Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených seriálů z cyklu "Byl jednou jeden..." Výtvarné pojetí se pochopitelně co nejvíce blíží osvědčenému modelu, animace je díky technologickému pokroku líbivější, nicméně taková ta lehkost a humorná nadsázka ve scénáři se vytratila, nahradila ji naléhavost a politické deklarace. Protože narozdíl od dřívějších sérií se námět dotýká politických problémů, lze v řadě případů s tvůrci souhlasit a v jiných si zachovávat jiný názor. Námětem je současná ekologická krize a názorově se obsah blíží postojům dnešních Zelených v západní Evropě. Při díle věnovaném alternativním zdrojům energie jsem jako energetik místy trpěl. Celkový dojem: 50 %. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál, ktorý deťom vnesie do duše trošku potrebného ekologického cítenia. Každý diel  (okrem nudného prvého) rozoberá iné problémy z iného kúska sveta, od udržateľného hospodárstva v Afrike, až po ušľachtilú myšlienku redukcie áut vo vyspelých krajinách. Pozitívne naladená, nenásilná forma rozprávania nemôže uraziť nikoho. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšných seriálů, které velmi nezajímavě poukazuje na jinak dosti zajímavá a ožehavá témata. Hodně nasympatické jsou hlavně ty děcky, co poslouchají zarostlýho dědu. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvotní nadšení z nejnovějšího pokračování staré dobré série bohužel nebylo naplněno a to hned z několika důvodů. Užv úvodu nám zazní velmi vlezlá a skoro až odpuzující znělka, ale pojďmě dál. Dalším velký zklamáním je animace, a to jak postav našich strých známých, kteří jdou z dobou a oblékají se jak super moderní cool děti, tak i celková počítačová grafika všeho kolem, která alespoň mě naprosto zkazila ten romantický dojem z celé série a poslala ji do velmi neosobní pozice. Jediné, co je opravdu hodné ocenění je téma seriálu. Poskytuje nám pohled na největší současné světové problémy a otázky v oboru ekologie a za to si ho nesmírně vážím, protože podobná tématika byla dlouho zanedbávána a na uvažování mnoha lidí je to znát. Ne vždy sice jejich názory podporuji, ale pro přemýšlejícího člověka to snad nevyznívá tak jednostranně, jak to může letmo vypadat. Celkově tedy sice z určité části zklamání, ale na druhou stranu velmmi vhodné pro mladší ročníky a někdy bohužel i důležité pro ty starší. ()

Deimos

všechny recenze uživatele

Po první části zatím ponechám bez hodnocení/// Konečně! Mojí staří známí v novém seriálu, pojďmě se mrknou na první dojmy. Hned ze začátku vás zpraží otřesná hudební znělka. Na ni si budu dlouho zvykat. Ovšem grafická stránka doznala změn. Animace je moderní, lepší, prostě nádherná. Je pravdou, že s tou původní by si dnes již tvůrci neškrtli a možná proto tento seriál dostal nový kabátek. Opravdu líbivý. Námět: EKOlogie. Tak z tohodle jsem vyrostl. Tohle nám tloukli do hlavy ještě když na tom Země nebyla tak špatně. Takže zřejmě nic pro mě. Dějiny nebo lidské tělo je mnohem zajímavější. Nadruhou stranu proč ne? Vidět tohle všechny děti světa, tak za 20 let jsem na tom s ekologií mnohem lépe. Proč tak dlouho? Přece než současná mladá generace povyroste a bude schopna s tím něco dělat. Věříte tomu? Já možná, ale určitě v to věří tvůrci, jinak by tento seriál nědělali. Z první části jsem se toho dozvěděl hodně, jsem zvědav jaké budou další...7.1.2009 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nevím po všech ostatních ukázek světa člověka a podobně je tohle dost slabé zklamání. Dědu žeru ale furt. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

videl som síce iba jeden diel a to dneska, ale nie je to zlé, jednoduché vyprávanie určené hlavne pre deti ale i my dospelí si to môžeme pozrieť ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnoho zaujímavých a poučných vecí o našej planéte. Síce často-krát je problematika zobrazovaná dosť čudnou formou, no aspoň sa človek zasmeje. Netreba zabúdať, že tento seriál je určený pre tých najmenších a im môže dať veľmi veľa užitočných informácií, čim sa úplne splní poslanie tohto animovaného dokumentu. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Už to není náš starý známý Byl jednou jeden... Ale i přes modernizaci animace se mi to hodně líbí a myslím, že zde ta pravidla ekologie, kterou téměř nikdo nechápe, nejsou tak hrozně vnucována, spíše se lze zamyslet. Nevidím to tak zle jako ostatní zde. Jen dál v podobných seriálech (teď nemyslím ekologických, ale celkově zábavně naučných), děti sedí u televize, ale alespoň k něčemu je to dobré. Chytlo to i mě, v mladistvém, leč dospělém věku, stejně jako když jsem byl dítě a díval jsem se na staré Byl jednou jeden... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl zlé Američany a Evropany, kteří brání své hranice před miliony chudých Mexičanů a Afričanů a nechtějí je nasytit a rozdělit se s nimi o veškeré bohatství. Komunismus už jsme zkoušeli a teď bych ho přál tvůrcům seriálu. Rychle by začali točit úplně jinak, pokud by jim to strana v znárodněných ateliérech povolila (pro intelektuály by tu byla spíše převýchovná práce tvrdě manuální). Solidarita a pomoc ano, ale ne podle této možná dobře myšlené, ale naivní, zcestné a nebezpečné utopie. 15%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tady to moc lidí nezná a i já jsem Byla jednou jedna planeta "objevil" jako poslední. Ale není to tak špatné, ale není to ani tak dobré jako třeba další "díly". ()

Reklama

Reklama