Milionářská bydlení (TV seriál)
Superhomes
Dokumentární
Velká Británie, 2004, 6x56 min
Louise WardleObsah
Britská televize BBC před časem vyrobila dokumentární cyklus, zkoumající bydlení mimořádně mohovitých vrstev v různých zemích světa. Nejde totiž jen o množství peněz, které jsou tito lidé ochotni do svého bydlení vložit: zajímavé je i pozadí života těchto lidí. Souvisí s tím úroveň jejich vzdělání, způsob, jakým k penězům přišli, prostředí, v němž se pohybují, kulturní úroveň jejich země i tradice, z nichž lze čerpat. První díl tohoto cyklu má opravdu co ukazovat: podivuhodné prostředí ruského kapitalismu je živnou půdou pro nevídané projevy životního stylu překotně zbohatlých podnikatelů. (oficiální text distributora)
Djkoma
Další ukázka marnotratného rozhazování (například díl z Londýna, obrovský dům, v kterém se 9 let nepoužívala trouba, stejně jako zbytek domu:)), která jen smutně dokazuje, že nikdo by neměl mít tak nechutný přebytek peněz... Rusové, jejich nevkus a přítomnost touhy dávat bohatství na odiv je kapitolou sama o sobě. Za peníze si můžete viditelně koupit cokoliv, jen vkus a smysl pro realitu ne...(14.2.2010)
Karlos80
A komu tím prospějete co:-)?!(28.12.2008)
igi B.
Projebáři všech zemí spojte se... Nebo spíš bojte se? 8-o . . . Jedna hvězda tedy za všechnu tu ztrátu času, byť pohled na všelijaké ty zbohatlé šašky a debilky bez espritu a špetky vkusu (a nejen postsovětské!) samozřejmě za ono kouzlo nechutného zaslouží v rámci žánru parodie lidského bytí (prachy dělaj člověka, že...) pět hvězd... %-] . . . Víc už škoda slov! Aleluja!! Howgh!!! - - - - - (Průběžně vídáno v první vlně projekcí v roce desátém na >nevkusném prostoru< , hodnocení 17.7.2011 po repete prvního >moskevského< dílu 96., komentář zde jako čtrnáctý - 17.7.2011)(17.7.2011)
WANDRWALL
I bydlení milionářů není vždy tak hezké, jak by se očekávalo. Dost z nich duchovně strádá, tak se musí hojit jak je jim vlastní.(17.7.2011)
Jara.Cimrman.jr
Zajímavé nahlédnutí do života těch, jejichž život tepe v rytmu hromadění majetku a kteří svým pózerstvím nadšeně dávají najevo svou duševní zaostalost.(25.7.2011)
rastlinka
Ako väčšina z vás, aj ja som bola v šoku z Moskvy. Ani nie tak z gýčovitosti samotných domov či bytov - to som tak trochu aj očakávala, ale z nedostatku zdravého rozumu ruských miliardárov, ktorý si chcú často krát zo svojich sídiel spraviť palác (a to je asi aj slabý výraz). O spôsobe ruského obchodovania ani nehovorím, to je materiál na osobitný dokument. Veď uvidíte:) Myslím, že je to celkom zaujímavé pozeranie a každá jedna časť má niečo do seba. Byty v (mojom obľúbenom) New Yorku boli pravdepodobne najviac "pri zemi". Byty, nie ceny! Pri zemi však neboli ich možní majitelia. Barbados očarí svojou jednoduchosťou a koloniálnym štýlom so sídlami pri nedoktnutých plážach. Naozaj prekrásne. Los Angeles pravdupovediac takmer vôbec neprekvapil, keďže sme z médií zvyknutí na obrázky domovov hercov či iných celebrít. Zaujímavá skôr bola história výstavby milionárskych štvrtí v tomto meste. Londýn je špecifický, keďže sa tu kladie dôraz na zachovanie histórie a anglických zvyklostí. Prekvapením je, že pre niekoho je nedostačujúci nádherný moderný apartmán takmer v centre Londýna "iba" preto, že leží na zlej strane Temže. V tejto časti mesta vraj boháči bývať nechcú... Pobavilo:) A napokon Divoký západ, kde si americký superboháči plnia svoje detské sny a žijú si svoj vlastný život, ktorý kedysi iba videli vo westernoch alebo o ktorom iba čítali v indiánkach. Takže asi toľko k samotným mestám. Škoda, že nebolo vytvorených viac častí aj o iných svetových metropolách. Celkom zaujímavé by mohli byť milionárske sídla v mestách ako je trebárs Tokio, či Ciudad de México. Alebo vo veľkomestách Južnej Ameriky, myslím, že pre našinca by bolo naozaj nevšedné pozeranie na haciendy ako z telenoviel:)(27.9.2011)
Eldrick
Informačně zajímavý, ale nehorázně nudně natočený.(26.9.2009)
st.jim
Jsem válel smíchy, když jsem viděl, co za jaké domy hrůzy si rusové stavějí :DDD(29.9.2009)
st.verka
Po shlédnutí prvního dílu - promiňte mi ten výraz - snobárna nejvyššího kalibru. Tady šlo obdivovat jen řemeslnou dovednost tvůrců a jinak přemýšlet o zdravém rozumu majitele. Ale ten malinkatý Čecháček záporňáček ve mně přece jen trošičku záviděl. Ale s těmi sruby v Americe, s těmi bych se dokázala sžít.(10.10.2009)
ssfan
Zajímavý pořad. Fakt jsem překvapen, jak moc peněz jsou někteří lidé schopni zaplatit za byt v New Yorku a jiných luxusních lokalitách.(22.2.2010)
Hopffer
odpad!Dokument je natočen absolutně amatérsky. Budí dojem, že se právě někdo chopil poprvé kamery a hned šel sfouknout nějakou tu blbost. Co se týče obsahu, tak je stejně ubohý, jako technicky zvládnutý. Vyvolává v jedněch závist a touhu mít to taky a v druhých (těch šťastnějších) pocit nadřazenosti. Nechci mluvit jako proletář, ale čím jsou tito zbohatlíci tak vyjímeční? Neříkám, třeba Bill Gates založil úspěšnou firmu (která je ku prospěchu všech) prakticky s holým zadkem. Nicméně co ostatní? Narokobaroni, sportovci, celebritky, spekulanti a ostatní přeplácená havět rozhodně ne. Samotná otázka zní, opravdu je rozdíl v kvalitě života mezi řadovým domkem a sídlem, kde se vejde osm set lidí? Asi ne, to jenom má někdo touhu ukazovat na co všechno má.(4.9.2011)
sskrblik
Člověk žasne nad bydlením zbohatlíků, ale naopak se nestačí divit jak lidé přicházejí o rozum.(17.7.2011)
rikitiki
Při pohledu na byty, ceny, makléře i klienty mě napadlo jedině, že západní civilizace nemůže už dlouho přežít. Taková marnotratnost, taková zbytečnost! Jinak je to zajímavý vhled do běžným lidem vzdáleného světa.(7.8.2011)
arcticsky
Viděl jsem díl o zbohatlickém bydlení v Moskvě a míra bizarně komického nevkusu protagonistů mne vskutku šokovala i pobavila....(18.7.2011)
Raimok
Nejlíp to dneska vystihl Djkoma... A díl o New Yorku byl sice taky nechutnej, ale moc zajímavej.(8.8.2011)
agassi68
Môžete vidieť ako nebudete nikdy bývať. Ale pokúšať sa o to bude skoro každý. Chýba tomu nejaký zvrat, pointa, stále sledujete bohatých a ešte bohatších až nakoniec unudení odchádzate. samotného ma to celkom prekvapilo :)(6.9.2011)
4everMan
Moskva - 63%.(28.12.2008)
morfas
První díl „Moskva“ byl zajimavý, pak už to bylo takové nemastné, neslané až nudné.(22.3.2010)
Brusinka
Náhodou jsem na tento pořad narazila... a už se neodtrhla. Bydlení v Moskvě a okolí je neuvěřitelné. Celou dobu jsem si říkala, že pro toho agenta, evidentně člověka s příslušným vzdělání, to musí být docela utrpení... Kopie carského paláce? Panebože... :D(28.12.2008)
prasklinka
zajímavý, mám ráda podobné dokumenty, zajímavé pozorovat na čem zazobanejm lidem záleží :)(31.7.2011)