Castle na zabití (TV seriál)

Castle

Vtierka Castle

Castle

Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní

USA, 2009, 45 min

Mark Kilian

Hrají:

Stana Katic, Nathan Fillion, Susan Sullivan, Jon Huertas, Molly C. Quinn, Tamala Jones, Seamus Dever, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson, Arye Gross, Scott Paulin, Victor Webster, Michael Trucco, Juliana Dever, Channon Roe, Dan Castellaneta, Bruno Campos, Caterina Scorsone, Erin Matthews, Monet Mazur, Stephen J. Cannell, Keir Dullea, Colby French, Jayne Brook, George Newbern, Jason Brooks, Melinda Page Hamilton, Nolan Gerard Funk, Steve Talley, Jamie Chung, Robert Costanzo, Elaine Hendrix, Judy Reyes, Robert Picardo, Matt Barr, Michael Reilly Burke, Debi Mazar, Marc Blucas, D.B. Woodside, Reed Diamond, Carlo Rota, Gregg Henry, Abigail Spencer, Mark Moses, Alyssa Milano, Ron Melendez, Scott Elrod, Keiko Agena, Dana Delany, Leonard Roberts, Navi Rawat, Fred Willard, Ray Wise, Erick Avari, James P. Anderson, Quarles Antoine, Anita Barone, Kelly Carlson, David Bowe, Ion Overman, Micaela Johnson, Sarah Drew, Rebeka Montoya, Mitch Pileggi, Rick Worthy, Julia Nickson, Michael Rady, Rachel Boston, Dina Meyer, Robert Gant, Neil Hopkins, Brittany Belt, John Pyper-Ferguson, Tom Irwin, Jane Seymour, Corbin Bernsen, Drew Van Acker, Michaela McManus, Aldis Hodge, Gareth Williams, Josie Loren, Alicia Ziegler, Peter Parros, Bailey Chase, Stephen Macht, Bill Smitrovich, Beth Behrs, Allison McAtee, Nicki Micheaux, Darin Brooks, Laura Prepon, Kathleen M. Darcy, Clare Carey, Jay Paulson, Joanne Kelly, Jesse D. Goins, Jillian Armenante, Sarah Brown, Dominic Purcell, Dennis Lehane, Mimi Michaels, Rachel Melvin, Fred Koehler, Jeff Denton, John L. Curtis, Billy Lush, Evan Helmuth, Bonnie Morgan, Landon Ashworth

Vyplatí se počkat, než to začne mezi Beckettovou a Castlem pořádně jiskřit. A že jim to pořád sakra jde. 90%.(29.6.2009)

Mám je rád, oba dva, ale po dvaceti epizodách už mi jejich vtipné popichování nepřijde jako adekvátní odměna za minuty protrpěné u neměnné detektivní vaty (dokonce i vrah je v každé epizodě „vypočítáván“ podle téhož vzorce). 70% Zajímavé komentáře: novoten, grogodil(11.9.2010)

__Castle: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,482,314 //počet predaných kusov 57,034 ║ __Castle: kompletná 2.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $10,261,672 //počet predaných kusov 333,116(18.1.2011)

Jako pravidelná dávka emocí podmanivě sympatické; jako regulérní kriminálka tuctové.(24.1.2012)

Queen Agatha is dead, long live the King.(24.1.2012)

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :)(18.4.2009)

Tak trochu mix Californication a Life v levnějším a samozřejmě slušnějším balení, alias fajn oddechovka, které vládne šarmantní Fillion.(11.3.2009)

1. série - 90% - Nejlepší kriminálka, nejkrásnější vyšetřovatelka a největší seriálové překvapení. Kdyby mi někdo řekl, že se zamiluji do svého seriálově neoblíbeného žánru, s radostí bych se mu vysmál. Jenže Castle hláškuje s neuvěřitelnou kadencí, Kate mu se sladkých úsměvem přihrává a chemie mezi nimi doslova září. Navíc různorodost případů a chytrost i nadhled celého vyšetřování dávají jistotu, že do dalších let bude z čeho čerpat. Neopakovatelný exemplář. 2. série - 100% - Když se z chytrých případů stanou geniální, když jsou ze sympatického týmu nejlepší přátelé a když je z velesympatické dvojice nejvymodlenější pár, mění se pravidla žánru. Promyšlené a nahláškované buddy kriminálky už jsme tu samozřejmě měli, ale s takhle dávkovanými porcemi napětí, vtipu nebo dojetí (!), došli Rick, Kate a spol. už ve druhé sérii na vrchol. Vydatně tomu samozřejmě pomáhají i překvapující guest stars (Marc Blucas, Dana Delany nebo Michael Trucco září naplno) a nenápadné šponování diváků od "ti dva by mohli být spolu" až k "proboha, dejte si aspoň pusu nebo umřu". See you in fall. 3. série - 90% - Není legrace dávkovat týden co týden originální prostředí vražd a tématicky do nich vměstnávat Ricka, Kate i celkovou náladu. Štěstí je, že ať už to jsou pizzerie, soutěže krásy nebo paranormální jevy, nikdy neztratí svou tvář. Seriál ale díky svému tichému a nenápadnému zvážnění přidává epizody, které bezprostředně souvisí s minulostí či soukromím některé z hlavních postav a právě tam získává svou největší sílu. Třeba (téměř už tradiční) dvojdíl ve druhé polovině sezóny je v mých očích dokonce nejlepší epizodou seriálu vůbec. Stovka to tentokrát není jen proto, že se v některých případech není zrovna těžké ztratit a souvislosti i přes maximální soustředění maličko unikají. Jinak ale trvám na tom, že v (už ne tak nenápadně) vztahovém krimi žánru nemá Castle sobě rovného.(6.7.2009)

Najnahláškovanejšia kriminálka, najsympatickejšia vyšetrujúca dvojica a prípady, ktoré nejdu zakaždým podľa klasickej schémy. Oddychovka do nepohody a zároveň našlapaná a inteligentná zábava, ktorá svoj potenciál nevyčerpala prvou sériou a aj s narastajúcim počtom dielov chémia medzi Nathanom Fillionom a Stanou Katič stále funguje na jednotku s hviezdičkou. A pri pohľade na to, ako si to obaja evidentne užívajú to nie je ani prekvapujúce.(6.4.2011)

Jedna věc je zřejmá už po pilotu - Fillionovo charisma funguje v jakémkoliv případě, a to i když se musí potýkat s otřepanou zápletkou o spisovateli, spolupracujícím na vyšetřováních newyorské policie. Trochu to připomíná To je vražda, napsala, avšak na rozdíl od téhle babičkovské odpolední show tu padají sexuální narážky, Fillion hláškuje, co mu síly stačí, a těch 40 minut utíká až nečekaně rychle.(11.3.2009)

Kriminálka New York naruby, s pořádnou kočkou a šovinistickým frajerem v hlavní roli. Příběhy jednotlivých vražd průměrné, vztahy a dialogy mezi postavami geniálně vtipné. Jako luxusní oddechovka? K nezaplacení. První řada: 70%(24.1.2010)

Hank Moody potkává agentku Scullyovou ve světě Kriminálky NY. Příjemná oddechovka.(20.6.2009)

Skoro totožné jako Mentalist, jen místo "okultisty", kterého v pátrání pohání jeho vlastní minulost (vyvraždění rodiny) je tady spisovatel, kterému jsou ti lidi vlastně většinou ukradení (alespoň to tvrdí), ale pátrání používá jako inspiraci pro své příběhy. Fillion je pořád stejně sympatickej, jako když hrál v... kdekoliv, vždycky je sympatickej a hlavně díky němu zvedám celé hodnocení ze 4 na 5. Tohle je opravdu oddechový seriál, u kterého se pravděpodobně pobavíte, odpočinete si a zároveň se nebudete cítit jako guma, že koukáte na nějakou stupidní pikačuovinu...(13.4.2009)

Krimi seriál založený spíše na interakci hlavních postav než na samotném vyšetřování. Výborná zábava, pokud neočekáváte "vědeckou" kriminálku ve stylu CSI. Nathan Fillion je neskutečně charismatický a roli úspěšného a chytrého spisovatele, trousícího jednu hlášku za druhou, si vyloženě užívá. Scény, kde detektivům popisuje jak by se zločiny odehrály v jeho románech patří k nejlepším okamžikům seriálu. Stana Katic je k němu vybraná výborně, zdatně mu sekunduje a krásně to mezi nimi jiskří. Pozadu nezůstává ani spisovatelova rodina – vzorná dcera i potrhlá matka. Škoda poměrně velké nevyužitosti dvojice detektivů Ryan/Espozito.(5.5.2009)

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet...(24.1.2010)

Po videní prvej časti musím povedať, nádhera. Ešte to, že som to pozerala v originále. Od čias Life(na doživotí), som nevidela lepší kriminálny seriál s ústrednými opačnými pohlaviami. 100%(15.1.2010)

Zábavný seriál pevně rozkročený mezi spisovatelskou praxí a detektivní prací. Mezi ústřední dvojicí to jiskří, Fillon aka Castle je neodolatelně šarmantní, případy jsou řádně zapeklité a nikdy není úplně všechno jisté... a já se nemůžu dočkat další epizody. Přidávám pátou za českou epizodu s velice nezřetelným : "ubocha eliška" a krásnou reminiscenci na Firefly v haloweenském díle.(16.1.2010)

K pětihvězdičkovému pilotu se zbytek dílů bohužel nepřiblíží, originalita taky není příliš velká (kriminální zápletky nebo uspořádání týmu je prakticky Mentalist), ale ta tady není příliš důležitá, protože chemie mezi Castlem a Beckettovou funguje téměř dokonale. Jen ta dceruška je na můj vkus příliš přemoudřelá skautka, co se rozbrečí, když neřekne tátovi, že v metru jela na černo...Po první sérii 80%.___________ Po prvním dílu druhé série křičím: Beckettová, mazej se ostříhat!!!______________V průběhu druhé série zvyšuji hodnocení, zápletky jsou čím dál lepší, a je opravdu radost sledovat Castla, i když čte jen třeba noviny. Po zásluze nás čeká třetí série, snad se vysoko nasazená laťka udrží.(27.9.2009)

Sexy Stana Katic, vtipný Nathan Fillion = vražedná 5 hvězdičková zábava :-). Využívání filmových hlášek a komediálních doplňků (například parodie na Indiana Jonese, Firefly...) je naprosto brilantní.(1.1.2010)

Príjemný nenáročný seriál...(1.6.2010)

<< předchozí 1 2 3 4 6 9 11