Občanské judo (TV pořad)

Publicistický

Česko, 1994, 35 min

Sanjin Mirić

Sleduji dodnes. Velmi zajímavé.(10.1.2009)

• MM_Ramone

Nezničiteľná publicistická relácia, ktorú už dlhé roky vysielá česká súkromná televízna stanica NOVA. Redaktori "Občianského juda" sa zapájajú do káuz prostých občanov, ktorým sa snažia právne alebo aj morálne pomôcť. Hľadajú možné riešenia nepríjemných situácii, v ktorých sa môže z čista jasna ocitnúť hoci kto z nás. Od roku 1994, kedy boli natočené prvé diely, sa už podarilo s ich pričinením vyriešiť nejeden občiansky problém. **(14.1.2010)

• gudaulin

To lepší, v některých případech i nejlepší, z tzv. novácké publicistiky. Ne že by primárním cílem bylo pomáhat lidem, ale někdy to jako vedlejší efekt bylo bezpochyby pozitivní. Celkový dojem: 45 %.(12.1.2009)

• paascha

Debilita s tragickou nánou v čele a ojetým transportérem v řiti. Ano, pár nešťastných krav, kterým třeba někdo poslal omylem nějakou složenku, zachránili, ale jinak je jejich přínos společnosti zhruba stejný, jako přínos zánětu středního ucha.(19.1.2012)

50%(3.2.2009)

• Dragoni

i když média mají největší informativní moc, tak si myslím, že lést někomu do soukromí je buranské a výsledný efekt může být ještě horší, vždy existuje zlatá střední cesta. Média zahlcují svět informací, svými výmysli jen proto, aby si zvýšily sledovanost, a proto se mi zdá tento pořad téměř zbytečný, pro neobjektivitu dané situace, ale zase lepší něco, než nic.(8.9.2009)

Spotřebitelé potřebují pomoc od televize. Je často vysoce účinná!***(4.10.2010)(4.10.2010)

Realita je krutá. Příkladem je naivita lidí, kteří se zadlužují a věří, že budou mít úžasný život. Jenže nejen, že si je časem ten dluh najde. On si hlavně pochutná na jejich dětech a to je dost smutné. Ale tento pořad je samozřejmě i o jiných problémech. Většina z nich vychází však z naivity lidí. Podepíšou smlouvu, kterou si ani neprojdou. Napálí se na internetu nabídkou na nějakou práci, vysolí peníze za registraci a pak se firma na netu záhadně vytratí atd. Všechno se to točí kolem hajzlů a nivních lidí a to mě v zásadě docela zajímá.(14.9.2009)

Tento publicistický pořad mě zpříjemňoval víkendové večery. Byly tam zajímavé kauzy. Dozvěděli jsme se, co všechno je v našem státě možné. Mě to ani tak nepřekvapovalo. Z jistých zdrojů vím, co se děje na radnicích, magistrátech atd. Všude je korupce. Jsme přece Česko.(20.6.2010)

• iamek

Pořad, který se zabývá problémy normálních lidí. Jen moderátorka mi vůbec nesedla.(14.1.2009)

• SeBig

Nesnášel jsem tento pořad když jsem byl malej...nic se nezměnilo nesnášim ho furt(16.3.2011)

• SexyAjinka

Nedá se srovnat s černými ovcemi. Ale jistou občanskou a společenskou zásluhu mají(18.3.2011)

Moderátorky a dnes i moderátor se perou za obyčejné lidi, kteří si nevědí rady s různými problémy. Někdy se jedná o prkotiny jindy o věci vážné. Pořad, který v mnoha věcech dokáže poradit. Pokud jste vyčerpali všechny své možnosti, klidně se na média obraťte. Mám s tímto pořadem vlastní zkušenost. Tenkrát se jednalo o kausu rušení jedné nejmenované střední školy v Radotíně. Do televize jsme nešli, ale poradili nám v dopise, protože takových případů se vyskytlo více. Dnes už tam tato škola není.(2.3.2009)

• stration

Určitě užitečné rady, pomoc jiným. Ale ta stylizace, senzacechtivost, voyeurství a prostituce Novy je šílená.(22.3.2009)

Pořad, který lidem ukazuje, co všechno je může potkat považuji za velmi prospěšný, protože úřední šiml dokáže nepředstavitelné věci. Co je ale velký mínus je, že se často nedozvíme, jak z toho ven a pokud ano, tak je-li tato cesta úspěšná.(27.3.2009)

Někdy si říkám, že kdyby neexistovaly žádné TV stanice, nic se nestane. Občaské judo mě vždy přesvědčí o opaku. Publicistické pořady tohoto rázu jsou třeba. Nezdá se to, ale pokud si na vás zasedne úředník, nebo nějakej šmejd, tak moc (legálních) způsobů jak se bránit není. Zveřejnění dokáže změnit ledacos.(3.4.2011)

Tady jde kvalita nahoru, Danková není žádná slepice a dělá svou práci dobře. Podle mě.(6.3.2010)

• Endyis

50% - občas může být ku prospěchu.. Kabát by to však mohlo mít lepší...(3.12.2009)

Díky svému zaměstnání a plus, že u Policie pracuje můj bratranec, vím, že pořady jako je tento je klamou tělem. To co vypadá na obrazovce jako sviňárna největšího kalibru, je ve skutečnosti mnohdy jinak.(17.9.2009)

Někdy mě to zajímá, někdy ne, jak kdy..(8.11.2009)

<< předchozí 1 2