Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus ČESKÉ MILOVÁNÍ přináší původní půlhodinové dokumenty o různých podobách lásky, vášně a citů (někdy přetavených i v nenávist), tedy takových, jaké je pestrý život přináší. Jsou mezi nimi také ty, o kterých se často nemluví, do kterých zatím tvůrci neměli možnost zblízka nahlédnout, nebo dokonce se o nich dodnes ani nevědělo... Základem těchto pravdivých příběhů je tak především velmi otevřený a upřímný pohled. Pohled bez zábran a předsudků, pohled chápavý a vnímavý, jak to nejrůznější podoby lásky a cesty citů, jako hybné síly našich osudů, vyžadují. Komentátorem všech dílů Českého milování je herečka Květa Fialová, jejíž věk (právě v letošním roce oslaví 80. narozeniny) i její samotný životní příběh pomáhá nejen k pochopení, ale i občasnému nadhledu nad někdy překvapivým obsahem.
Jednotlivé časti:  1.-O láske týranej - réžia Věra Chytilová
2.-O láske, kde si partner zmenil pohlavie - réžia David Vondráček
3.-O láske sprostredkovanej - réžia Marcel Pázman
4.-O láske mimoriadne plodnej - réžia Ján Mančuška
5.-O láske pouličnej - réžia Oliver Malina Morgerstern
6.-O láske handicapovaných - réžia Marcel Pázman
7.-O láske, keď miluje staršia žena - réžia David Vondráček
8.-O láske smrteľnej - réžia Oliver Malina Morgenstern
9.-O láske, ktorú postihla tragédia - réžia Dušan Trančík
10.-O láske žiarlivej - réžia Věra Chytilová
11.-O láske k bohom - réžia Roman Vávra
12.-O láske vražednej - réžia Olga Sommerová
13.-O láske gigolov - réžia Oliver Malina Morgenstern
14.-O láske bláznivej - réžia David Vondráček
15.-O láske predstieranej - réžia Václav Hanuš
16.-O láske alkoholickej - réžia Šimon Koudelka
17.-O láske podvedených mužov - réžia Roman Motyčka
18.-O láske rovnakých pohlaví - réžia Eva Tomanová
19.-O láske stratenej - réžia Alena Hynková
20.-O láske, keď majú deti deti - réžia Eva Tomanová
21.-O láske zištnej - réžia Ján Mančuška
22.-O láske bez rasových predsudkov - réžia Jana Pirohová
23.-O láske na štyroch kolesách - réžia Eva Tomanová
24.-O láske v starobe - réžia Ivana Křenová
25.-O láske k zvieratám - réžia Ján Mančuška
26.-O láske k idolom - réžia Ján Sebechlebský (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl (25.01) tam nějakého staršího cikána a ten na trochu přihlouplou otázku: "Jak je možné že máte tolik dětí"? Odpověď: "No hodně jsem šukal tak se nedivte"! A prý ještě tento počet není konečný! A ke všemu stále hledá tu pravou! Od té doby dá se říct že to nepravidelně sleduji:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fero pro TV Barrandov a nekonečná impotence a malost... "Když vona ta Helena je prostě krásná. Proto jsem jí odpustil, že mi ukradla šaty. A teď vám, milé pipiny, prozradím, proč se zvýrazňuje to bělmo." ()

Radko

všechny recenze uživatele

13. Svetom gigolov sprevádza obstarnutý, krívajúci, jednonohý, šedivý, dlhovlasý mrzák s mrožími fúzmi a jemne zanedbaným, čundrácko-riflovým výzorom. Druhým sprievodcom je osvalený, mladý go-go tanečník a zároveň prostitút pre dámy. Ani od jedného sa priemerne vzdelaný divák nič nové nedozvie. Akurát starý degeš akosi pozabudne na prirodzenú diskrétnosť a začne čosi mumlať o tom, ako po istý čas prznil herečku z Ostro sledovaných vlakov. Zachovanie anonymity identity klientiek mrzáckemu vandrákovi zjavne už nič nehovorí. Vyhadzov od agentúry nehrozí, pretože jeho služby už nie sú veľmi žiadané. Ako vraví, kedysi platili ženy za lásku jemu, teraz platí on im. Hĺbka myšlienkovej ostrosti ich názorov, alebo skôr dno, sa dá vypozorovať aj z nulovej, resp. zanedbateľnej prítomnosti kníh v príbytkoch, kde prebývajú, kde sa spovedajú. 35%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priemerený dokoment o večnej téme, no záverečná skladba "Jednou to pomine" poctatne dvihla celkový dojem. 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Silně jsem se nudil. Některé příběhy jsem i vypnul - respektive přepnul na jiný program. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Všechny díly jsem neviděla, ale projekt se mi zdá hodně zajímavý. Pobaví, přivede k zamyšlení, určitě nenudí. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Osud nás nutí hledat smysl života, láska nám ho dává. O lásce alkoholické, O lásce prohrané. O lásce k životu ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Na odpočinek to není špatné. Není tam nic extra. Když jsem poslouchal názory manželů, tak jsem zjistil, že nejšťastnější manželsví bývají ty homosexuální :) . ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pohľad na skutočne INÉ formy lásky, alebo skôr na formy sexu, asi som mal šťastie iba na takéto diely seriálu. Výpovede ľudí vyzerajú pod režisérskym vedením úprimne, a možno aj sú, či už ide o pornoherečku, herca, producenta alebo o ľudí s postihnutím a ich pocitoch a túžbach. ()

chaometic odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl, kde holka brečela nad rakví nad svám psem. Musím dát ODPAD. Sledovat na takovéto věci.bavit se otěchto věcech. České milování je humus a nechápu proč se něco takové to odvysílá. ()

thestral 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokumentární cyklus, který vás do své půlhodinky různě o lásce vtáhne už znělkou s písní Radůzy. Láska je krásné slovo a láska je asi vlastně velký zázrak našeho světa - a tyto pořady ukazují různé podoby lásky, různé úhly pohledu, různé lidi a jejich životní lásky-plné příběhy. Myslím, že je to cyklus pořadů, který může nám lidem pomoct uvědomit si a pochopit ty velké důležitosti, tedy budeme-li chtít. Stačí se jenom dívat duší otevřenou. Vše krásně doprovázeno hlasem Květy Fialové. ()

DKNY 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za většinu epizod. Komentář Květy Fialové je krásný, podle mě po dlouhé době kvalitní dokumentární cyklus. Pokud nejste úplní cynici, bude se vám to líbit. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je seriál docela nespravedlivě haněn ve zdejších komentářích. Dokumentární pořad ukazuje zejména různé podoby lásky bez ohledu na sociální zařazení, společenské, vzhled nebo rozdílnost názorů - zkrátka, kde všude lze na světě vidět lásku. A odpověď? No všude přeci. Vtipně, někdy cynicky ale vždy zábavně podané téma ohledně mezilidských vztahů. Mimochodem - úvodní znělka mi opravdu vadí, jednou ano ale vícekrát... ()

Reklama

Reklama