Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (963)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film ze série (zatím), nicméně ani to není žádná velká poklona. Je tomu tak jenom díky tomu, že se konečně objevil alespoň náznak děje a mezi vším tím milostným blábolením nejhoršího ražení najdeme jednu pěknou stylovou akční bitku. A málem bych zapomněla - na taťku upíra se pořád celkem dobře kouká. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Kristovanoho. Umím si teda představit, že z toho vznikne dobrá slah fanfiction, gay porno a podobně. Ale neodvažuju se hádat, jaká musí být předloha, když adaptace vypadá takhle. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zatmění je sice nejlepším dílem série, ale stále to znamená výrazný podprůměr. Citlivým pasážím chybí méně papírem šustící dialogy i lepší herci a ději chybí… no, děj. David Slade se sice snaží, aby tuhle bitvu alespoň vyvážil, ale ani on sérii Twilight nedokáže patřičně pozvednout. Slabý základ se holt dá maskovat jen do určité míry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, David Slade je poměrně dobrý režisér a technicky, atmosféricky a vizuálně táhne ságu nahoru, ale nad obsahem bohužel nemá šanci vyhrát. Bella je totiž totální antihrdinka. Lépe řečeno antihrdinka vydávající se za hrdinku. Nic nedělá, nic ani dělat nechce, všichni se kvůli ní můžou přetrhnout a ona jenom vytrvale tupě čumí. Skutečnost, že si ji některé mladé dívky mohou vzít za vzor, je stokrát smutnější a nebezpečnější, než že si nějaký kluk vezme za vzor Edwarda. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

David Slade to chcel pozdvihnúť, vlastne sa mu to miestami aj podarilo (občas zavanie atmosféra, aj "herecké výkony" sú znesiteľnejšie ako predtým), ale v skutočnosti to tým dokonale zabil. Kým minule to vďaka Weiszovi bola aspoň sranda, to vážnejšie poňatie ešte viac zdôrazňuje pocit neskutočnej šitóznosti. Navyše sa prikláňam k názoru, že je najvyšší čas prestať si robiť srandu z emo-gay pozlátka a poukázať na to, že podtext je naozaj nebezpečný. Hlavná hrdinka je absolútna brzda, ktorá nič nedokáže, v ničom nevyniká a o nič sa nesnaží. Len si vyberá spomedzi dvoch chlapíkov, ktorí ju zahŕňajú darčekmi a stále ju obletujú a ochraňujú. Vo filme je dokonca scéna, v ktorej sa pre tento svoj pasívny postoj ROZHODNE. Tak prečo vlastne táto hrozná piča (inak to neviem pomenovať) existuje? Pretože sa chce vydať a vstúpiť do sekty (všimnite si, že upíri v tomto filme celým svojím vystupovaním a organizáciou dokonale spĺňajú schému náboženskej sekty - vrátane toho, že vedenie je pripravené neposlušných členov kedykoľvek zlikvidovať). A keď sa jej to nedarí, tak má okamžite samovražedné sklony. Ak je toto vzor pre dnešné dievčatá, tak spánombohom. Jedna hviezdička za celkom svižné záverečné "rozbíjanie záhradných trpaslíkov" (copyright Jiří Pavlovský). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

David Slade! Jasná výhra i velký problém, který tuhle ‚emo-vampire‘ sérii potkal. Vypozorovat kvanta scén, kdy si Slade z celé ságy dělá obrovskou prdel, není problém. Hlavně kohoutí zápolení o jednu obyčejnou Mařku bere s nadhledem, který by ustála i vážně mířená parodie. Pak dojde na dokonale ‚vystajlovanou‘ akci a plusové body poskakují vysoce nad obyčejným průměrem. Jenže když vám dojde, že to zabírá cca 10% stopáže, smete vás to nejtragičtější milostné tokání za poslední roky. Hlavně minule se tomu dalo díky Weitzově neumětelství chechtat na celé kolo. Tady Sladeova snaha o vážnou tvář jde těžce mimo, takže je to všechno hlavně trapná a smutná křeč, když tušíte režiséra spoutaného scénářem (potažmo předlohou) a trpíte společně s ním. Navíc to evidentně nesedlo ani těm patnáctkám naokolo, jelikož milostného hýkání a rozněžněných komentářů jsem kolem sebe v narvaném kině slyšel absolutní minimum. Přiznávám ale, že jsem tomu naivně věřil do poslední chvíle. 2 a ½. [Nejlepší – i když zároveň nejnudnější – díl. V kině pochopíte.] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice jsem umíral smíchy. Především díky bělostně vážným upírům a polonahým vlkodlakům, kteří se nesnáší tak moc, že ve filmu mají dlouhou scénu, kde řeší svoje pachy. Pořád se mi ale líbilo, že si kolikrát ze sebe dokázali udělat legraci a že samotný film je daleko akčnější než mega trapná dvojka. Pořád se v ní ale neřeší nic jinýho než to, že Bella miluje Edwarda, kterej už není tak hezkej, jak v předchozích dílech. Ten pro změnu miluje jí. Jenže....taky Jacob miluje Bellu a tak se o ní perou, chovaj se jak dvě pometla, pořád se sebou zametávaj a řešej osobní pachy, do toho Jacob ukazuje svaly a vysvětluje Edwardovi jak je vlastně v mrazu uplně v pohodě, když chodít polonahej. No jo, byla to prdel. Já se zase nasmál, jak dlouho ne. Nechápu, jak je možný, že mě ten první díl tenkrát mohl bavit. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $300,531,751Tržby Celosvetovo $693,579,566Tržby za predaj DVD v USA $164,725,954 //počet predaných kusov 9,428,989 ║ __!!!Pozor Ťažko pozerateľný film? teda telenovela!!!__ No sakra???! a to ako čo malo byť? a že David Slade už nemôže byť horší než jeho predchodca deštruktor Weitz a on sa mu nakoniec úplne priblížil a zanechal rovnakú pachuť a bolehlav z tých maxiblbých výkecov(tie 2hodinky fakt dali neskutočne zabrať), okrem záverečnej akcie absolútne nič neponúkol. Pokiaľ je knižka takto pútavo napísaná ako tento film, tak to teda spisovateľka musí byť riadne vymletá infantilná puberťačka. Tento film je jasný príklad ako by nemal vyzerať film, tu je proste skoro všetko zle, od príšerných amatérskych výkon kde herci absolútne zle gestikulujú, tupých dialógov, hromadu nezmyselných vecí, záberov, konaní,.... no proste horší letný výplach na poli popcornu nenájdete, kam smeruje kinematografia z takýmito filmami? /videl v kine: 10%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dvojky zase posun trochu jinam. Je zajímavé sledovat, kam tahle "braková" sága směřuje svými pomalými a ukecanými kroky. Tři dvouhodinové filmy dávají asi tolik obsahu, jako jeden klasický seriálový díl o čtyřiceti minutách. Neustále opakování a točení se v bludném kruhu posvátné trojice, kde ona miluje oba a oba milují ji, je s každým dílem více a více ubíjející. Tohle není romance, ale vymývání mozků. Směr, kterým autorka knih jde s upírskou mytologií je až zarážející, ale co, vidět upíra jak mu při umírání ztvrdne tělo jako "tvrdý" porcelán, je prostě sranda. Zatmění má však záchranné lano, v podobě Davida Sladea, který i přes minimum krve, zvládá režii nejlépe, jak může. Dokonce i akční scéna je koukatelná, i když přihlouplá (vlk kouše upíra 10x, ale upír jednou bouchne a vlk je hotovej:)). Konečně je jasně řečeno, že ta "moderní" holka prostě chce toho "kluka z předminulého století, co s ní nechce jen spát a chce si i dávat pusinky" a toho "chlapa, s krví v žilách, vášní v očích a tvrďáckým vzhledem" prostě nechá jiné. Snad si z Belly vezmou příklad všechny puberťačky. Svět bude hnedka více emo a méně sexy. PS. dojem pouze dalšího "dílu/mezistupně, s minimem důležitého obsahu" přetrvává. PPS: proč se na to dívám? Stále doufám, že aspoň jeden díl celé ságy, by mohl být dobrý. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

David Slade je zivym dokazom toho, ze aj z takeho klisoidneho, stupidneho a otrepaneho pribehu ako je Twilight sa da urobit pozeratelny kusok a z Roberta Patizona urobit herec :) Ja som sa bavila, dialogy neboli az tak priblble ako v New Moon, bolo to vtipne, hoci si nie som ista, ci to tak bolo aj myslene, ale rozhovor Belly a fotrika, tak ten nam statocne potrapil vsetkym branicu. Mozem zodpovedne povedat, ze sa relativne tesim na to najzaujimavejsie, co nas este caka... ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Tak strašně špatný film, že to uráželo i mě samotného, milovníka veškerého nevkusu a filmových obskurností. Není na něm zhola nic dobrého; ba co víc, počáteční vysmívání se nejlacinějším dialogům od dob prvorepublikové červené knihovny posléze přechází v údiv nad latentní xenofobií a demagogických názorech, že "jiný" člověk by se měl začlenit do klidné a pohodové sekty v níž nalezne klid a útěch, jedno zde jde o jehovisty nebo vampíry ... Nebezpečný film pro mnohé mladé lidi (zejména děvčata) ... A ještě horší je alibistické uznávání, že je to samozřejmě jednoduchá sračka (byť to tvrdí jen šovinistická machistická prasata). Oprávněné výtky vůči společenské nebezpečnosti zanikají v dětinských výkřicích, že Edward je teplý emař. Z toho je mi víc na blití, jak z cukrkandlových dialogů a mizerné kvality všech atributů ... (ano, je to lepší než Nový měsíc, přesto jde o stejně průkazné tvrzení, jako říct, že Hitler hrál líp vodní pólo jak Stalin) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Eclipse (All Yours) - Metric [3:45] ,2. Neutron Star Collision (Love is Forever) - Muse [3:50] ,3. Ours - The Bravery [3:48] ,4. Heavy In Your Arms - Florence/The Machine [4:44] ,5. My Love - Sia [5:11] ,6. Atlas - Fanfarlo [3:27] ,7. Chop and Change - The Black Keys [2:25] ,8. Rolling in on a Burning Tire - The Dead Weather [3:53] ,9. Let's Get Lost - Beck and Bat For Lashes [4:10] ,10. Jonathan Low - Vampire Weekend [3:32] ,11. With You in My Head - Unkle/The Black Angels [4:43] ,12. A Million Miles an Hour - Eastern Conference Champions [4:07] ,13. Life on Earth - Band of Horses [5:30] ,14. What Part of Forever - Cee Lo Green [3:57] ,15. Jacob's Theme - Howard Shore [2:27], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více, ale když máte danou předlohu, která je plná zamilovaných štěků, neuděláte nic, ať jste sebe víc schopný režisér. Ale Slade dokázal nemožné, posunul Twilight na „lepší“ úroveň. Hýřil vtipem, akci vyšperkoval a herce donutil hrát :o) I když Lautnerovi to jde stejně více jako pejsánkovi (i moje Sárinka se umí zatvářit láskyplněji, rozzuřeněji a smutněji). A moc děkuji, že Jackson Rathbone zahodil svůj starý, strnulý obličej, změnil účes a dostal pořádný prostor, kterým upoutal moji pozornost (předtím jsem si nevšimla, že je to takový kus - http://pictureup.cz/picture/verejny/25722572jackson-rathbone1.jpg ) Ono není na škodu, když se ta romantika nebere tak vážně :o) Pak v situacích podobné rozhovoru: „Tebe miluji více!“, nemusím koulit oči v sloup a jen se usmívat. Škoda jen, že scén alá trénink nebylo více. Snad příště :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krok dopředu a zároveň lehké přešlapování na místě. David Slade sice dokáže režisérsky nejlépe zkrotit problematický scénář a díky výtečným flashbackům nebo strhující akci umí gradovat očekávání finále, ale zároveň doplácí na to, kterému dílu se upsal. Z hlediska dějového pokroku totiž Zatmění trpí. Nepadne tu žádné klíčové rozhodnutí ani nedojde na žádný čin, který by zásadně měnil situaci. Dojde jen k jedné velké bitvě, která má největší štěstí v tom, že atraktivní bojovníci stojí na obou stranách. Přestože tak třetí díl ztrácí tím, že nemá svou pevnou tvář (Stmívání je chladný úvod, Nový měsíc zase intimní melodrama) a v samém závěru vyznívá jako vzpomínkový díl s bitvami v horách, funguje právě v této podobě skvěle. A to i v situaci, kdy Bellino rozhodování a pochybování místy pije krev. Já ale na Twilight ságu nikdy neplival a vypadá to, že už ani nebudu. Proto se uvidíme za Rozbřesku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych zacal s kladama, protoze to bude za chvily vypsany. Prvni diskutabilni klad je to, ze je to po treti naprosto to stejny, coz znamena, ze kdo nevidel predchozi dva dily, velmi rychle se zorientuje. Druhej klad je Slade. Ten sice neni zadnej velkej skvelej reziser, nicmene pokud jde o vybudovani atmosfery, je docela schopnej, coz predved i tady a tak se da rict, ze nektery akcnejsi sceny precejen trochu ty atmosfery a napeti pobrali. No a tim koncim, zbytek uz jsou jen zapory, skoro uz me ani nebavi je u kazdyho dilu Twilight psat, jenze mi to proste neda. Ani Slade z hovna (mineno scenare) proste nevykrese nic skvelyho, takze postavy se tu opet bez nejakyho aspon naznaku pribehu jen tak motaj, neustale si vyznavaj lasku, trapi se a vsichni maj dlouhy ustarany pohledy. Ono ale po pravde receno, z takovyhleho scenare by nic nevytahli ani jiny herecky kapacity a Stewart, Pattinson a Lautner jsou navic mizerny herci, coz ve spojeni s mizernym scenarem zadelava na katastrofu. Dalsi problem opet souvisejici se scenarem jsou hyper trapny a kolikrat smesny dialogy, kdy sem kolikrat absolutne nechapal, jak neco takovyho muzou pronaset. Coz vzhledem k tomu, ze vetsinu dialogu si tu clovek vyslechne dvakrat nebo trikrat je taky zasadni pruser. Jinak film je ale docela solidne natocenej, coz neznamena, ze by se jednalo o nejakej zazrak, ale pouze to , ze nebudete mit pocit, ze byste si meli k televizi pripravit kybl. Triky docela ujdou, nicmene to hopsani upiru, pripadne vlkodlaci, nijak uzasne nevypadaj. Celkove bych rek, ze se z dosavadnich trech dilu jedna o ten nejkoukatelnejsi, nerikam nejlepsi, protoze ono rict, ze tohle hovno smrdi min nez ty dve dalsi neni buhvijaka pochvala. Nicmene na ty tri se to tentokrat dostalo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší než Nový měsíc je to díky snaze. Kdyby byla ta snaha alespoň trochu úspěšná, možná bych hodnotil dokonce i výš, ale bohužel nedokážu tenhle film pochopit. Zvlášť když existuje tolik nesrovnávatelně lepších slaďáren. Ubohé. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velký adept na odpad! :-)) Četla jsem knihu jedním dechem, jednou, je to delší dobu, a vím, že znovu už ji číst nemohu, protože tak odvážná zase nejsem. Film jsem viděla a myslí mi běhaly slovní obraty jako "Strojení panáci", "Nuda", "Hej, to bylo docela zajímavé, škoda, že to zabila následující scéna", "Já vím, že tam někde uvnitř ti herci umějí hrát", "Kolik make-upu to asi sežralo?", "Nebyly ti vlci ve dvojce hezčí?" apod.. Stihla jsem u toho udělat stovku věcí, koukala na to dva dny, v kuse bych to nedala, asi by mi odešly nervy do teplých krajin. Dialogy jsou hloupé a tím, jak to ti herci říkají, to zní ještě hloupěji - v knize dobré, ale jakmile to někdo řekne nahlas, buď ti vybouchne mozek, nebo strhneš bránici. Bella má přesně tu povahu, kterou nemohu vystát, takže jsem se modlila, aby film změnil scénář a ji zabili - jasně, že se něco takového stát nemůže. Edwarda by taky mohli zabít, aby umřel jako panic - prostě perfektně tragický konec by to byl, bohužel... Holka se vám nabízí a vy do toho nejdete? Chápu, že hlad ovládnete, ale sexuální touhu? Ámen. Ale to nemá cenu rozebírat, stejně jí to v příští díle udělá... :-D A bohužel tomu ani nenahrává fakt, že si mi ty jejich hnědý čočky začaly pěkně hnusit. Proč z toho sakra nemůže už konečně někdy vytřískat něco lepšího? Mission: Impossible (tak asi zavolám Tomovi... :-D). Btw. všimli jste si, jak v té scéně, kdy špatní upíři vylézají z vody, to vypadá spíš na zombie klan? ^^ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slade udělal kus práce a ze Zatmění caká atmosféra, akční scény jsou špičkové, herci jsou VEDENI (a to i Lautner), triky VÝRAZNĚ POSKOČILY a fungují i isebeironické momenty. Malér nastává v momentě, kdy postavy otevřou hubu. V tu chvíli jsme bohužel zpět na úrovni Nového měsíce (definitivní důkaz toho, že na vině bude nejspíš předloha) a, jak velmi trefně poznamenal Tetsuo, scénář se tak podoba spíše zfilmované fanfiction z pera velmi nevyzrálé, naivní a ne příliš schopné 14ky. Scéna ve stanu si přímo říká o zakončení "A pak se Jacob vrhnul na Edwarda, vsunul svůj jazyk do jeho úst, ... " Přesto výrazný posun od druhého dílu a proto vcelku solidní tři hvězdičky.. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

David Slade sa vytiahol a tretí Twilight je podľa očakávania réžijne najlepšie zvládnutým z celej série. Talentovaný rodák z Veľkej Británie pracuje lepšie s hercami, flashbacky v jeho podaní majú šmrnc a akcia dokáže konečne potešiť svojou pôsobivosťou. Občas pridá aj vtip na odľahčenie, a to aj na úkor samotnej ságy ale zbaviť sa neduhov predlohy (nie až tak vierohodne písané postavy, banálne dialógy tváriace sa ako filozofické rozpravy o živote) nemohol úplne ani on, o to viac, že sa rozhodol poňať to celé dospelejšie. Aj tak zatiaľ najlepší diel, hoci po ňom musí byť jasné každému, že žiadne zázraky sa zo slabšieho jadra spraviť nedajú. ()

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama