Reklama

Reklama

Tučňáci odletěli do Monte Carla, aby zde vydělali peníze na návrat do New Yorku. Alex a přátelé však tuší, že už se pro ně nechtějí vrátit a tak se za nimi vydají. Najdou je v kasinu, ale bohužel se jim na stopu dostane kapitánka DuBoisová z oddělení pro odchyt zvířat. Je odchytem úplně posedlá, dá se říci, že tomu zasvětila svůj život. Na zdi jí visí mnoho trofejí, jen lva ještě nemá a tak se se vší vervou vydá na jeho lov. Alex s partou před ní prchají a zachrání je zvířata z cirkusového vlaku, která je schovají protože jim Alex namluví, že jsou také od cirkusu a cirkusáci si musí pomáhat. A tak se alespoň pro tuto chvíli zbaví DuBoisové. Cirkus je na cestě do Říma a později do Londýna, kde se mají setkat s americkým promotérem, který jim, pokud se mu budou líbit, zařídí americkou tour. Alex to vidí jako šanci dostat se zpět do New Yorku a tak se rozhodnou tento cirkus koupit. Majitelé jim cirkus velmi rádi prodají a dobře vědí proč. V Římě se představení totiž vůbec nepovede, dalo by se říci, že se jedná o naprostý propadák. Dojde to tak daleko, že musí utéct před rozčilenými diváky, kteří chtějí vrátit vstupné. Lachtan Stefano prozradí Alexovi, že tygr Vitalij byl kdysi jejich největší hvězdou. Dokázal proskočit i malinkou hořící obručí. Jednoho dne však na něm vzplála srst a od té doby už toto číslo nepředvádí, je podrážděný, zklamaný a otrávený životem a cirkus pomalu upadá. Z jeho bývalé slávy už nezbylo nic. Alexovi je jasné, že s tímto cirkusem musí nejdřív něco udělat než ho představí americkému promotérovi, jinak se domů nedostanou. A tak začnou trénovat. Trénovat však musí i Alex a jeho přátelé protože již dříve lhali o tom, že jsou cirkusáci se skvělými čísly. Teď nastala doba, kdy by měli tato čísla naučit své nové přátele. Kupodivu se jim to docela daří a vypadá to, že v Londýně by mohli mít velký úspěch. Jen je ještě potřeba přesvědčit Vitalije, který chce cirkus opustit, že by se měl vrátit ke svému starému číslu... (TV Prima)

(více)

Recenze (813)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

EPIC! :) Nehorázny náter. Priam smrtiaca kadencia gagov, hlášok a odkazov. Najlepší letný animák, ktorý z Brave i Ice Age 4 robí riedke, utrmácané filmy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $216,391,482Tržby Celosvetovo $746,921,274Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,734,823 //počet predaných kusov 1,025,928Tržby za predaj DVD v USA $56,089,047 //počet predaných kusov 3,236,366║ __Divoká bláznivá jazda s vizuálnym obžerstvom a zatiaľ najlepším 3D efektom ohľadne počítačových animákov!!!__ Nečakal som ale každý ďalší diel je viac a viac šmrnc, je to uletené, neskutočne farbisté, má to stále čo ponúknuť a čím strhnúť, DreamWorks jednoznačne útočí na Pixar a to nepotrebuje ani moc premakaní príbeh. Pokiaľ ste si užívali lety a pády v Ako si vycvičiť draka, tak tu dostanete podobnú atmosférickú dvojitú dávku. Maximálna spokojnosť. (drobné škrípance odpúštam) __Toto je to pravé letné osvieženie!__ /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ __ Séria Shrek zabudnutá, Madagascar je dominantou DreamWorks. _Druhá projekcia nestratila nič na pôvabe a umocnila len zážitok, animák roka 2012! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount (DreamWorks) // Počet premietajúcich kín v USA: 4,258 // Otvárací Víkend USA: $60,316,738 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hrdinný vývoj zvířecích eskapád dovršen. Od ukřičeného dobrodružství s minimem vtipu, přes šílenou komedii s menšími přešlapy až do veleabsurdního cíle. Fanoušci prvního dílu musí při pohledu na zpívající Francouzku nebo udatného tygra skákajícího skrz klíčovou dírku silně nervózně poposedávat, ale já si bránici chvílemi málem potrhal. Dokonale nesmyslné hlášky, poslepovaný příběh a nový příliv bizarních postaviček dávají ve výsledku jednoznačně nejlepší Madagaskar. Scéna s Fireworks od Katy Perry mi vyrazila dech a pochopil jsem při ní, jak dokonale se dá zachránit více než nesměle rozjetá série. 85% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Říkejte mi klidně levnej cucák, kterého nadchne každá dobře sestavená série gagů a postmoderních odkazů. Já to snesu! Za pět a klidně si to dám někdy znovu... Dokonce i s dabingem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trojka našťastie kráča v stopách zábavnej dvojky a nudný štýl jednotky relatívne ignoruje. Odŕha sa od reality a je „len“ show s viac či menej navzájom súvisiacimi komickými scénkami. Hlavná nudná štvorica hrdinov našťastie ani teraz nie je príliš dôležitá a prím hrajú nenudní vedľajšáci. Boduje najmä vojenské komando tučniakov, na ktorých sa dá spoľahnúť (až na to nešťastné Monte Carlo, z ktorého sa podľa všetkého nikdy seriózne neplánovali vrátiť). Vydarené výstupy predviedli aj psychopatické šimpanzy a, pravdaže, zlatučký Mort. Ten sa ale mimochodom, a nie je v tom sám, záhadne pravidelne vytráca bez vysvetlenia z deja. Podozrivo pôsobí i etické správanie ústrednej štvorky (Alex po happyende dvojky zrazu absolútne nerieši, čo bude s jeho rodičmi a bez váhania uteká preč z Afriky). Našťastie tvorcovia nemali ani len symbolický záujem o realitu/logiku a o to zábavnejšie scény napísali. Šialená karate-babka chýba. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, je to infantilnejsi, uchylnejsi a barevnejsi nez predchozi dily a pribeh ustupuje do pozadi, ale zaroven je to taky 90 minutova neprerusovana jizda se skvelejma scenkama a hlaskama. Animace je na standardni urovni, skvela hudba a stara znama parta, ktera se tentokrat mota v cirkuse. Logika jde casto stranou, spousta scen uz je mimo i na animovanej film, ale je to proste cistokrevna zabava oprostena od jakyhokoliv poucovani a to se u animaku dneska uz moc nevidi. Ja jsem naprosto spokojenej, zatim asi nejlepsi dil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ta nejúchylnější zvířecí láska? Pravděpodobně ano! Oslík s dračicí mají co dohánět, stačil jeden výlet medvědice a krále Jelimána do Vatikánu a bylo to.) jinak si ale nebudem nic nalhávat, už druhý díl nebyl nic moc a třetí, ačkoliv o chlup lepší, tomuhle zvířecímu blázinci nijak nepomáhá. Madagascar 3 - 60% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení roku a paradoxně také jeden z největších letošních zážitků. Madagaskar 3 funguje jak v rámci zajeté série, kterou nadále vyvíjí, překvapivě logicky zakončuje a v jejím rámci také nostalgicky dojímá (mnohem méně samoúčelně, než Toy Story 3), a zároveň zapadá i do konceptu žánrových animáků, kterými si DreamWorks v poslední době plní portfolio a kterými zcela zaslouženě nabírá body oproti stále více stagnujícímu Pixaru. Madagaskar 3 je absolutní dada, v němž je možné všechno (nebo lépe řečeno - nic není nemožné), absurdita je zde kupena zcela cíleně a mistrně a film svým zasazením do cirkusového prostředí vlastně zcela logicky přejímá úlohu burlesky v té nejčistší možné podobě. Analogie je zřejmá. Madagaskar je absurdní cirkus a baví právě proto, že předvádí nemožné, podobně jako ruský tygr proskakující otvorem velikosti análního věnečku (včetně charakteristického lupnutí). V podstatě precizní groteskní majstrštyk, od začátku až do konce. Puntíky... Puntíky... Puntíky... AFRO! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Třetí díl tuctové animované série představuje neřízenou střelu. Karambol šílených a ještě šílenějších nápadů, gagů, propracovaných honiček, vizuálních hrátek a odkazů všeho druhu, včetně parafrázování rovnou celých žánrů (heist movie, cirkusová část nabízí uspokojivější esenci cirkusového prostředí než celá Voda pro slony). Může se možná lehce zdát, že se autoři úplně vykašlali na jakýkoliv příběh a postavy a spokojili se pouze s náznaky. Tady si na obranu tvůrců dovolím hádat, že ke stávajícímu týmu přibylo pár zkušenějších borců (hlavně spolupracovník Wese Andersona Noah Baumbach, zodpovědný za spolupráci na scénářích k Životu pod vodou či Fantastickému panu Lišákovi). Nezájem o většinu hlavních postav (nejvíc to k potěše všech schytala otravná zebra s hlasem Chrise Rocka) je dán vědomím tvůrců, že charaktery jsou dané a přidávat nové motivy a traumata k těm stávajícím je zhoubou většiny pokračování úspěšných animáků. Nebo diváky vážně zajímá, že se Diego v druhé Době ledové bojí vody? Ústřední čtveřice se tak stává jakýmsi nekonfliktním a v pozadí stojícím hybatelem děje coby majitelé cirkusu, určující podobu celé té velkolepé show – o té by to celé mělo být a také je. Cirkus je dobrodružství a přece právě po něm ta otravná zebra a koneckonců i jeho tři kamarádi tak hrozně bažili. Zvířecí kvarteto nakonec jednolitě charakterizuje především závěrečné poznání před branami jejich „domova“. A společně s pár dalšími podobně laděnými scénami to rozhodně nebyla poznání, naděje a snění tak patetická a ulepená, jak by jeden od třetího dílu tuctové série čekal. Příběh ani jeho charaktery tak nepovažuji za odbyté, nýbrž stručné a výstižné, těžící z minima maximum, což je výsada mistrů svého řemesla. P.S. A má to skvělého záporáka s několika svěžími superschopnostmi a vytrvalostí Wildy Kojota. A povedený soundtrack. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Madagaskar 3 je jako hyperaktivní děcko, které chvilku neposedí, facku mu ale nedáte, protože přes to přeze všechno není otravné a naopak je docela dost zabavné. Uf, to je zas metafora. Prostě perfektní show. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria animákov o kamarátoch z newyorkskej ZOO pokročila do trilógie a znovu láme rekordy a moje očakávania. Veľmi svieži filmík, v ktorom ide o to, že stará parta drží stále pri sebe, priateľstvo je nadovšetko a popri tom sa rozohráva množstvo vtipných situácií, ktoré ešte stále dokážu diváka prekvapiť. Charaktery postáv stavajú stále na tom istom, ale vždy sa nájdu okamihy, ktorými prekonajú samých seba a pritom stále ostávajú pri zemi. 3D potešila, nebola na obtiaž a dabing sa vcelku vydaril. Vkusný humor je vhodný pre deti, ale nepohrdne ani rodič, čo je podľa mňa tá najlepšia stratégia, akou sa štúdiá pustili. Takže neostáva nič iné, len sa tešiť na ďalšie pokračovanie a dúfať v kvalitu nastavenej latky aj naďalej. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tady jsem fakt nevydýchala divnou postavu mužatky, která přežije cokoliv, dostane se kamkoliv, jakkoliv, bez úhony a má lepší nos než ohař. Možná by bylo načase se se zvířecími hrdiny rozloučit. Já dokážu ocenit kvalitní a vtipný animák, první dva díly Madagaskaru byly fajn, ale tohle je co ... zoufalství? ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nedávno zhlédla novou Dobu ledovou,neodpustím si srovnání. Zatímco Ice Age ubírá na vtipu a je už spíše pro děti, u Madagascaru přitlačili na pilu co se vtipu i absurdnosti týče. A je to jenom dobře. Je ale pravda, že kdybych se podívala po druhé, musela bych nejspíš hodnocení o hvězdu snížit..Fóry jinak samozřejmě paráda, propojení s hudbou taky skvělé, ale je to opravdu záležitost na jedno shlédnutí. Začínám se sama sebe ptát, jestli se ještě někdy najde animák bez předvídatelného a šablonovitého příběhu... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl raději jiné animáky, ale třetí Magaskar hravě dorovnává kvality např Doby ledové, a to i když jsem si to při prvním promítání v kině tak nějak neuvědomoval. Na mě osobně platí druhé shlédnutí a to s větším kolektivem, nejlépe vrstevníků. Jedná se samozřejmě o film hlavně pro děti, ale leckteré pasáže dokážou vážně ohromit i dospělé. I když dvojku moc nemusim, trojka je fakt výborná...90%...[30.07.2012_Kino Šumava_Klatovy] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pokračování jsem čekal jen slušnou zábavu ve stylu předchozích dílů, které byly super, ale ani jednomu z nich jsem neudělil plný počet. Pak ale přišel tento díl, který byl barevnější (animátoři asi jedou na slušném LSD), více moderní (mluvím hlavně o soundtracku, z něhož minimálně Katy Perry dnes pozná prakticky každý) a více trhlejší. A to je přesně to, proč se mi tento díl líbil asi ze všech nejvíc. Konečně si režiséři uvědomili, že točí animák, kde je povoleno doslova vše. A oni to, věřte nebo ne, dokázali vybalancovat tak, že to nebylo (zas tak moc :-)) infantilní. Právě od momentu, kdy poprvé zazní Katy Perry, jsem si uvědomil, že tento díl má možná nejslabší scénář ze všech, ale je to jízda, kde je opravdu minimum hluchých míst. Jízda, která vás bude bavit, při které se budete smát a která se vás pokusí i dojmout. Zkrátka a jednoduše - tohle je rozhodně nejlepší díl série. Konečně můžu čtyřem přátelům z New Yorku udělit plný počet bez zaváhání. ()

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Bacha na zlé holky!

Bacha na zlé holky!

16.01.2011

Lena Headey (foto), Frances McDormand a Charlize Theron si ve svých následujících filmech zahrají hlavní záporačky. První z nich se připojila k obsazení akční sci-fi Dredd, kterou v Jižní Africe… (více)

Reklama

Reklama