Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
TV spot
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

TV spot

Recenze (365)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Richard ,,Rick'' Castle, hlavní hrdina tohoto příběhu a spisovatel detektivek, má spoustu kladných i záporných vlastností. Na jednu stranu je to arogantní, jako dítě se chovající otrava, na stranu druhou je to milý, vtipný, hláškující, šarmatní muž, co je milujícím otcem, a má velké srdce a skvělé teorie :D. Pak tu máme detektivku Kate Beckettovou, odtažitou, přísnou, tvrdohlavou, drsnou a přitažlivou policajtku poznamenanou smrtí matky. Tihle dva kolegové - Castle a Beckettová si lezou na nervy a nejspíš by se nejradši navzájem zabili. Naštěstí se jim to nedaří a postupem času se z nich stávají parťáci. A později také pár. Vídáme také dva nejlepší kamarády / detektivy Kevina Ryana a Javiera Esposita, zvídavou drbnu / patoložku Lanie Parishovou, vstřícného a laskavého kapitána Roye Montgomeryho, kvůli tragickým událostem později tu nejpřísnější, nejotravnější kapitánku Victorii Gatesovou, která se ovšem taky dokáže ve správnou chvíli projevit, a ukázat tak, že je taky člověk a ne jen ,,Železná brána". Nedá se zapomenout ani na Castleovu rodinu - Rickovu mámu / trhlou herečku Marthu Rodgersovou a dokonalou dceru Alexis. Tihle všichni tvoří dost nesourodou a přesto dokonale sehranou partu lidí, vyšetřující ty nejzvláštnější a nejnápaditější vraždy, co by se mohly udát. Partu nacházející se v různých vtipných situacích, hláškující a vtipkující o 106. Zápory nenacházím. 100% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po pilotu slušné, ale dál se pouštět nehodlám. Příliš málo hodnocení na to, aby se dalo tvrdit, že tohle schéma se českému divákovi bude líbit a seriál může v tuzemském televizním prostředí uspět. Ruku však na srdce, naše společnost ještě není připravena nechat si sebrat vymývárny VKV s ORZ na ULICI a nahradit je touto "neškodnou" zábavou. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrhla na tenhle kousek a hned u první epizody jsem si říkala, vždyť ten Rick Castle mi někoho připomíná, ano je to Hank Moody z Californication, zlobivý záletník, ale není to tak uplně pravda, Rick není tak špatný otec jako Hank a taky to není takový alkáč. Jinak herec Nathan Fillion a herečka Stana Katic jsou mi celkem sympatický a přijde mi, že i ty případy, co spolu řeší, jsou celkem zapeklitý a zajímavě udělaný, zatím mně to celkem baví, uvídíme jak to bude dál. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak předně, Nathan Fillion je boží a charisma má na rozdávání. Je to chytré, vtipné, Stana Katic je kočka a Castlova dcera jakbysmet. Postavy jsou propracované a narozdíl od jiných seriálů, zde mi nevadila romantická rovina. Dialogy pobaví a celé je to švitořivé a často jsem se zasmál. Narážky na Firefly a Fillionovu ikonickou roli kapitána Malcolma Reynoldse skrze seriál mě neskutečně těší. Když se tam objeví herec z Firefly, tetelím se blahem. Protože Firefly je pro mě Top! ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • V 15. díle 2. řady se v seriálu se do podvědomí diváků dostává čeština a Česká republika. Jedná se zde o českou imigrantku zvanou Eliška, která byla nalezena mrtvá. (San Miguel)
  • V každém díle první série můžete zahlédnout detektiva Kevina Ryana (Seamus Dever) s jedním z Castlových románů v ruce. (Ajka1)

Reklama

Reklama