Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (493)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázna kravina najhrubšieho zrna. V tomto filme je všetko trápnosť, nuda, otrasní herci, o ničom scenár, pedofília, rasizmus atď. Jediná vec ktorá ma na filme zaujala bola rola schizofrenického nezávislého novinára ktorú podpriemerne zahral Radomil Uhlíř. Upozorňujem, že jeho podpriemerný výkon bol zo všetkých najlepší, a tak si môžete spraviť obraz o ostatných. Všetky tie stupídne dialógy a dokonca príhovory postáv k divákovi vyznievajú úplne umelo, neprirodzene až vtieravo. ODPAD! ako hrom. Neodporúčam nikomu, iba ak na spôsobenie mozgovej mŕtvice. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film se chtěl zcela očividně svézt na stylové vlně Kouře, ale dopadlo to asi nejhorším možným způsobem. Většina scén byla k nevydržení, tedy s několika výjimkami, které ale nebyly dobré; jen snesitelné. Co je špatně? Chybí příběh. Postavy mají nepochopitelné motivace (což tedy souvisí s příběhem). Já vím, že je to celé bráno jako nadsázka, satira vyjadřující se k naší ubohé společnosti...ale nevyšlo to. Tady snad není nic dobře. Marně vymýšlím nějaký klad...a nic mě nenapadá. Několikrát jsem se zasmál, párkrát dokonce rozesmál, ale bohužel jsem se nesmál s filmem, ale filmu. Smutné na tom je, že podobný film by skutečně zaplnil určitou "díru na trhu" a původní záměr filmařů je naprosto chvályhodný. ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Hudba dobrá, plejáda českých herců dobrá, i ten děj dobrý, ale co proboha měla znamenat ta debilita těch postav a dělání si humoru z tohoto tématu? Být to možná trochu vážnější, tak uvažuju o daleko lepším hodnocení. Příště se radši nad tímto pane Vorle st. pozastavte, přeci jsou už u nás komedie trochu vyhaslé téma a v dnešní "sračkoidní demokracii" se už tomuto nejde smát, ale plakat!!! 0% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

V podstatě to není o moc slabší než Cesta z města. Herecké výkony, kamera i "propracovanost" a "myšlenková konzistentnost" scénáře je asi tak na stejné úrovni. Proč tohle dostává odpady a takto sem tam i pět hvězdiček příliš nechápu, ale asi nejpravděpodobnějším vysvětlením bude fakt, že Cesta z města zkrátka rezonuje jakýmsi "poselstvím", zatímco tohle může rezonovat tak leda u skalních masochistů... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tomáš Vorel st. se rozhodl ve svém filmu vyřešit téma rasismu, korupce a mediálního zkreslování, ale v hustě stylizovaném příběhu s hustě stylizovanými postavami, neměl nejmenší nárok uspět. Film se mu totiž chtě nechtě výrazně rozpadl pod rukama a bez silné struktury se prostě nedá vyrukovat s kritikou společnosti, která je v jeho pohledu maximálně zkažená. Není snadné najít na tomto filmu nějaká výrazná pozitiva. Snímek, i přes svou přiznanou stylizaci, často selhává i po herecké stránce. Vlivný podnikatel Tomáše Matonohy není postava, s kterou by divák nějak mohl sympatizovat, ačkoliv je tu snaha, prostě je to charakter, s kterým bych se v reálu setkat nechtěl. Omylem bylo obsazení Ester Janečkové do role policejní šéfky, která neumí vtisknout své postavě životnost a do role se ani trochu nehodí. Zkorumpovaný policista Miroslava Etzlera už je na tom mnohem lépe a je to dáno tím, že Etzler je pro tyto typy velmi dobře herecky vybaven. Ovšem vrcholem je pak obsazení Josefa Cardy do role hodného homosexuála, který se vzdá i slibné kariéry jen proto, aby mohl zaopatřit romského chlapečka z ulice, pro něhož je krádež denním chlebem. Jedině dvojice Jiří Mádl v roli poradce premiéra a Kateřina Sedláková v roli přihlouplé blondýny, zakládající si na vlastním dokonalém vzhledu a závratné moderátorské kariéře, zcela bezchybně vystihli své role, zejména Mádl přesně pochopil, co po něm režisér chce. Na druhé straně film není až tak hrozný, jak by se mohlo jevit,dá se na něj celkem dívat, ale je velmi nedodělaný. Režisér Vorel neodhadl své schopnosti a neuvědomil si, že se tak trochu chytil do pasti, když si chtěl hrát na režiséra, co rozlouskne každé závažné téma. V tomto případě prohrál, protože zvolená forma mně nesedla. A tahle satirická groteska nemá čím trumfnout. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Počítačová hra, kterou hraje David (David Štěpán) na začátku filmu, když se Grossmann (Tomáš Matonoha) vrátí z práce, je "Vietcong 2" od českých vývojářů Pterodon Illusion Softworks (2K Czech). Mise, kterou David právě hraje, je "Dobývání města". (Cheeker)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)
  • Ačkoliv film koprodukovala televize Prima, tak studio a redakce fiktivní TV ONE byly natáčeny v prostorách TV NOVA a jejich dekoracích. (Bernyz)

Reklama

Reklama