Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné pozretie životného príbehu Coco Chanel z jej vlastného pohľadu. Z pohľadu obyčajného dievčaťa. Film sa nesústreďuje na slávne obdobie jej života, ale práve naopak. Sláva je iba naznačená na úplnom konci filmu. Film je určený skôr ženskému publiku, ale nenudil som sa a bola to zásluha určite aj skvelej Audrey Tautou. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom budem mať navždy spojenú veľmi úsmevnú príhodu. Keď som vošiel s priateľkou do kinosály, bolo nás tam azda asi tucet. To som si ešte neuvedomil, že som v sále jediný reprezentan mužského pokolenia. Ako sa však minúty pred predstavením krátili a ja som sa pozeral ako vchádzajú dalšie a ďalšie slečny a dámy, začal som sa neisto obzerať. Nakoniec nás tam bolo v celkom kine chlapov päť. Bol to zvláštny pocit :). A k filmu samotnému možem povedať, okrem toho že divákov ktorých plagát oslovil bola drvivá väšina ženského pohlavia, len toľko, že ikeď výpovedná hodnota bola takmer nulová, ako filmová postava bola Coco nesmierne zaujímava, kúzelná a bez problémov ztrhla moju pozornosť na celých 105 minút. A vlastne som sa dačo dozvedel. Bola to relatívne tuhá fajčiarka :) (7/10) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Výrazná a kontroverzní osobnost Coco Chanel slibovala nezapomenutelný filmový zážitek, zejména když dostala tvář Audrey Tautou. Výsledek má sice sem tam silný moment, ale celé je to podivně nevýrazné, chladné a dokonce bez pořádného příběhu, který by chytil a nepustil. Ani ta Coco samotná vlastně není jako postava příliš zajímavá. Takže víceméně nuda, byť kvalitně natočená. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

I když původní název filmu Coco před Chanel jasně ohraničuje sledované období před tím než svět spatřil kostým Chanel nebo la petite robe noire, nějak se nechce věřit že módní ikona byla v té době jen anemická ameliovská puťka bez špetky francouzského šarmu a zdravé agresivity. Tautou není herečka, která by dokázala tuto roli zahrát a režie v podání Anne Fontaine flakon Chanel No. 5 viděla jen z dálky za jízdy ve vlaku. JInak by snad nemohla vytvořit film tak neinvenční, tak uhlazený, tak manýristický, tak protikladný této feministce - revolucionářce. Produkce: SCOPE Invest ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Co to ksakru mělo být ? Absolutně nudný, fádní, nezáživný snímek, který bez známek slitování, zato se škodolibým zadostiučiněním zabíjí osobnost Coco Chanel, snímek, ze kterého není ani za mák patrná její kreativita ani její touha po nezávislosti - úspěch se dostaví jen tak samo sebou, bez nějaké zvláštní námahy, aniž by pro něj cokoli obětovala ... a aniž by o něj opravdu stála. Nemohu posoudit, nakolik se Anne Fontaine držela skutečné životní cesty slavné francouzské módní návrhářky, ale pomstila se jí dokonale. DALEKO hlubší dojem ve mě před časem zanechal dvoudílný televizní film "Coco Chanel" z roku 2008. Režíroval ho Christian Duguay - a mapuje její osud s opravdovým zaujetím, s důrazem na její nesporný talent a nespoutanou, svobodomyslnou povahu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama