Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (1 486)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to jakoby někdo počtvrté opravil vaši kdysi dávno oblíbenou atrakci v zábavním parku. Pobaví vás staří známí, chvilkami potěší ti noví, oko se nabaží efektů, ucho přetrpí momenty, kdy někdo promluví a tak nějak se tím zčásti prosmějete, zčásti protrpíte až do konce, přičemž nejvýraznějším pocitem, který to ve vás po vylezení ven zanechá, je to, že jste se docela nudili. PS: Půl dne od zhlédnutí si pamatuju akorát burácivou hudbu, věčně nalitého Deppa a výstřih Penelope. Elegantní zážitek za čtvrt miliardy dolarů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som to dva razy a dva razy som nechápal. Po prvom pozretí som si myslel, že som sa pomýlil, ale nie, vážne je to tam. Či skôr nie je. Čo? Vlastne všetko. Prvé tri diely sa mi páčili, najmenej percent som dal prvému a aj ten schytal krásnych 80%. Ale štvorka je úplne mimo, od čajového zlosyna (mdlý a miestami až nechtiac smiešny Ian McShane) až po nulovú chémiu medzi Sparrowom a Barbossom (ktorá bola v jednotke a trojke na vysokej úrovni) až po kuriózne WTF (Judi Dench?? Prečo???). Akčné scény sú mizerne nakrútené, aj zostrihané (a spravidla do nich začne hulákať kedysi tak nákazlivý hlavný hudobný motív, čo pôsobí až kuriózne a parodicky, asi ako keby ste túto monumentálnu hudbu vložili do dialógovej scény sovietskej drámy) a po stránke trikov a výpravy ide miestami akoby až televízny film. Čo je pri rozpočte 250 miliónov dosť nepochopiteľné. A aj Penelope Cruz je o ničom. Všetci mi pripadali strašne rozpačití, vrátane Johnnyho Deppa. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

První díl byl naprosto dokonalý trhák ve všech směrech, dvojka byla pořád fajn, trojka už byla sračka, ale tadyto to je přímo epicentrum hoven. Sterilní, vykonstruovaná nuda s minimem zábavných momentů. Vyškrtnout Orlando Blooma a dát tam místo něj debilního, otravnýho misionáře byl opravdu exkrementální tah. Je smutné vidět tolik dobrých herců jak se snaží a ten film je pořád na hovno. Rob Marshall selhal. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První díl Pirátů, který se obešel bez patosu. Osvobozen od původní trilogie nabízí čtvrtý díl On Stranger Tides nové dobrodružství, nové příběhy, nové lokace a díky Penélope Cruz je to konečně taky pastva pro oči (a uši, protože používá ten svůj španělský přízvuk). Předchozí díly byly jen efektivně poskládané velkolepé obrazy, tohle byla konečně příjemná a zábavná podívaná. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi, že tam bolo priveľa nudných dialógových scén, celkovo to bolo príliš dlhé, dalo by sa to zostrihať na cca 90 minút a pôsobilo by to ďaleko lepšie. 3D zábery tam boli pekné dva, takže tak :D ... čo sa Penelope Cruz týka, tak som čakal, že to dopadne o čosi lepšie, nemôžem si pomôcť, proste sa mi do tohto filmu nehodí... páčil sa mi celkom kreatívny, vtipný úvod a morské panny, na tých si dali záležať ;) ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Pramen mládí, legendární pramen, jehož voda údajně navrací ztracené mládí komukoliv, kdo se jí napije, byl ve skutečnosti předmětem vytrvalého, ale marného pátrání španělského mořeplavce a objevitele Ponceho de Leóna ze 16. století. De León se dočkal zvěčnění pouze v rámci zábavní atrakce “Piráti z Karibiku" v kalifornském Disneylandu, kde je v jedné z místností vyobrazen coby kostlivec. (Čiban)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Wixim)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama