Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Hall, mladík se sklony k nehodám a malým nebo vůbec žádným hereckým talentem, chce zoufale být na plátně. Jednou dostane nabídku na "obrazový test" a odjíždí do Holywoodu. Ve studiu ale dělá vše špatně a způsobí spousty dalších problémů. Získá si však přízeň krásné herečky a majitel studia v něm nakonec uvidí komického génia.
(7ynek)

(více)

Recenze (6)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Zvukový Harold Lloyd už zkrátka není to, co býval. Nejen že má zastřený a nevýrazný hlas, ale ani samotné médium řeči nevyužívá tvůrčím způsobem. Odvážím se tvrdit, že kdyby byly promluvy postav nahrazeny klasickými mezitiulky němého filmu, na účinku by se to nijak neprojevilo. Přestože je vizuální humor skvělý a má smysl ho používat i v době zvuku, tak je zároveň nesmysl nevyužívat k humoru také možností zvuku. Zápletka je naivní a otřepaná i na grotesku. Harold Hall jede do Hollywoodu, aby se stal hercem v dobrodružných filmech. Ihned po jeho příjezdu se ale všechno řádně zašmodrchá a zaplete. Dochází k mnoha záměnám a celý děj je jedno velké nedorozumění. Ve zvukovém filmu už ovšem tyto laciné záměny (typu: hrdina slyší "Je to úžasný herec!" ovšem řeč je o někom jiném) známé z němých filmů nejsou příliš uvěřitelné. Film vrcholí dvěma skvělými scénami. Nejprve když Harold způsobí poprask na plese, kde si omylem oblékne frak kouzelníka a tak když tancuje, lezou z něj různá zvířata, stříká voda a pod. V závěrečné bombastické scéně se připlete do natáčení klíčové scény rvačky na potápějící se lodi. Harold zruinuje celou scénu, skutečně zachrání dívku, která je však unesena jen ve filmu, a nakonec dostane angažmá - jako komik. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Paráda. Prvý a zatiaľ jediný Lloyd, ktorý ma bavil aj po príbehovej stránke. Možno je to aj tým filmárskym prostredím a faktom, že hlavnému motajkovi sa proste nedá nefandiť. Gagy sú takisto namakané a možno to znie ako svätokrádež, no zvukový film Haroldovi praje. Často so sa smial nahlas plus to má veľmi milú romantiku. Jediný problém som mal s tým, že to chcelo pri tých groteskových pasážach viac hudby a najmä bombovo vymyslené finále jej absenciou dosť trpí. 9/10 ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Harold Lloyd v celovečernej komédii, ktorá má dej, švih a plno humorných situácií. Záverečná scéna veľkolepej bitky akoby ani nepatrila ku groteskám... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Roubování prvků němé crazy komedie na zvukový film zde přináší smíšené výsledky. Pár scén je silnějších (kouzelnický frak na bále a rvačka na potápějící se lodi), ostatní slabší. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Několik scén bylo opravdu zábavných i zápletka nebal tak špatná, ale ten chlap dle mého názoru neměl to ono charisma.. Spíš mě rozčiloval, že všechno rozbije. Možná jsem zhýčkaná dobou, ale představte si jaká to musela být švanda pro lidi před 80. lety..neznali různé efekty a Film pro ně byl takřka nový. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama