Reklama

Reklama

Nezlomná pouta

(TV film)
  • Kanada An Old Fashioned Thanksgiving (více)

Obsahy(1)

Ovdovělá Mary se snaží udržet rodinnou farmu a zabezpečit své tři děti. S blížícím se Díkůvzdáním však přichází i upomínky kvůli dluhům, které nemá jak splatit. Její dcera Tilly si ale ví rady – požádá o pomoc svou babičku, která se před lety nepohodla s Mary kvůli výběru ženicha. Příjezd zámožné ženy s sebou přináší hořké vzpomínky, napjaté vztahy, ale také naději na urovnání starých sporů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Po Malých ženách další filmová adaptace románu od Luisy Mary Alcottové, tentokrát v kanadské a ještě televizní produkci. Příběh se skládá v podstatě ze stejných prvků jako Malé ženy - život chudé rodiny na americkém Východě v 19.století, převaha ženských hrdinek, složité rodinné vztahy, boj se spálovou horečkou, první láska. Film je to příjemný, s nestárnoucí Jacqueline Bisset v hlavní roli, ale na Malé ženy mu přece jenom něco chybí - lepší herecké výkony, větší šmrnc a spád, vrstevnější scénář. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Adaptácia románu Louisy May Alcott vyzerá presne tak, ako si myslíte, respektíve ako chcete, alebo lepšie povedané tak ako aj adaptácie Malých žien. Kostýmy, sympatické ženy, zaľúbení muži, ľúbezná zasnežená krajina a občas nejaké to nešťastie. Nezlomné putá ale nemajú silnejší dramatický oblúk, ide takpovediac o záznam jednej návštevy, spočiatku neželanej, neskôr sa pochopiteľne začnú veci vyžehľovať. Nechýba ale ani dramatickejší moment, kedy sa zdá, že je všetko stratené. Čiže končím opäť tým, že dostanete presne to, čo očakávate. Čo nie je málo a po chvíli zabudnete, že sledujete TV film. ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

Jacqueline Bisset byla kdysi dlouhá léta suverénně má nej .. má nejkrásnější, nejobdivovanější filmová kráska .. vždy se mi moc líbila .. od Muže z Acapulca byla má naprostá a totální 1 .. celou základní vojenskou službu jsem s ní každou noc spal a přiváděl tím k zoufalství mazácký a velitelský sbor našeho útvaru (měl jsem totiž její velkou fotku podlepenou silnou lepenkou a tu jsem každý večer obřadně vytáhl z nočního stolku, políbil ji a dal si ji potom k hlavě na svou postel) … čas, v tomhle náš nepřítel, nejde zastavit, ale já ji stále obdivuji .. pořád ji to sluší .. tady je z ní nejelegantnější filmová babička … ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Variácia príbehu Malých žien, len v menšom, menej heartwarming, či ambicióznom podaní. Rovnaký vzorec, typológia hlavných postáv. Sústredenie padá na Tilly, konflikt matky a jej matky a zvyšné postavy sú len "do počtu", čo je veľká škoda. Ale.. akoby prepracovanie vidíme v Malých ženách. Svojou počiatočnou romantickosťou a jazykom ako z dávneho románu sa hodí pre mladšie -násť ročné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama