Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (963)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více, ale když máte danou předlohu, která je plná zamilovaných štěků, neuděláte nic, ať jste sebe víc schopný režisér. Ale Slade dokázal nemožné, posunul Twilight na „lepší“ úroveň. Hýřil vtipem, akci vyšperkoval a herce donutil hrát :o) I když Lautnerovi to jde stejně více jako pejsánkovi (i moje Sárinka se umí zatvářit láskyplněji, rozzuřeněji a smutněji). A moc děkuji, že Jackson Rathbone zahodil svůj starý, strnulý obličej, změnil účes a dostal pořádný prostor, kterým upoutal moji pozornost (předtím jsem si nevšimla, že je to takový kus - http://pictureup.cz/picture/verejny/25722572jackson-rathbone1.jpg ) Ono není na škodu, když se ta romantika nebere tak vážně :o) Pak v situacích podobné rozhovoru: „Tebe miluji více!“, nemusím koulit oči v sloup a jen se usmívat. Škoda jen, že scén alá trénink nebylo více. Snad příště :o) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Banda polonahých vlkodlačích gayů (nic proti) se snaží zachránit zadek bandě upírů s příšernýma účesama, který se jim nesmyslně díl od dílu mění a já si vždy řikám, že už to nemůže být horší, ale může (specielně u Jaspera).. Nicméně, nebylo to tak nechtěně trapné jako NM, spíš naopak to bylo takové okecávání, že jsem málem usnula, a bylo to naprosto odfláknuté, od bitvy, přes vzpomínky Jaspera a Rosalii, po vztah Bella-Jacob. Nicméně musím vzít v potaz, že to nebylo tak hrozné jako druhý díl a že když si odmyslím několik až příliš ukecaných a nesmyslně dlouhých scén, podle mě je to druhý nejlepší natočený díl. A pozor Patizón se naučil další zmučený výraz! Pokrok! 3* ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Ono, kdyby to nemělo tak pozitivní ohlasy od těch po lásce dychtivých žen a ability upírů, které už známe, mohl by to být i velmi dobrý film, s charismatickými herci (až tedy na Kristen Stewart, je pěkná, ale ty výrazy, jako kdyby měla nějakou svalovou chorobu), hezkym, romatickým příběhem. Zápletka je tedy hodně jednoduchá. Ale celkově si myslim, že úroveň filmu jde trochu nahoru. Nebude to asi moje oblíbená sága, ale viděl jsem i horší filmy, s horšim nápadem, s horšim zpracovánim, horšími herci, ale s lepším fanclubem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

David Slade to chcel pozdvihnúť, vlastne sa mu to miestami aj podarilo (občas zavanie atmosféra, aj "herecké výkony" sú znesiteľnejšie ako predtým), ale v skutočnosti to tým dokonale zabil. Kým minule to vďaka Weiszovi bola aspoň sranda, to vážnejšie poňatie ešte viac zdôrazňuje pocit neskutočnej šitóznosti. Navyše sa prikláňam k názoru, že je najvyšší čas prestať si robiť srandu z emo-gay pozlátka a poukázať na to, že podtext je naozaj nebezpečný. Hlavná hrdinka je absolútna brzda, ktorá nič nedokáže, v ničom nevyniká a o nič sa nesnaží. Len si vyberá spomedzi dvoch chlapíkov, ktorí ju zahŕňajú darčekmi a stále ju obletujú a ochraňujú. Vo filme je dokonca scéna, v ktorej sa pre tento svoj pasívny postoj ROZHODNE. Tak prečo vlastne táto hrozná piča (inak to neviem pomenovať) existuje? Pretože sa chce vydať a vstúpiť do sekty (všimnite si, že upíri v tomto filme celým svojím vystupovaním a organizáciou dokonale spĺňajú schému náboženskej sekty - vrátane toho, že vedenie je pripravené neposlušných členov kedykoľvek zlikvidovať). A keď sa jej to nedarí, tak má okamžite samovražedné sklony. Ak je toto vzor pre dnešné dievčatá, tak spánombohom. Jedna hviezdička za celkom svižné záverečné "rozbíjanie záhradných trpaslíkov" (copyright Jiří Pavlovský). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dvojky zase posun trochu jinam. Je zajímavé sledovat, kam tahle "braková" sága směřuje svými pomalými a ukecanými kroky. Tři dvouhodinové filmy dávají asi tolik obsahu, jako jeden klasický seriálový díl o čtyřiceti minutách. Neustále opakování a točení se v bludném kruhu posvátné trojice, kde ona miluje oba a oba milují ji, je s každým dílem více a více ubíjející. Tohle není romance, ale vymývání mozků. Směr, kterým autorka knih jde s upírskou mytologií je až zarážející, ale co, vidět upíra jak mu při umírání ztvrdne tělo jako "tvrdý" porcelán, je prostě sranda. Zatmění má však záchranné lano, v podobě Davida Sladea, který i přes minimum krve, zvládá režii nejlépe, jak může. Dokonce i akční scéna je koukatelná, i když přihlouplá (vlk kouše upíra 10x, ale upír jednou bouchne a vlk je hotovej:)). Konečně je jasně řečeno, že ta "moderní" holka prostě chce toho "kluka z předminulého století, co s ní nechce jen spát a chce si i dávat pusinky" a toho "chlapa, s krví v žilách, vášní v očích a tvrďáckým vzhledem" prostě nechá jiné. Snad si z Belly vezmou příklad všechny puberťačky. Svět bude hnedka více emo a méně sexy. PS. dojem pouze dalšího "dílu/mezistupně, s minimem důležitého obsahu" přetrvává. PPS: proč se na to dívám? Stále doufám, že aspoň jeden díl celé ságy, by mohl být dobrý. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie. (david15)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 300,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 698,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama