Reklama

Reklama

Příběh Rudého zla

  • Lotyšsko The Soviet Story (více)
Lotyšsko, 2008, 86 min

Obsahy(1)

Dokument, ktorý je prácou viacerých historikov, mapuje počiatky a zrodenie myšlienok socializmu, jeho následné vyvrcholenie v podobe komunizmu a národného socializmu.
Odhaľuje vzájomnú prepojenosť a spoluprácu medzi nemeckými nacistami a sovietskymi komunistami pred vojnou i počas nej v oblasti propagandy, ideológie a vyvražďovacích metód. (badygorila)

(více)

Recenze (68)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Super dokument o komunistoch v Rusku, ako to vzniklo, aké boli okolnosti a ako sa aj vzájomne vraždili. Krutý snímok o najhorších reprezentantoch akejkoľvek ideológie. Nacizmus bol veľké svinstvo, ale určite nebol tak pokrytecký ako komunizmus. Nacizmus svoj program neskrýval, otvorene odporcov masakroval. Komunisti sa ale tvárili ako spoločne nažívame, budujeme a pod rúškom noci zatýkali, mučili, ničili. Hnus. ()

Hans. 

všechny recenze uživatele

Pokládám si stále stejnou otázku, jako je na začátku tohoto dokumentu. Proč jsou nacistické symboly a nacismus všeobecně zakázány a komunismus nikoliv? Když mezi těmito ideologiemi není žádný rozdíl. Nacisti byli (alespoň většina z nich) za své činy souzeni a potrestáni ale u komunistů se po jejich pádu tak nestalo a většina z nich si žila nebo žije vesela dál a jejich slavná strana dělá jako by se nic nestalo a to zamordovali a zničili životy mnohem více lidem než nacisti. Stalin byl největší vrah v dějinách, Hitler byl proti němu jenom ,,slabý" odvar. ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednávající o největší nejdéletrvající zločinecké organizaci všech dob a měřítek - SSSR. Není dost slov, které bych k tomuto dokumentu napsal. Navíc by se na tento server nehodila. Slabším náturám nedoporučuji. Jen se obávám, že v mnohých z nás podnítí velmi silnou nenávist proti našim východním bratřím. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Sovietsky Príbeh - zaujímavý dokument o zverstvách Stalina, ktoré robil pred, počas a po druhej svetovej vojne. Na území bývalého sovietskeho zväzu komunisti povraždili milióny ludi (hladomor na Ukrajine, masove vyvražďovanie v Katyni-Poľsko a v ostatných krajinách ). Dokument postupne odhaľuje krutú minulosť komunistov, ktorá siaha až dodnes. Príbehy ľudi ktorí sa dodnes nezmierili s tým ze Rusi taja čo urobili. Odborný výklad historikov, disidentov, profesorov + veľa záberov, fotiek a šokujúcich odhalení. Dokument ktorý vám odhalí to o čom vám na hodinách dejepisu nikto nepovie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ruce svázané za zády, střela zkušeně mířená do týlu a pád do velkého masového hrobu..... PŘESTO TENTO FILM NEBUDE O NACISMU! Výpovědi sovětských disidentů, historiků, profesorů, doplněné mnoha autentickými materiály. Porovnávání nacistických symbolů s komunistickými, myšlenky typu: ,,KONEČNÉ HARMONIE BUDE DOSAŽENO JEDINĚ, KDYŽ URČITÉ SKUPINY LIDÍ BUDOU VYVRAŽDĚNY“. Připomenutí organizovaného hladomoru na Ukrajině. Socialismus jako experiment s vizí stvoření nového člověka. Karel Marx vyzývající k revolučnímu holokaustu. Takovéto dokumenty, které se bezprostředně dotýkají naší historie mám rád. A už dlouho mi žádný nedal tolik podnětů. Rozumný člověk dávno nechápe, PROČ stále mohou existovat strany hlásící se ke komunismu. Poučný výlet od Lenina přes II. světovou válku do současnosti. Víte že? Velkým příznivcem této ideologie byl i britský dramatik Bernard Shaw? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal viac ako dva roky v mnohých európskych krajinách ako napríklad Rusko, Ukrajina, Litva, Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia a Belgicko. (YoZo8)
  • Edvins Snore sa viac ako 10 rokov zaoberal zbieraním materiálov a rozhovorov s odborníkmi a svedkami, zostavovaním týždenníkov, pátraním po dokumentoch ukrytých v archívoch v Rusku, na Ukrajine, v Litve, Veľkej Británii a Nemecku. (YoZo8)

Reklama

Reklama