Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

viperblade 

všechny recenze uživatele

-Pořád mě ale miluješ, že? -Řeknu to takhle: Kdybys měla sestru a psa, vyberu si psa. Je vidět, že Rob Marshall si splnil domácí úkol a poctivě nakoukal všechny předešlé díly Pirátů. Bohužel se ale (až moc) soustředil jen na Johnnyho Deppa a jeho fóry, takže tento díl je spíše komedií než dobrodružným filmem. Pro někoho je to výhodou (kamarádka po skončení filmu řekla, že tohle se jí na tom právě líbilo, že tam nebylo moc soubojů, ale hodně vtipů), pro někoho nevýhodou, to už je na vás. Za sebe můžu říct, že mě tito Piráti pobavili a vcelku potěšili. Téměř jsem se nenudil, Johnny hází jednu hlášku za druhou, Penélope se (minimálně!) vyrovná Keiře, co se krásy týče (i když, tyhle dvě srovnávat, to se moc nedá) a film svižně pádí kupředu bez větších logických či příběhových děr. Jenže něco mi tu chybělo. Nějaká epická bitva, nějaká více zapamatování hodná scéna. Řeknu to takhle, u každého dílu mám na co vzpomínat - u jedničky to je hned několik scén, u dvojky je to mlýnské kolo a Kraken, u trojky je to finální bitva, ale tady… ani ta scéna s mořskými pannami nebyla zas TAK dobrá, jak jsem podle reakcí zde čekal. (Měla něco do sebe, ale ne tak, jako výše zmíněné scény z minulých dílů). Suma sumárum - noví Piráti pobaví zřejmě každého a myslím, že to není tak velké zklamání, jak to zde ostatní popisují. Je otázkou, kam se tato série ubere, já bych raději pětku viděl jako film, který je dobrodružnou komedií a ne jako komedii s pár dobrodružnými prvky. 80 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaciatok zacinal tak slubne a v tej chvili som si pomyslel, ze urcite neklesnem pod stvrtu *, lenze potom prisiel pomerne nudny stred filmu a trochu pridlha plavba ku cielu, ktora bola sice okorenena morskymi pannami, ale ani zaver to nedokazal nijako zachranit, takze som musel zostat pri tretej *, pretoze ked si spomeniem na prve dve casti, tak v tejto je aj napriek snahe vidiet, ze uz to nebolo ono. Malokedy sa mi stava, ze pri 3D filme takmer zabudnem, ze mam 3D okuliare a tak som premyslal, ci to vobec malo zmysel aj ako 3D vidiet, podla mna to bolo zbytocne. Johnny Depp je ako v kazdej casti rovnako humorny, hudba Hansa Zimmera je opät prekrasna, Penélope Cruz uzasna, len neviem, ci nebolo chybou nahradit rezisera Gorea Verbinskeho inym oscarovym reziserom muzikalu CHICAGO (2002) alebo dalsieho muzikalu NINE (2009) Robom Marshallom. Mozno som mal prilis velke ocakavania, uvidim po reprize niekedy v buducnosti. ________ Johnny Depp - (Jack Sparrow) +++ Penélope Cruz - (Angelica Malon) +++ Geoffrey Rush - (Barbossa) +++ Ian McShane - (Blackbeard) +++ Kevin McNally - (Gibbs) +++ Astrid Berges-Frisbey - (Syrena) +++ Stephen Graham - (Scrum) +++ Keith Richards - (Kapitán Teague) +++ Richard Griffiths - (Kráľ George) +++ Judi Dench - (Bohatá dáma v koči) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimera +++ (Videl v 3D kine 05.06.2011) ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi, že tam bolo priveľa nudných dialógových scén, celkovo to bolo príliš dlhé, dalo by sa to zostrihať na cca 90 minút a pôsobilo by to ďaleko lepšie. 3D zábery tam boli pekné dva, takže tak :D ... čo sa Penelope Cruz týka, tak som čakal, že to dopadne o čosi lepšie, nemôžem si pomôcť, proste sa mi do tohto filmu nehodí... páčil sa mi celkom kreatívny, vtipný úvod a morské panny, na tých si dali záležať ;) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Piráti tentokrát vsadili na stejné trumfy jako kdysi jednička, tedy na čistě dobrodružnou notu výpravy za pokladem namísto pokusů o mytologii či epičnost. A sázka jim vyšla, byť žádná velká výhra to ani tak není. Aby jim bývala vyšla i s jackpotem, musel by na režijním postu být někdo kdo zvládá akční dynamiku i komediální timing a uměl by tedy náležitě p(r)odat co má k dispozici. Žádné terno, žádné zklamání; snad jen absentující chemie (s jednou čestnou výjimkou) mezi Deppem a Penélope zamrzí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc se mi nechtelo verit tem kecum direct-to-dvd, ale popravde receno, pomaloucku polehoucku skutecne to tak zacina vypadat. Celej pribeh o hledani fontany mladi pusobi dojmem, jak kdyby si tvurci proste rekli, ze hlavni particka musi nekam jet a los padnul na fontanu, takze se tam vsichni zenou, ale nikdo nema poradnej duvod. Nekonaj se ani zadny akcni sceny, o kterejch by se dalo rict epic, jasne, neustale se neco deje, honicky, bitky, ale nic, co by clovek uz nevidel nebo co by vylozene oslnilo. Ruku v ruce s tim jdou ne uplne vypilovany triky, ktery obcas docela bijou do oci. V podstate to tak zachranujou jen herci, Depp, kterej prakticky nesleze ze sceny a muze se pretrhnout, aby se divak bavil a vychazi mu to, sype ze sebe jednu hlasku za druhou a je fakt paradni. A pak nahrada za Keiru a Orlanda - Cruz, ktera je taky paradni a sarmantni a verte mi, ty postavy, co tu nejsou, vam nebudou ani vterinu chybet. Co se tyce Rushe a McShanea, ty bohuzel nedostali moc prostoru. Celkove sice porad docela solidni zabava s paradnim obsazenim, jako vzdy skvelou hudbou, ale uz to pusobi trochu jako vareni z vody a pro me zklamani. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Ve scéně, kdy Jack (Johnny Depp) utíká ulicemi Londýna, si můžeme všimnout povozů, které jezdí po pravé straně ulice. V Anglii je však provoz levostranný. (Claude Speed)
  • Při natáčení v Londýně v říjnu 2010 obdržel Johnny Depp (Jack Sparrow) dopis od místní devítileté školačky, ve kterém ho žádala o pomoc při vzpouře proti učitelům. Herec se poté téměř bez varování objevil ve škole jako kapitán Jack Sparrow, aby poradil žákům. (Foox)
  • Ve chvíli, kdy Penélope Cruz (Angelica) přijímala roli ve filmu, ještě netušila, že následně otěhotní. V některých záběrech ji proto nahradila její sestra Mónica, která je jí velice podobná. (pufina)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama