Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (963)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Weitzova dvojka byla hotové peklo, Sladeovo Zatmění naopak představuje svět Twilightu v úplně jiném světle. Se svými předchůdci toho má třetí Stmívačka pramálo společného. Příběh, stejně jako v knize, je sice stále nehorázná vata, ale právě díky nulové snaze Melissy Rosenberg udělat z toho další dojemné drama, kde tupý pohled na steroidech jedoucího indiána se rovná lásce, působí snímek mnohem přívětivěji i pro mužské publikum. Vážnost trapácké nahoty buřtíka Jacoba je nahrazena vtipnou sebeironií („To nemá vážně žádný tričko?”), strnulý výraz Roberta Pattinsona už není to jediné, čím Edward vyjadřuje své pocity a non-stop nadržené dýchání Belly si také dalo solidní zpátečku. Film je mnohem dospělejší (upíří flashbacky do „doby, kdy mi fungoval krevní oběh” jsou zpracovány na jedničku), akčnější (ne však sterilně viz. Nový Měsíc) a vůbec jsem měl tentokrát při odchodu z kina po dlouhé době pocit, že tohle bylo nejpříjemnější dvouhodinové zírání na plátno od prvního shlédnutí Kick-Assu. Nový Twilight je zkrátka naprosto jiný a právě v tom je jeho síla. A ano, nadhodnocuji a vůbec se za to nestydím. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slade udělal kus práce a ze Zatmění caká atmosféra, akční scény jsou špičkové, herci jsou VEDENI (a to i Lautner), triky VÝRAZNĚ POSKOČILY a fungují i isebeironické momenty. Malér nastává v momentě, kdy postavy otevřou hubu. V tu chvíli jsme bohužel zpět na úrovni Nového měsíce (definitivní důkaz toho, že na vině bude nejspíš předloha) a, jak velmi trefně poznamenal Tetsuo, scénář se tak podoba spíše zfilmované fanfiction z pera velmi nevyzrálé, naivní a ne příliš schopné 14ky. Scéna ve stanu si přímo říká o zakončení "A pak se Jacob vrhnul na Edwarda, vsunul svůj jazyk do jeho úst, ... " Přesto výrazný posun od druhého dílu a proto vcelku solidní tři hvězdičky.. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Už v komentáři ke Stmívání jsem se přiznala, že jsem twilighter (pravda, nikterak fanatický) a od toho se také odvíjí moje percepce filmového zpracování - postavy ságy mám prostě ráda a sledovat, jak ožívají na plátně, mě velmi baví. Nejsem slepá k nedokonalostem (prkennost některých herců, trapnost určitých scén a, co mě opravdu vytáčí, fakt, že i při takových výdělcích studio neinvestuje do vymakanějších triků), ale ve výsledku jsem ochotná nad nimi přimhouřit oči. To platí i u Zatmění. I zde bych si ráda posteskla nad triky (i když jsou o třídu lepší než v Novém měsíci), nad zmršenou interpretací (rozbíjení upírů - wtf?), nad přílišnou stylizovaností (díky Cullenovým v černém před závěrečnou bitkou asi už nikoho o tom, že Twilight nerovná se emo, nepřesvědčím) či nad výměnou představitelky Victorie (Bryce Dallas Howard, ač ji mám moc ráda, není zdaleka tak charismatická jako Rachelle Lefevre), ani zde mi ovšem moje srdce nedovolí jít pod čtyři hvězdy. Bavila jsem se totiž náramně. Navíc kvituju, že David Slade posunul ságu zase o trošku dál, že se nebál vtipnosti a sebeparodie a že jsem konečně zjistila, že Jackson Rathbone, když odloží ten svůj strnulý výraz, je vlastně docela fešák. 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zatmění (konkrétně pak zatmění mysli) zřejmě postihlo člověka, který držel ptačí brk píšící třetí větu symfonie pro rozvrzaný kolovrátek s názvem Twilight. Nic nového pod Sluncem, nic nového na Měsíci; hošani dál riskují prochladnutí bradavek, Pattinson stále před každým záběrem žere kyselý citrón a jinak vcelku pohledná Kristen s ksichtem od mouky se nadále chová jako schizofrenní kravka, která neví, co chce. Romantika a dobrodružství očividně dostávají nový rozměr a já jsem zatraceně rád, že nemusím dělat jak se mi to taky jako mocinky líbí, páč je to hustý a mňamózní, abych byla mezi svejma super kámoškama in, cool a ony mě pak lajkovaly na fejsu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velký adept na odpad! :-)) Četla jsem knihu jedním dechem, jednou, je to delší dobu, a vím, že znovu už ji číst nemohu, protože tak odvážná zase nejsem. Film jsem viděla a myslí mi běhaly slovní obraty jako "Strojení panáci", "Nuda", "Hej, to bylo docela zajímavé, škoda, že to zabila následující scéna", "Já vím, že tam někde uvnitř ti herci umějí hrát", "Kolik make-upu to asi sežralo?", "Nebyly ti vlci ve dvojce hezčí?" apod.. Stihla jsem u toho udělat stovku věcí, koukala na to dva dny, v kuse bych to nedala, asi by mi odešly nervy do teplých krajin. Dialogy jsou hloupé a tím, jak to ti herci říkají, to zní ještě hloupěji - v knize dobré, ale jakmile to někdo řekne nahlas, buď ti vybouchne mozek, nebo strhneš bránici. Bella má přesně tu povahu, kterou nemohu vystát, takže jsem se modlila, aby film změnil scénář a ji zabili - jasně, že se něco takového stát nemůže. Edwarda by taky mohli zabít, aby umřel jako panic - prostě perfektně tragický konec by to byl, bohužel... Holka se vám nabízí a vy do toho nejdete? Chápu, že hlad ovládnete, ale sexuální touhu? Ámen. Ale to nemá cenu rozebírat, stejně jí to v příští díle udělá... :-D A bohužel tomu ani nenahrává fakt, že si mi ty jejich hnědý čočky začaly pěkně hnusit. Proč z toho sakra nemůže už konečně někdy vytřískat něco lepšího? Mission: Impossible (tak asi zavolám Tomovi... :-D). Btw. všimli jste si, jak v té scéně, kdy špatní upíři vylézají z vody, to vypadá spíš na zombie klan? ^^ ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení začalo 17. srpna 2009 v kanadském Vancouveru. (chelseaman22)
  • První díl ságy Twilight, který byl uváděn i v IMAXu. (NGP)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama