Reklama

Reklama

Sophia - pokus o portrét

(TV film)
  • Česko Hledání Sophie (více)
Itálie / Německo / Nizozemsko, 2004, 52 min (Director's Cut: 85 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Lorenová - krásná, talentovaná, tvrdohlavá a statečná žena.  Idol mnoha mužů. Říkalo se, že každý muž by ji chtěl, zatímco každá žena by chtěla být v její kůži... Ne všechno v životě někdejšího sexuálního symbolu, filmové hvězdy světové velikosti, bylo ideální. Za úchvatnou kariérou, kterou jí pečlivě budovala ambiciózní matka, byly i slzy, nemoci, úklady a dokonce i vězení. Nemluvě o skanadálu, který vzbudil její vztah s producentem Carlem Pontim, ženatým a o mnoho let starším. I když počáteční flirt nakonec vyústil v dlouhé a pevné manželství, z něhož vzešli dva synové, bigotní Italové jí jej nemohli dlouho zapomenout. Dokumentární film, který dnes uvidíte, mapuje její bohatou kariéru i nesnadné životní peripetie. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Natabar 

všechny recenze uživatele

Řekne-li se "žena - krev a mlíko", nelze myslet na nikoho jiného než na Sophii, budete-li hledat herečku s největší jiskrou a nábojem v sobě, nenajdete vedle všech těch prefabrikovaných a "uměle žhavých" krásek nikoho více elektrizujícího než Sophii, budete-li pátrat, který se sexsymbolů a fakt krásných žen s přibývajícím věkem neztratil nic na své uhrančivosti a šmrncu, ze všech těch povadlých a nyní už jen ex-krásek vyjde s víc než jen hrdě zvednutou hlavou pouze Sophia. - Ne, vlastně ani není katalogově hezká, přitom však je vpravdě neodolatelná a ryze žensky krásná. Má v sobě něco, co si nese i s přibývajícími léty a vůbec to nepozbývá. Tady se pozná opravdová krása. Vypadat hezky v 18 není žádný kumšt, to zvládne každá. Ale aby se za ženou ještě i v 75 otáčeli chlapi, ... - to je prostě Sophia. - No a tento dokument to mile připomenul. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj len pokus. Kariéra z rýchlika prezentovaná v podobe krátkych ukážok a osobný život nespracovaný skoro vôbec: https://dokumenty.tv/sophia-loren-pokus-o-portret-dokument/ ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument snažící se zmapovat život herečky Sophie Loren od jejích dětských krůčků až po její neuvěřitelnou kariéru, ve které se vypracovala v mezinárodní hvězdu. Byla obsazována výbornými režiséry s největšími hvězdami doby v mnoha zemích. Je pěkné, že film se zabývá i těžkými počátky, kdy hrála pouze komparz a soukromým životem herečky, který nebyl vždy tak šťastný jako její kariéra. Sophia věděla, že samotná krása štěstí nepřináší. Jinak by byla její matka jedním z nejšťastnějších lidí na světě. Sama toužila po stabilní úplné rodině, kterou v dětství neměla. Aby se jí to podařilo, musela mnohé vytrpět a obětovat. Nakonec se jí to povedlo. Měla vůli a věděla, co od života chce. Mnoho jí podobných hvězd to nedokázalo. Líbilo se mi, že film je prokládán záběry z jejích známých filmů, které slouží částečně i jako zrcadlo jejího osobního života. Ve svém hereckém projevu často vycházela právě z vlastních životních zkušeností, což dávalo jejím rolím sílu. Dobře, že jí dokument vypichuje předně jako herečku a ne jako sexsymbol. Po herecké stránce na sobě opravdu tvrdě pracovala. V dokumentu bych si přál vícero rozhovorů s kolegy režiséry a herci. Je ale pravda, že mnoho z nich již bylo v době natáčení po smrti. Komentář, který nás dokumentem provází, vyznívá v určitých momentch příliš fanouškovsky. To je škoda, protože toho není vůbec třeba. Samotný seznam faktů a rozhovory s lidmi, kteří Sophii měli možnost poznat, vyznívají dostatečně pochvalně. Vtipné jsou rozhovory s Omarem Sharifem a jeho historky z natáčení nebo třeba historka degustační soutěže, zda Omarova nebo Sophiina matka dělá lepší lilek. :) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

S láskou k lidem a profesi. Nezaměnitelný charakter ženy z masa a kostí, do žil vlitý entuziasmus, osobitý vzruch, nefalšovaný temperament, výraz smyslnosti. Neprobádanou pěšinkou vstříc velkému snu a dobrodružství. V mládí ochutnávající sladké limonády, ve zralém věku jen ty nejlahodnější, nejlepší hrozny doby. To nejvybranější šampaňské, sošný symbol Itálie, Olymp mezinárodní scény. Legendární Lady L. "al dente." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

udný předvídatelný život podobající se mnoha jiným herečkám s tím rozdílem, že se moc nerozváděla. Není nic nudnějšího než sledovat život herky bláznivé. Občas se v dokumentu mihnou zajímavější postavy jako Sophiin otec, který "trpěl vážnou poruchou, která ničí city. Nekonečným lovem nových krásek." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama