Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (240)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dost překvapil a nutno hned na začátek říct, že ne úplně jen v dobrém smyslu. Rozjezd je dost takový vlažný a sympatie k hlavní postavě i její herečce nepřišly okamžitě, ale od toho jejího přestěhování k Balsanovi už to bylo fajn a Audrey to zahrála pěkně a vůbec celé obsazení bylo docela dost sympatické. Problém je ale v tom, že když vynechám ten fakt, že je to natočené takovým docela obyčejným způsobem jako spousta televizních inscenací nebo prostě jako normální historické a životopisné filmy, tak hlavně se to sice jmenuje Coco Chanel a hlavní postavou opravdu je ta slavná "Coco", ale děj filmu se zaměřuje úplně na něco jiného než čím významným Coco přispěla a čím se proslavila. Téměř výhradně diváci sledují milostné avantýry Coco Chanel a příběh je to prakticky jak od Danielle Steelové s romantickým trojúhelníkem a s hlavní hrdinkou co furt neví jestli chce toho nebo toho nebo jestli chce někde romanticky lítat nebo být "jen" spokojená a zajištěná a taky se chce nějak seberealizovat a prosadit a být děsně nezávislá a podobně, takže stačilo by ji pojmenovat třeba Žofka místo Coco Chanel a nikdo by nic nepoznal :). To mě na filmu překvapilo asi nejvíc, že její návrhářská kariéra a přínos módě je úplně na vedlejší odstavné koleji a přitom z modelů Coco Chanel vzniklo celé moderní odívání. Jako z počátečních rozpaků je to docela fajn film a i s pěknou výpravou a sympatickými herci a celý děj je takový příjemný, jenže zaprvé je to dost obyčejné a za druhé, a to ten film podle mě sráží hodně protože to zabíjí všechna očekávání, to prostě je Coco Chanel, ale přitom to vůbec není Coco Chanel :). Člověk se vůbec nedostane k tomu čím byla doopravdy slavná a na pohled do jejího soukromí a jejímu životu před vstupem do světa módy je to zase prostě tak nějak povrchní a člověk ji z tohohle filmu ani moc nepozná. Osobnost Coco Chanel je tu prostě jen taková náznaková a mohlo se to dotáhnout do nějaké osobnější roviny, protože takhle se na to jen fajn kouká, ale je to jen obyčejné na trojku. Ale aspoň že něco málo z těch kostýmů se ukázalo a výprava byla moc pěkná :). ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Coco Chanel byla impozantní dáma, která se nebála jít proti konvencím tehdejší doby a právě proto zůstala pravděpodobně obdivována až do dneška. Bohužel tento snímek to takto podat nedokázal. Zaměřil se pouze na útlou část jejího života, který byl sice zajímavý, ale ani divačky telenovel by příliš neupoutal. Mě osobně nejvíce zarazila nevyváženost snímku. Najdete zde mnoho silných momentů, ale, bohužel, také mnoho slabých/ hluchých míst. Milostný život Coco byl jistě zajímavý, ale tento film jej naprosto ubil a i to zajímavé se z něj vytratilo. Audrey Tautou mám samu o sobě velice ráda, ale sama sobě si nejsem schopna odpovědět na otázku, zda se do této role hodila. Působila na mě zvláštně, osobně mám ale pocit, že ji do role "něco" chybělo. Životopisné snímky sleduji ráda, obvykle se z nich dozvím mnoho nového. V tomto případě se tak nestalo, vlastně jsem se nedozvěděla nic, co bych nevěděla nebo co bych si nedokázala domyslet. Škoda, Coco Chanel je výjimečná osobnost a rozhodně by si zasloužila lepší zpracování jejího života. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohoto myslím naprosto zbytečného filmu jsem teprve řádně docenila jak byl skvělý "jen" televizní http://www.csfd.cz/film/247641-coco-chanel/. Tento film těží a stojí pouze na dvou známých jménech ( Coco a Tautou), přičemž bohužel moje oblíbená herečka z Amélie se na Coco vůbec nehodí, ani typově, ani se ji nijak nesnažila zahrát, je moc chladná a zdá se i celkově otrávená ze života.... ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Strašně moc předvídatelný film od začátku, až do konce. Ze životopisu bych se ráda dozvěděla nějaké zajímavosti, něco co není všeobecně známé. Celý film se nekonečně vlekl a tak nějak postrádal děj. Tentokrát se mi vůbec nelíbila Audrey Tautou, nějak k ní ta role vůbec neseděla. Navíc vypadala, jako stará mladá. Jediné co chválím jsou kostýmy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom budem mať navždy spojenú veľmi úsmevnú príhodu. Keď som vošiel s priateľkou do kinosály, bolo nás tam azda asi tucet. To som si ešte neuvedomil, že som v sále jediný reprezentan mužského pokolenia. Ako sa však minúty pred predstavením krátili a ja som sa pozeral ako vchádzajú dalšie a ďalšie slečny a dámy, začal som sa neisto obzerať. Nakoniec nás tam bolo v celkom kine chlapov päť. Bol to zvláštny pocit :). A k filmu samotnému možem povedať, okrem toho že divákov ktorých plagát oslovil bola drvivá väšina ženského pohlavia, len toľko, že ikeď výpovedná hodnota bola takmer nulová, ako filmová postava bola Coco nesmierne zaujímava, kúzelná a bez problémov ztrhla moju pozornosť na celých 105 minút. A vlastne som sa dačo dozvedel. Bola to relatívne tuhá fajčiarka :) (7/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama