Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasika dětských pořadů za totáče. Kdo by si nevpoměl na Jirku a na Lenku.Do toho postavičky Jů a Hele , k tomu zákeřný Muf Supermuf (ty naštěstí vydrželi dodnes) a poněkud ztřeštěného Hary Šoumena co pořád zpíval , ale i ten byl perfektní. Besedy dětí s "dospěláky" vždy jsem chtěl to jedno s těch dětí být já. Pořad se svého času vysílal dokonce dvakrát týdně mimo neděle ráno ještě kratší verze v úterý odpoledne. Byli tam jak hrané seriály české , tak i zahraniční k tomu tv pohádky a kreslené ser. Třeba Lovec Pampaliny. Součástí pořadu byl nákou dobu i Televizní kabaret. Vždy si pomatuju , že po skončení Studia kamárád běžel seriál na , který jsem se rovněž díval a pak Objektiv. A ve stejném duchu to pokračuje dodnes. Název se různě měnil Studio Rosa, Ahoj neděle či Ahoj děti, Hriště 7 a já nevím už jak ještě. Dokonce se i snažili dát tam nové postavičky jako pták Čau či novější Pérák a jiný zrudnosti naštěstí děti nejsou hloupé a své oblíbené postavičky si vydupali zpátky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že se má hodnotit pouze "vata" mezi jednotlivými pohádkami, tj. vystoupení Jů a Hele a ostatních stvoření vč. Jirky Chalupy. Je velkou chybou, když si autoři dětských pořadů (knížek, filmů) myslí, že děti vyžadují, aby postavy byly naivní, aby si vymýšlely všelijaké přiblblé teorie, jak okolní svět funguje. Tyto teorie přijdou roztomilé tak maximálně některým dospělým, děti je naopak odhalí jako vrcholně hloupé. Alespoň tak soudím ze své vlastní zkušenosti. Mě v dětství vždycky otravovalo, jak Jů a Hele zdlouhavě řeší a rozebírají nějaké situace, které byly za prvé povětšinou nereálné a za druhé už dítě v mateřské školce vědělo, jak se v nich správně zachovat. Také tomuto pořadu patří poněkud smutná sláva za sestrojení slova "dospělák", které jsem nesnášel už jako dítě a s přibývajícím věkem se má animozita k němu rozhodně nesnižuje. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku sme mali najskôr Dancúľa a potom Kuka. Spolu s nimi to dlhé roky ťahala Patrícia Jariabková. Každú nedeľu ráno uvádzali pásmo rozprávok pre najmenších divákov. Málo kedy som si ich nechal ujsť. Avšak česká obdoba tejto detskej relácie šla vtedy úplne mimo mňa. Chlpatý hlupáci Jú a Hele a ich ďalší podivní kolegovia sa mi vôbec nepáčili. Bol som jednoducho odchovaný na niečom trocha inom. "Studio Kamarád" ma nezaujímalo. ** ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka byla moc fajn, chvílemi pro Studio Kamarád psali i velmi nadaní lidé, hráli tam schopní a populární herci, ale ten původní ideologický záměr nelze úplně přehlédnout. Snaha označit dospěláky za nepřátele, kteří jsou hloupí a mají svůj svět (chodí v neděli dopoledne do kostela, místo, aby zasedli s námi k bedně - věřte - ten vysílací čas vážně nebyla náhoda), byla vyloženě obludná. ()

dandy11 

všechny recenze uživatele

Té verzi z roku 1980 bych dal klidně pět hvězd, ale téhle přešišlané píčovině s bandou ABSOLUTNĚ vypatlaných plyšaků (nemyslím jenom Jů a Hele). Nejvíc mě sere ta myš, co si hraje na nějakou chytrou a ještě mě vytočilo to, že Dejdar propůjčil hlas takové odporně trapné postavičce, jako je Harry Šoumen. FUJ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (22)

  • První Studio Kamarád se vysílalo 4. ledna 1981. (Zdroj: časopis Televize 2/2016). (M.B)
  • Jiří Lábus přišel k namlouvání Jů náhodou, když natáčel pohádku Princové jsou na draka (1980), přišla za ním asistentka režie, jestli by namlouval plyšového panáka, hned souhlasil. (M.B)
  • Původním záměrem ve skutečnosti nebylo, aby plyšák Muf mluvil skřehotavým hlasem.V jednom rozhovoru pro českou televizi totiž herečka Zuzana Skalníková přiznala, že když se zúčastnila konkurzu na hlas pro Mufa, tak měla takovou trému, až se jí z toho sevřelo hrdlo a vyšel z ní pouze skřehotavý hlas, tvůrcům se ale tento nápad natolik zalíbil, že roli získala. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama