ale ono to vlastně není vůbec důležitý. Kdo s kým bojuje proti komu a proč to je u tohodle snímku pouze vedlejší záležitost. Prim hraje audiovizuální stránka - krásný hudební a zvukový doprovod, velkolepá, úchvatná výprava, skvělá dynamická kamera, když zpomalený záběry, tak efektivní (nikoliv na natažení už tak dlouhé stopáže), skvělej střih a v takovýchto superlativech by se dalo pokračovat dál a dál, že by to skoro vydalo na třetí Krvavé pobřeží. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USATržby Celosvetovo $102,126,903║ Troška ma mrzí že to už nie je taká otvorená bojová partia ako v prvom diely, v prvej polovici filmu mi chýbajú súboje lebo celý čas sa tam rieši len problematika okolo útoku a všelijaké nekalé praktiky ako demoralizovať nepriateľa. V tej druhej polovici to opäť John Woo rozbalí a predstaví nám také Čínske vylodenie v Normandii, pripomínajúce v mnohých ohľadoch to čo ponúkol Spielberg vo filme Zachráňte vojaka Ryana, toto prevedenie v historickom filme je rovnako účelové a drastické, plné výbuchov, spomalených záberov, hromady mŕtvych... ďalej namiesto súbojov mužov mečami a kopijami, sa tu prevažne buď ostreľujú šípmi, či odpaľujú nádobami naplnenými olejom, čo je pre zmenu v oblasti bojov fajn ale mne osobne by viac koštovali súboje mužov s mečmi, ktorých tam je fakt minimum. Tak či onak je pokračovanie o niečo málo slabšie než predchodca, príde mi to tak že John Woo si odtrhol až moc veľký krajec, ktorý nedokázal úplne ukočírovať - zbaštiť. V každom prípade ide o veľké vyvrcholenie tohto dvojdielného historického filmu, kde príde aj na nejaké myšlienky na zamyslenie. Pochvala patrí určite všetkým čo sa na tomto projekte podieľali lebo to zvládli po všetkých stránkach nadštandartne a veselo sa môžu porovnávať z omnoho drahšími Americkými veľkoprodukciami. /85%/ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

John Woo znovu dokazuje že vizuál a dynamické akčně explosivní scény opravdu umí, ale ve chvíli kdy má na straně "hodných" víc než pět lidí už přestává zvládat k těm scénám přidat dostatečně zajímavý a chytlavý příběh. Velkofilmový formát s uberepickými bitvami mu zkrátka nesvědčí zdaleka tolik jako komorní "jeden vs. všichni" a nejhorší na tom je že on sám si to uvědomuje také a tak se z chodu snaží dostat z jednoho stylu do druhého - takže celá armáda kladné strany je tady víceméně zredukována na zbytečný (a drahý) kompars, protože prakticky celou bitvu ve výsledku vybojuje parta subergerojů. Což by mohlo být sice hodně fajn, ale jen v případě že by šlo o hyperstylizovaný wu-shu film který si na realitu nehraje ani v nejmenším, ne film podle skutečnosti kde notnou část stopáže zabírá vymýšlení a vysvětlování válečné taktiky. Nicméně... pořád je to od Johna Woo... 7-8/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama