Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (1 486)

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som to dva razy a dva razy som nechápal. Po prvom pozretí som si myslel, že som sa pomýlil, ale nie, vážne je to tam. Či skôr nie je. Čo? Vlastne všetko. Prvé tri diely sa mi páčili, najmenej percent som dal prvému a aj ten schytal krásnych 80%. Ale štvorka je úplne mimo, od čajového zlosyna (mdlý a miestami až nechtiac smiešny Ian McShane) až po nulovú chémiu medzi Sparrowom a Barbossom (ktorá bola v jednotke a trojke na vysokej úrovni) až po kuriózne WTF (Judi Dench?? Prečo???). Akčné scény sú mizerne nakrútené, aj zostrihané (a spravidla do nich začne hulákať kedysi tak nákazlivý hlavný hudobný motív, čo pôsobí až kuriózne a parodicky, asi ako keby ste túto monumentálnu hudbu vložili do dialógovej scény sovietskej drámy) a po stránke trikov a výpravy ide miestami akoby až televízny film. Čo je pri rozpočte 250 miliónov dosť nepochopiteľné. A aj Penelope Cruz je o ničom. Všetci mi pripadali strašne rozpačití, vrátane Johnnyho Deppa. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nenápadné auře nepovedených sequelů, která se na druhý a třetí díl nespravedlivě snesla, byla změna na více frontách asi jediným řešením. Pryč je stupňovaná komplexnost nejrůznějších intrik nebo tahání klíčových postav z klobouku za minutu dvanáct. A přestože mě právě tenhle postup vždycky bavil, musím uznat, že návrat ke klasické pirátské báchorce, ve které za dějové provázky v klíčových momentech tahá hlavně Jack Sparrow, je nápadem za všechny peníze. Doposud akademickému Marshallovi se na Verbinskiho odkaz povedlo navázat více než dobře. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Báchorka hodná hodinové televizní pohádky roztažená přes dvě hodiny. Vyvanutý Depp, který (i díky k uzoufání neinvenčnímu scénáři) brousí komediální dno. Necharismatické a otravné herecké přírůstky. A k tomu navrch znuděný Marshall, vedle kterého je i Mike Newell "mistr blockbusterové zábavy". Alespoň že Griffiths si královskou šarži ukázkově užívá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná plavba po karibských vlnách a naštěstí také návrat k ucelenosti prvního dílu Pirátské série. Potěšující zpráva je, že Zimmer nasadil další ostré tóny a nebojí se vládnout filmu více, než sám střihač (ve výsledku velmi smutné). Dějově i vizuálně se je na co dívat, i když se opakuje přeplácanost a až nadlidské schopnosti Jacka Sparrowa, který mě pobavil za celý film jednou (klášter? nevěstinec!). Příběh má své kouzlo, Černovous má charizma a vlny podivna překvapivě fungují, i když občas jako by se tvůrcům ztratila nitka, kterou diváka chtějí vodit... Lehce přes dvě hodiny fajn zábavy, na kterou rychle zapomenete. Což k této sérii patří, již až příliš často... PS: že Penélope bude mluvit anglicky s tím krásným přízvukem mi nevadí, ale ti Španělé?:( PPS: ten přídavek po titulcích tam vážně být neměl... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc se mi nechtelo verit tem kecum direct-to-dvd, ale popravde receno, pomaloucku polehoucku skutecne to tak zacina vypadat. Celej pribeh o hledani fontany mladi pusobi dojmem, jak kdyby si tvurci proste rekli, ze hlavni particka musi nekam jet a los padnul na fontanu, takze se tam vsichni zenou, ale nikdo nema poradnej duvod. Nekonaj se ani zadny akcni sceny, o kterejch by se dalo rict epic, jasne, neustale se neco deje, honicky, bitky, ale nic, co by clovek uz nevidel nebo co by vylozene oslnilo. Ruku v ruce s tim jdou ne uplne vypilovany triky, ktery obcas docela bijou do oci. V podstate to tak zachranujou jen herci, Depp, kterej prakticky nesleze ze sceny a muze se pretrhnout, aby se divak bavil a vychazi mu to, sype ze sebe jednu hlasku za druhou a je fakt paradni. A pak nahrada za Keiru a Orlanda - Cruz, ktera je taky paradni a sarmantni a verte mi, ty postavy, co tu nejsou, vam nebudou ani vterinu chybet. Co se tyce Rushe a McShanea, ty bohuzel nedostali moc prostoru. Celkove sice porad docela solidni zabava s paradnim obsazenim, jako vzdy skvelou hudbou, ale uz to pusobi trochu jako vareni z vody a pro me zklamani. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Plně funkční loď Queen Anne's Revenge je vůbec první replikou skutečné historické lodi, která se v sérii objevuje. (Pepy)
  • Johnny Depp (Jack Sparrow) se při natáčení jedné z kaskadérských scén zranil. Měl poté bolesti v zádech a dočasně kulhal. Natáčení však muselo pokračovat. (LEGACY)
  • Pro surfaře Tamaya Perryho, který byl obsazen do role jednoho ze šesti havajských členů posádky Queen Anne's Revenge piráta Černovouse (Ian McShane), nešlo o první spolupráci se společností Walt Disney Studios. V roce 1999 hrál ve filmu Johnny Tsunami (1999) jednoho z protivníků hlavního hrdiny a také se na filmu podílel jako dublér při natáčení surfařských scén. (Čiban)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama