Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánský, satirický animovaný sci-fi film byl natočen podle kultovního komiksu z roku 1977. Per byl najat jako navigátor v misi na Saturn a má si vytvořit tým, který by odpovídal jeho představám. Ovšem na palubě kosmické lodi směřující na Saturn, se nakonec sejde velmi zvláštní partička... (Česká televize)

Recenze (18)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Trošku nepochopená animovaná komedie na naše poměry, tato satira lidských zlozvyků, kterou dánové báječně vystihli a to kreslenou podobou je svým způsobem jedinečná, animace člověka neosloví, ale hlubší smysl děje a veškerých lidských marnotratností musí každého zachytit. A ještě k tomu poslání lidské rasy vůči mimozemské rase: Raději jim pusťme porno.! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie o buranských hrdinech vyslaných do vesmíru má místy poněkud buranský humor a nešetří šťavnatými výrazy, na druhou stranu disponuje i řadou slušných gagů a je mile nekorektní, rozpustilá a zábavná. Dánové si střílí mj. i ze svého sociálního státu a národního charakteru. Nejde o nic zásadního, spíš taková odpočinková jednohubka, ale nejde o film, který by byl vyloženě blbý, i když bůhvíjak chytrý taky není. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Terkel mě příliš neoslovil, ale prdel to byla slušná. Cesta na Saturn je totální námrd kurevských fórů točících se okolo chlastání piva, krkání a nadávání (tedy přesně moje kurva krevní skupina), která je navíc okořeněná slušnou kritikou společnosti. Bavil jsem se špičkově a za to patří Dánům velký dík. 95% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda. Humor, který mi většinou nepřišel vůbec vtipný (+ je tady nemálo i toho fekálního), nudný děj (s takovou fyzikou, že i na fantasy by to bylo moc), otravné postavy, pár zajímavých, ale nepovedených a nevtipných nápadů, nijak oslnivá animace (ale je vidět, že se tvůrci od Terkla zlepšili) a pak ještě jakýsi pokus o satiru, který se taky zrovna nepovedl a není využit. Absurdní filmy a absurdní humor mám rád, ale tady mi to fakt nesedlo a i když mě to mělo čím zaujmout, nic mi to nedalo. Holt to není film pro mě, ale pro cílovou skupinu tak 12-17 - aspoň humor na takové úrovni zde je... A vedení děje vlastně taky. 2* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satirická 3D animovaná komedie plná vtipů a groteskního humoru, která vůbec není pro děti. Je to tak, byť vyobrazené postavičky tomu odpovídají. Styl humoru a použití neslušných slov dává za své. Snímek je údajně natočen dle úspěšného komiksu. Zábavnost je však závislá na určitém smyslu pro humor a jelikož se jedná o dánský počin, nemusí tamní kultura sednout každému. Ztřeštěnost a vcelku rychlé vyprávění dává tempu švih, takže stačí se jenom ohlédnout, a už je příběh někde jinde. Nemyslím, že by se jednalo o špatný film. Takových animovaných takřka grotesek tu už několik bylo z německých studií a tento jim může směle konkurovat. Já se bavil, což bylo hlavním úkolem tohoto snímku a tak se rád k němu vrátím. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama