Reklama

Reklama

Discussions with Richard Dawkins, Episode 1: The Four Horsemen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Richard Dawkins je britský etolog a evoluční biolog, který se proslavil především ostrým vystupováním proti náboženství a kreacionistickému pohledu na svět. Společně se svými přáteli, profesorem filosofie Danielem Danettem, neurologem Samem Harrisem a novinářem Christopherem Hitchensem, konfrontuje náboženské otázky s vědeckým poznáním a přináší pohled "Čtyř jezdců Nového ateismu" na problematické postavení víry v současné sekulárně orientované společnosti. (Charlie84)

(více)

Recenze (3)

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně podnětná diskuse obsahující nepřeberné množství argumentů, které měly víru v Boha a nutnost poslušného následování náboženských doktrín všem racionálně smýšlejícícm vyvrátit již dávno. V druhé polovině se Hitchens naprosto utrhne ze řetězu, začně z principu nesouhlasit se svými protějšky, pronese několik značně kontroverzních výroků (např. Nechtěl bych, aby bylo náboženství zcela vymýceno, protože potom bych se neměl s kým hádat.), každému skáče do řeči a nepřipouští žádné polemiky se svými tezemi. Dawkins a vlastně i Harris zde zastávají spíše role jakýchsi moderátorů, snažících se ukočírovat jeho nezvladatelný zápal. Nic z toho nemyslím ovšem jako výtku - skvěle to demostruje Hitchenosovo hloubku přesvědčení a dokazuje, jak moc bude v budoucích bitvách postrádán. Je škoda, že podobných diskusí není zaznamenáno více - "zajímavé" by bylo například vidět v podobném formátu čtveřici jejich antagonistů. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka mi přišla o něco slabší než první. Nicméně se obávám, že v téhle sestavě by to nešlo pod pět hvězd ani kdyby se bavili o zahrádkaření...pokud by měl někdo zájem o české titulky, rád poskytnu (update: titulky si již můžete volně stáhnout na www.titulky.com). ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama