Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 3
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 3

Recenze (366)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové, spousta vtipného popichování a k tomu víceméně standardní kriminální případy. Mám k tomu jen jednu podstatnou výhradu: u tohoto seriálu jsem definitivně dospěla k vlastní diagnóze... narkolepsie. Ze zhruba šesti pokusů jsem nebyla schopná ani jeden díl vidět celý. Třiadvacátá hodina je prostě kritická - trávit ji v posteli před televizí, málokdy se přes ni přehoupnu v bdělém stavu. Někdy si "Castla", ehm, koupím a pravděpodobně přihodím hvězdičku. Zatím 68%... chce se mi spát... EDIT: Tak se mi konečně podařilo vidět několik dílů celých a můžu s čistým svědomím zvýšit hodnocení. Pořád sice nevím, proč by při zásahu proti zločinci mezi neprůstřelnými vestami s nápisem POLICE měla být i jedna s nápisem WRITER, ovšem za ten příjemný humor ta trocha nelogičností a přehánění stojí. Akorát mě sere Castlova přemoudřelá dcerunka a neškodilo by od sebe jednotlivé díly trochu odlišit (vidět jeden je jako vidět všechny). 72% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

McClane 

všechny recenze uživatele

K pětihvězdičkovému pilotu se zbytek dílů bohužel nepřiblíží, originalita taky není příliš velká (kriminální zápletky nebo uspořádání týmu je prakticky Mentalist), ale ta tady není příliš důležitá, protože chemie mezi Castlem a Beckettovou funguje téměř dokonale. Jen ta dceruška je na můj vkus příliš přemoudřelá skautka, co se rozbrečí, když neřekne tátovi, že v metru jela na černo...Po první sérii 80%.___________ Po prvním dílu druhé série křičím: Beckettová, mazej se ostříhat!!!______________V průběhu druhé série zvyšuji hodnocení, zápletky jsou čím dál lepší, a je opravdu radost sledovat Castla, i když čte jen třeba noviny. Po zásluze nás čeká třetí série, snad se vysoko nasazená laťka udrží. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • Postava Cheta Palaburna, přítele Marthy (Susan Sullivan), se v seriálu nikdy neukázala. Jeho podobu můžeme vidět pouze na fotce ze střední školy. (CrashONE)
  • Nathan Fillion musel během castingu absolvovat čtení s celkem 125 herečkami, než našli tu správnou Beckettovou. (Ajka1)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama