Reklama

Reklama

Krvavý tábor

  • Austrálie Turkey Shoot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka třech mladých lidí se v blízké budoucnosti dostává do koncentračního tábora, kde má být napraveno jejich smýšlení o politickém vedení státu a jejich údajné kriminální chování. Po příjezdu však hrdinové zjišťují, že tábor je spíše takovým zábavním parkem pro skupinku „zazobaných“ a sadistických šéfů. Jedinou šancí, jak se z tábora dostat dle regulí, je přežití v údajném lovu na lidi, tzv. "TURKEY SHOOT". Hrdinové filmu se buď dobrovolně přihlásí, nebo jsou k této "hře" donuceni. Začíná neuvěřitelný hon, situace plné zvratů a boj o holé životy. Dovoleno a možno je naprosto vše… (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva v jednom mě napadlo, když se film v polovině zlomil. Z orwellovské temné budoucnosti, kdy z bezmoci odsouzenců mrazí, se stane akční béčko s komickými prvky. V 80.letech vzniklo několik filmů na téma : bohatá smetánka si nechá uspořádat lov na lidi, ale Australané se přeci jen odlišují. Převýchovný tábor je patřičně krutý, zábavný lov nemá hranic. Druhou půlí jakoby nenápadně procházel duch Mad Maxe. Gore efekty jsou šťavnatě italské, ostatně italskou kinematografii 80.let připomíná i hudba. Škoda chyb, které se směrem ke konci hromadí. Nebo šlo o záměr tvůrců? Postavy bezhlavě pobíhají v otevřené krajině, aby je bylo snadné sejmout. Když se oběť střetne s lovcem a na krátkou dobu nad ním zvítězí, až na výjimku nechá jeho zbraň ležet a uteče. Snad i nevoják ví, že samopal může střílet jednotlivými dávkami a není nutné se během chvíle zbavit nesmyslně obsahu zásobníku. Souboj plešatce s hlavním hrdinou připomínal výjevy z Bláznivé střely a výbuchy, zbůsobené šípy, mi daly vzpomenout na pouťové dělbuchy. Naopak had lezoucí z lebky vyvoval vzpomínku na Hada a duhu, mistrný horror, který ale teprve vznikne. Ne zcela špatný film, který však dnes snad ani nikoho šokovat nemůže... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

:-) Australáci to jsou moji kluci ! Oni jsou jiní!!! Já si vždycky myslel, že s těmito vyvražďovacími filmečky začali Asiaté. Vzpomeňme třeba Battle Royale... Pak tu máme Hunger Games a další a další filmy, kde je někdo někde za něco a tam se z něj stává lovná zvěř. Možná vzniklo i něco dříve, ale tohle je zatím nejstarší film tohoto žánru co jsem viděl. Děj se odehrává v daleké budoucnosti (tehdy v daleké .-), jejíž ztvárnění tvůrci vymysleli skvěle, protože ji nemuseli vůbec ukazovat. Hned v úvodu nám totiž jen řeknou pár základních informacích a celý film se pak odehrává kdesi v přírodě (mimochodem na velice krásném místě) v jakémi převýchovném táboře. Tam jsou sváženi všichni ,,úchyláci'' (tak se jim opravdu říká) tedy ti co nesouhlasí se současnou vládou a režimem. Tvrdě pracují a je z nich vytloukána jakákoliv individualita, myšlení a vůle chovat se svobodně. Ti napravení mají pak - údajně - možnost tábor opustit a vrátit se zpět do života jakým jim zřízení připravilo. Film začíná v okamžiku, kdy do tábora vězeňská eskorta přiváží tři nové vězně. 2 ženy a muže, spíkra rádia svoboda, kterého chytili při ilegálním vysílání. Zároveň do tábora přijíždí zbohatlíci na každoroční lov, který pořádá velitel tábora. Ten pod příslibem svobody vybaví vězně všemi propouštěcí kartou s tím, že když je do večera nechytí - jsou volní. Je jim tvrzeno, že v případě lovu, nebudou zabiti, pouze znehybněni... A shodou okolností si zbohatlíci vyberou každý po jednom z nových přírůstků. Vězni jsou vypuštěni a lov může začít... ---- Celý film je klasické osmdesátkové béčko, co se týče brutality a krvavosti - myslím, že tvůrci ostychem netrpěli. Ve filmu se míhají i vozidla budoucnosti a celé je to takové velmi úsměvné. Zkrátka jako by jste si pustili Sandokana nebo tak něco... Hudba je těžce poplatná své době, čistě syntetyzátorová a místy mi hodně připomínala slavnou skladbu Popcorn... (ne skladatel není ten slavný May z Queen). Jako výprava back to eighties to pro diváka funguje skvěle i dnes, pokud tomu dáte šanci. Já tedy dávám za tři šípy, výbušné pochopitelně! :-) * * * ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Levné australské béčko, které není úplně marné, ale ani žádný zázrak. Do poloviny vězeňský film z dystopického lágru, následně legrační akčňák o honu na lidi. Olivia Hussey jako neprávem odsouzená květinka sexuálně obtěžovaná dozorcem ukáže prsa a postupně se změní z ustrašené ženy v revolucionářku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Téměř nezařaditelná zapomenutá a kontroverzní australská ujetina. Něco takového jsem skutečně nikdy neviděl. Film se nedá vůbec zařadit do nějakého žánru a po celý děj diváka jednak překvapuje nápady a jednak drží v pozornosti jakýmikoliv způsoby. Na to, že vznikl už v roce 1982, se jedná podle mě doslova o revoluční skvost! Jen stále nechápu a asi se to nikdy nedozvím, jestli byl film myšlen vážně nebo ne ... Začátek je typický explotační příjezd tří hrdinů (dvě dívky, jeden chlap) do jakéhosi koncentračního tábora. Zde jsme svědky hned na začátku scény, která je doslova "over-the-top" a valíme oči, co že to je za násilnost. Společné sprchování, představení celé řady postav a to jak vězňů, tak věznitelů, kteří si právě s nově příchozími hrdiny a ještě několika dalšími zahrají "hru" na lov ... (jak typické téma pro mnoho akčních filmů 80. let ...). Pak se děj filmu zvrátí a jednotliví hrdinové jsou naháněni sadistickými hovady s perfektní výzbrojí, jezdící ve futuristických vozidlech a střílejících jak o život. No jo ... jenže do toho nám zde jezdí na koni krasavice s kuší, která střílí výbušné šípy (takže Rambo tento film zřejmě vykradl!!), do toho tady máme týpka, kterému slouží vlkodlak či jakási poloopice s obrovskou silou a zálibou v lidském mase a takových úletů bych mohl jmenovat desítky. Celá atmosféra je NEPOPSATELNÁ, těžce futuristická, vše je krásně uhlazené, výborné prostředí a příroda a do toho goreefekty (rozpůlení člověka není nic neobvyklého ...) a totální úlety. Lovení hrdinové dokážou zvrátit situaci a ozbrojeni samopaly a kulomety vtrhnou zpět do tábora, kde se svede velkolepá bitva ve stylu Ramba či Commanda (nevím proč, ale Ramba 2 mi ten film pořád nějak připomínal) ... Film doplňuje úžasná psychedelicko-futuristicko-depresivní hudba. Jsou zde výborné postavy a spousta z nich skončí velice zajímavou smrtí. Prostě BOMBA o které nikdo vůbec neví. Film byl často vystříháván a prezentován jako sci-fi. Ale já v něm viděl hlavně neuvěřitelně nadčasový akční film. Spousta scén, které jsou zde, se objevují ve filmech do dnes ... ale nebudu je vyjmenovávat, to by bylo do nekonečna... Po aktuálním shlédnutí si člověk říká, že to mohlo mít trochu větší grády nebo v tom něco hledá, ale jakmile tenhle bonbónek nechá chvíli poválet na jazyku, je z toho opravdu úžasná záležitost, kterou doporučuju naprosto všem!! Neuvěřitelně sympatický film. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na celkom solídny exploiťák v pracovnom tábore, no potom sa to akosi posralo. Pridávania komediálnych prvkov, rôznych srandičiek a blbostí sa mi vôbec nepáčilo. Gore aj herecké výkony obstáli veľmi dobre, k tomu vraždy sú celkom vynaliezavé a občas prekvapia, no dej je niekedy trochu nudný. Škoda, že si tvorcovia vybrali smerovanie komédie, keď z toho mohol byť tak super exploiťák ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Producenti na poslední chvíli přišli o 700 000 amerických dolarů z celkového rozpočtu 3 200 000 dolarů, když velký investor od projektu couvnul. (Cheeker)
  • Postava Michaela Craiga, Charles Thatcher, byla pojmenována po britské premiérce Margaret Thatcherové. (Cheeker)
  • Kvůli nižšímu rozpočtu muselo být prvních patnáct stran scénáře odebráno stejně jako další čtyři strany o pronásledování helikoptéry. (Cheeker)

Reklama

Reklama