Kannagi: Crazy Shrine Maidens (TV seriál)

Kannagi: Crazy Shrine Maidens

Animovaný / Fantasy / Komedie / Romantický

Japonsko, 2008, 13x24 min

• Subjektiv

Středoškolské rabukome s netradiční protagonistkou. Co tak k němu asi Subjektiv může napsat, aniž by se opakoval a nelhal? Zřejmě nic. Bude se tedy opakovat. Humor standardní, romantika standardní... Jen ta Nagi, to je opravdu bohyně mezi dospívajícími ženami. Silné **.(13.1.2009)

Pět hodin úvodních epizod k něčemu, co se nakonec nekoná. Žádné napětí, natož pointa na konci. Velmi slabé 3* za fakt, že to "nic" nebylo úplně nejhorší.(21.1.2009)

Typický zástupce žánru "ubytoval jsem si doma ne tak úplně normální dívčinu". V tomto případě se jedná o bohyni ... ehm taky vás ta originalita shodila ze židle?. Charaktery jsou naprosto standardní (slušňáček, kamarádka z dětství, Otaku,...), ale snad až na jedinou výjimku nejsou nijak zvlášť otravné. Co se týče děje, tak ačkoli se zpočátku může zdá, že by tu mohlo být i něco nad rámec obvyklé rabukome, jedná se jen o pouhé náznaky a zbytek seriálu hraje výhradně na komediální a romantickou strunu, ponechávajíc tak fantasy složku daleko za sebou. Naštěstí ale humor víceméně funguje, takže to člověka nemusí zase tolik mrzet. Samotný středobod celého anime - Nagi, pak patří v rámci žánru k jedněm z nejcharismatičtějších hrdinek a právě ona je ten hlavní faktor, který tahá tohle anime z průměru. ***(26.4.2011)