Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Na to že se tento televizní pořad udržel na českých obrazovkách už skoro dvacet let a mnozí si bez něj nedělní ráno skoro nedokážou představit, by si zasloužil vyšší známku. Určitě je i jeho zásluhou, že český turistický trh šlape a doufám, že bude šlapat i dál. A bude i nadále ukazovat zajímavá místa v naší malé zaprcané ale krásné kotlině. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

ako slovák tento program českej televízie čechom závidím. a keď mám čas vždy sa naň pozriem. Dokonca som privítal aj knižnú edíciu tejto relácie (tuším už avizovali 4. diel) :) Akurát sa divím vrchnému managementu CTV , že ešte nezriadila popri telke aj nejakú "dcérsku firmu" - cestovku a že neorganizuje po "těch toulkách" zájazdy .. myslím, že medzi penzistami ale aj školami a sociálnymi ústavmi by našli hodne klientov , dokonca aj u pamätníkov bývalého československa, medzi slovákmi, nemcami či poliakmi. Až budu v duchodu strojim se par cest udelat jen tak namátkou "dobnu prstem do mapy" a pojedu, snad tam potkám taky někoho odsud :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Toulavá kamera je zřejmě nejlepší český pořad, který mě týden, co týden přesvědčuje o tom, že Česká republika je nejkrásnější zemí na celém světě. A ano, mohl bych mluvit o subjektivní zaujatosti, ale Toulavá kamera díl za dílem už skoro dvacet let ukazuje, že tohle je informace čistě objektivní. Posuďte sami. Na severo-východě nádherné hory, na jihu překrásně hluboké lesy, v Jižní Moravě překrásné vinice, v Severní Moravě opět pás překrásných hor. No a do toho kopečkovitá Vysočina, která co kopec, to neuvěřitelný výhled do krajiny...a takhle bych mohl o různorodosti naší země vyprávět do zblbnutí. Týden, co týden, tak přidávám výlety do seznamu přání, kam bych se rád podíval, ideálně vlakem, a tuším, že vše, co bych chtěl v Česku objezdit, neprojedu za celý život. Byť se budu snažit sebevíc. Navíc se v tomto pořadu setkám s úžasnými, šikovnými lidmi, kteří dokazují, že řemeslo je stále pojem a ne zbytečnost. Pak mě tu neustále přesvědčují o tom, že co vesnice, to historie a ne nadarmo jsme země s největším počtem hradů, tvrzí a jejich zřícenin na kilometr čtvereční. No a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Už jen, kdyby ta korona šla do hajzlu a já zase mohl sbalit baťoh, naplánovat výlet a vyrazit na vlakovou stanici směr výlet do světa, který mám tak rád. Už se nemůžu dočkat... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože se na ta místa asi nikdy nepodívám,jelikož není nikdo s kým bych cestovala a hlavně nejsou peníze ,tak mě všeliké krajiny zajímají.Líbí se mi dozvědět se něco zajímavého z televize co nesouvisí s nejnovějším sestřihem Gábinky Partyšové nebo všemožných/nemožných róbách Agáty Hanychové a dalších "krasotinek". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)
  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)

Reklama

Reklama