Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd přjíždí do velkoměsta s ambicemi stát se někým, aby získal ruku svojí dívky. Stane se však pouhým prodavačem a když mu hrozí vyhazov, rozhodne se udělat obchodu nečekanou reklamu - nechá svého přítele vylézt na vrchol mrakodrapu. Protože má ale jeho přítel problémy s policií, rozhodne se první patro vylézt sám s tím, že v dalším patře se nenápadně vymění za svého přítele. Kam až bude muset Harold vylézt? (Rosana)

(více)

Recenze (103)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac prvé cca 2/3 som nebol moc spokojný. Lloydovi chýbala elegancia Chaplina, drive Bustera Keatona aj šialenosť Laurela a Hardyho. Ale potom nastúpilo jedno z najlepších a najlepšie vygradovaných finále kinematografie a ja som s úžasom kukal koľko komediálnych a zároveň dramatických nápadov sa dá vymyslieť okolo jednej scény. Proste dokonalosť. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Tak co myslíte, mladý muži? Přeci jenom bych si vzala jen na ukázku z té první látky." - "Wie bitte???" Chudák Harold pak dostal infarkt a šel zase o dům dál. A pak už to všichni známe, pověsil se na rafičku od hodin a kapitola z dějin filmu byla zanesena pevně do základů tohoto nesmrtelného umění. Nesmrtelný mladý Američan s brýlemi a slamáčkem má to štěstí, že je esencí mládí a to je neměnné, a proto i Lloydovky zůstávají stejně atraktivní dnes jako i tehdy. Neb dívky obdarovávat a míti uplatnění v životě je stálý světa bol a je nutné za něj bojovat. Při závěrečném šplhu samozřejmě napětím ani nedýchám, nehty okousané až na kost, tak moc je to přesvědčivé. "I'll be right back - Soon as I ditch the cop." ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac tretieho kráľa grotesky som doteraz nepoznal,či skôr nič nevidel,Vedľa Chaplina,Keatona,výnimočný obyčajný chlapík,ktorému sa stávajú neobyčajné veci,tzv.„Najsvätejšia Trojica” Nemej Éry,pričom Lloyd sa odlišuje od nich tým,že je to okuliarnatý ctižiadostivý chlapík,ktorý by žene zniesol aj „Modré z neba”,alebo on vylieza po fasáde výškovej budovy,a pritom bol dohodnutý s kamarátom,že tam vylezie on,aby zožal všetku slávu,ale tieto šialené kúsky,ktoré predvádza sa vyznačujú výbornými nápadmi,ktoré Harold predvádza do dokonalosti... Nemý film nie je mojou parketou,síce od Charlieho,Bustera som skrátka videl ich BEST,čo sa chystám taktiež v tomto prípade,všetci sú excelentní,ale v Lloydovom podaní je to možno ešte výraznejšie. Prostý príbeh z obchodu s textilom,do ktorého prichádza The Boy(Lloyd) za prácou,v ktorej nelení,ale vyvádza výstredné veci,posiela svojej priateľke dary a pritom jej píše,že sa mu darí,že je vo vysokej funkcii,zakrátko sa pôjde pozrieť priateľka The Girl(Davis),ako sa mu„ DARÍ...” a na ceste je chaos... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem solidni scenar, kdy mlady hrdina chce dokazat divce, ze si ve velkomeste buduje karieru a ma dostatek prostredku oba do budoucna zajistit. Ze to tak neni, netreba pripominat. Nejvice me pobavila jeji navsteva obchodniho domu, pro me nejlepsi pasaz z celeho filmu, i kdyz je mi jasne, ze v dobe vzniku, film musel zaujmout predevsim splhanim po vyskove budove. Osobne je mi blizsi humor Chaplina a Keatona a Safety last byl ve sve dobe asi spise akcni podivanou, ale urcite jsem se nenudil... ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Možná ne tolik klasické jako Chaplinovky či Keatonovky, ale díky skutečným, reálným scénám na vrcholu budovy jednoznačně nejlepší němá groteska, kterou jsem kdy viděl. Klasické gagy, vymyšlené sto let předtím, jsou v pořádku, když fungují, a závěrečné komediální drama jen podtrhuje velikost tohoto nadčasového filmu. Také příjemná hudba dokázala své. Must see záležitost. 90% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Během proslulé scény s věžními hodinami není Harold Lloyd tak daleko od země, jak se ve filmu jeví. Stavba, na kterou leze, byla vlastně padělkem zdi, vybudovaným na střeše skutečného mrakodrapu a obratně vyfotografovaným, aby diváka udržoval v přeludu. (Kulmon)
  • Přestože se postava Harolda Lloyda uvádí jako "The Boy", když dostane výplatu, je na ní jasně napsáno "Harold Lloyd". (Kulmon)

Reklama

Reklama