Reklama

Reklama

Alfa a Omega

  • USA Alpha and Omega (více)
Trailer 1

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (125)

Nach 

všechny recenze uživatele

Nenadchl a ani nepobavil. Tento dobrodružný animovaný film nemá až na pár scén vlastně nic, co by šlo považovat za zajímavé ba originální. Jeho animace je navíc už na tu dobu podprůměrná a hlavní postavy připomínají spíše křížence vlka s nějakým zvláštním ořechem. Je to velká škoda, neboť to mohl být velice zábavný film. 50% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V porovnání s animáky dnešní doby je tenhle opravdu nepovedený. O žádné velké dobrodružství se tu nejednalo a vtip tu postrádám úplně. Příběh není poutavý pro malé dítě, ani pro dospělého. Animace není také nijak zvlášť vyvedená. Mám pocit, že se jedná spíše o romantiku pro děti..což je docela nelogické. Pro mně adept na nejhorší animovaný film za posledních 10 let...sotva 2*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto animáku se vlci dělí na dva nesmiřitelné rody. Alpha a Omega. Vlci z Alphy mají ve svých řadách zdatné lovce a vlci z Omegy oproti nim v lovu značně zaostávají a jsou proto věčně hladoví a podřadní. Vlci se od sebe na první pohled liší i vzhledem a ti z Omegy připomínají tak trochu zaostalce. Vůdci z obou smeček trvají na uzavření sňatku s mladou vlčicí Kate a už jí vybrali i ženicha. Pokud však manželství nebude zpečetěno, vyústí to v boj o údolí nabízející hojnost potravy. Srdce si však ani u vlků poroučet nedá a vlčice Kate se spřátelí s nešikovným, ale dobráckým vlkem Humphreym z Omegy. Následně jsou oba odvezeni správci z jejich parku do vzdálené rezervace pro rozšíření stavu. Zde se seznamují s novými přáteli, ale stesk po domově je silný, a tak se vydají na cestu domů, na které zažijí dobrodružství a vzájemné sblížení. Je to mnohem sympatičtější animák, než nedávný sovičkový povrchní opus od Snydera. Na jeho bombastickou animaci sice nedosáhne ani ve snu, ale rozhodující je v tomto případě příběh, který je divákovi předkládán poutavějším stylem. Vidět film v původním znění je také plus. Vlci promlouvají hlasem Justina Longa, zesnulého Dennise Hoppera nebo Christiny Ricci, ale u mě se nejlépe prezentovala hlasově nejlépe vybavená Hayden Panettiere jako Kate. Vlčí animák disponuje svižným tempem a není skoupý na akční, poměrně napínavé sekvence. Body mu však sráží velmi naivní pojetí vedlejších postav a například kachny hrající golf nebo roztomilý medvídek do konceptu nezapadly ideálně. Rovněž scény, ve kterých vlci tančí nebo vyjí na měsíc, byly slabé, zvláště když po zavití jednoho z vlků z oblohy popadali ptáci a v několika dalších záběrech byli jako v mrákotách. Sympatický průměr se přes všechnu snahu tvůrců překročit nepodařilo. 60% ()

Hellouh09 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem dělala špatně, ale neužila jsem si to. Zdaleka asi nejsem sama. Jako milovnice kvalitních animáků jsem byla hluboce zklamána grafickým zpracováním a pohyblivostí vlků v době, kdy už bych to od animovaného filmu vpuštěného do kin (ještě ve 3D) nečekala. Každopádně mohu připomenout i Hurá do Afriky (2010), který tomuhle blivajzu nesahá ani po kotníky, takže pokud se na to chcete podívat, vězte, že existují i mnohem horší animované snímky a to z rukou Německých animátorů. No každopádně dokoukala jsem to až do konce, i když jsem si chodila pro něco k jídlu pokaždé, když začali vlci výt, abych ty pseudoštěky nemusela poslouchat. Nicméně scéna, kdy Gart zavyje a hejno ptáků se zasekne na obloze a spadne volným pádem k zemi mě rozesmála natolik, že jsem se uklikla až na 2 hvězdičky. Takže ode mě maximálně 30%. ()

marekm030 

všechny recenze uživatele

neodporucam pozerat - priserna grafika a priserna hudba (spolocne vytie na Mesiac - OMFG ...) by sa este dali prezit, ak by bol pribeh vynikajuci, ale v tomto pripade je tu aj dementny pribeh, ktory je tak strasny, ze scenaristovi by som dal za trest prepisat ho sto krat rucne na tabulu, nech si zapamata, ako sa to nerobi a hlavne, nech on/ona pochopi, ze uz nikdy viac nic pisat nema ... 1 hviezda za nieklko zabavnych momentov a za svetlo (v urcitych pasazach). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Garth, vlk rudohnědý, nazve Humphreyho kojotem. Ve skutečnosti byli již vlci rudohnědí v přírodě vyhubeni a v současnosti probíhá v Severní Karolíně úspěšný program na obnovu populace vlků rudohnědých a kojotů. (Kroup4)
  • Garthovi se ve filmu podaří "složit" 29 ptáčků. (Kroup4)
  • Poslední film Dennise Hoppera. Snímek mu byl věnován. (ash99)

Reklama

Reklama