Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka byla moc fajn, chvílemi pro Studio Kamarád psali i velmi nadaní lidé, hráli tam schopní a populární herci, ale ten původní ideologický záměr nelze úplně přehlédnout. Snaha označit dospěláky za nepřátele, kteří jsou hloupí a mají svůj svět (chodí v neděli dopoledne do kostela, místo, aby zasedli s námi k bedně - věřte - ten vysílací čas vážně nebyla náhoda), byla vyloženě obludná. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jů a Hele, Hary Šoumen, Muf, Supermuf, Tryskomyš a další.. Týden co týden, každou neděli ráno až do roku 89' poté se pořad přejmenoval tuším na "Studio Rosa" pak na "Jů, Hele, neděle" a v různých obměnách přetrval až do dnešních dnů!!! Kultovní pořad až poté přišly Magion s Vegou, které tak trochu tomtuto pořadu z mého pohledu ubraly na popularitě.. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Letitý páteřní pořad našeho televizního českého vysílání pro děti a mládež si setrvale zachovával vysokou profesionální úroveň, která vznikala postupně na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století a byla spojena s osobnostmi typu Štěpánky Haničincové nebo Olgy Čuříkové. Pominout nelze ani plejádu dalších skvělých jmen přímo či nepřímo navazujících na tehdy rozlehlou oblast tvorby pro nejmladší posluchačskou a diváckou generaci. O tehdy dosahované úrovni a jejích výsledcích si budeme muset ještě hodne dlouho nechat dát zdát. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Má dnešní ČT podobnou nabídku dětských programů, estrád a pohádek, jako měla má generace, která na tomto pořadu vyrůstala? 99% československé produkce, pohádek a vaprávění, které tehdy skutečně malé diváky dokázalo zaujmout... S dnešní nabídkou tvorby pro děti a mládež se to vůbec nedá srovnávat. Pravda, je jiná doba. Ale není to zase tak dávno... Díky ČST a speciálně HRVDM za studio kamarád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (22)

  • Původním záměrem ve skutečnosti nebylo, aby plyšák Muf mluvil skřehotavým hlasem.V jednom rozhovoru pro českou televizi totiž herečka Zuzana Skalníková přiznala, že když se zúčastnila konkurzu na hlas pro Mufa, tak měla takovou trému, až se jí z toho sevřelo hrdlo a vyšel z ní pouze skřehotavý hlas, tvůrcům se ale tento nápad natolik zalíbil, že roli získala. (CANNIBAL)
  • Jiří Lábus přišel k namlouvání Jů náhodou, když natáčel pohádku Princové jsou na draka (1980), přišla za ním asistentka režie, jestli by namlouval plyšového panáka, hned souhlasil. (M.B)
  • Od oku 2011 vidělo Studio Kamarád (sledovalo alespoň 3 minuty) 809 tisíc dětí ve věku 4-12 let, tj. 88,7% populace v daném věku. (M.B)

Reklama

Reklama