Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som to dva razy a dva razy som nechápal. Po prvom pozretí som si myslel, že som sa pomýlil, ale nie, vážne je to tam. Či skôr nie je. Čo? Vlastne všetko. Prvé tri diely sa mi páčili, najmenej percent som dal prvému a aj ten schytal krásnych 80%. Ale štvorka je úplne mimo, od čajového zlosyna (mdlý a miestami až nechtiac smiešny Ian McShane) až po nulovú chémiu medzi Sparrowom a Barbossom (ktorá bola v jednotke a trojke na vysokej úrovni) až po kuriózne WTF (Judi Dench?? Prečo???). Akčné scény sú mizerne nakrútené, aj zostrihané (a spravidla do nich začne hulákať kedysi tak nákazlivý hlavný hudobný motív, čo pôsobí až kuriózne a parodicky, asi ako keby ste túto monumentálnu hudbu vložili do dialógovej scény sovietskej drámy) a po stránke trikov a výpravy ide miestami akoby až televízny film. Čo je pri rozpočte 250 miliónov dosť nepochopiteľné. A aj Penelope Cruz je o ničom. Všetci mi pripadali strašne rozpačití, vrátane Johnnyho Deppa. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po megadrahom a megatupom druhom a treťom dieli ma štvorka celkom potešila. Z objektívneho pohľadu síce príliš nenadchne, ale páčilo sa mi, že podobne ako jednotka, má film taký klasický dobrodružný šmrnc, s väčším dôrazom na príbeh, atmosféru, postavy atď. Sparrow je znova ten šibalský pirát, ktorý má vśetko dopredu náplánované a nie iba šasko, ktorého eskapády v dvoch predchodzích dieloch už vôbec neboli zábavné. V rámci popkornovej zábavy spokojnosť. (6,5/10) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hopsa hejsa na Černovousa. Kočička Rossio s pejskem Elliottem pekli dort podle receptu Magdaleny Dobromily Rettigové, ale někdo jim před přípravou ingrediencí podstrčil návod na makrobiotickou luštěninovou kaši. Místo "vraž tam deset vajec, půl litru oleje, dvě měrky cukru, kilo mouky" v podobě dobrodružnýho příběhu, fungujícího humoru a zajímavejch smysluplnejch postav tak dostaneme zoufale bezbarvou bezchutnou bezvonnou napodobeninu napínavýho zábavnýho dobrodružství, na kterým se možná dá přežít (narozdíl od trojky), ale není co na ní ochutnat. Naprosto chybí smysl existence řady postav na plátně (Penélope tam byla proč? Nejen že nemá prakticky žádnou roli v ději, ale ani z ní není nic vidět, PG-13), gradace děje, časování komediálních scén a, což u filmu za čtvrt miliardy překvapí nejvíc, jakákoli výraznější akční scéna. Černovousovi chybí jakýkoli tajemno a síla, jaký měl v prvním díle kostlivej Barbossa. A to samý se dá říct o zbytku. Pár dobrejch nápadů, který by s lepším scénářem a větším citem pro komedii mohly vytvořit slušnou dobrodružnou záležitost, jsou díky záměně receptu podaný doslova kapátkem. Škoda krásný lodi The Rose, kterou jsme mohli vidět v Master and Commmander. Tady je zoufale nevyužitá. Proč je takovej problém napsat dobrodružnej příběh, kterej by s takovejma možnostma dokázal stvořit fungující napětí, tajemno, romantiku, kvalitní šermovačku a hlavně nějakej závěr. Film totiž vpodstatě nemá ani žádný finále, všechno se stane tak nějak mimochodem. Slušná scéna na člunu mezi mořskejma pannama (jen než to začne kolem bouchat) je snad to jediný, co se dá pochválit. A koukám, že jsem tomuhle komentáři věnoval mnohem víc času, než si vůbec film zaslouží. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.0/10] | me: Ďalší pirátsky diel a opäť posun smerom dole. Ako dobrodružný film to samozrejme uspelo, ale čakal som podstatne viac. Jack Sparrow je svojský ale chýbali mu hlášky, ktorých je od prvého dielu stále menej. Všetko to (funny) čo som videl v trailery, to čo ma pritiahlo do kina bolo zároveň aj všetko čo film ponúkol na pobavenie. Okrem toho zostal už len dobrodružný film, čo je sklamanie. Chýbala tomu šťava, čerstvé frky, texty ... proste niečo inovatívne a hoci prítomnosť Penelope nebola sklamaním, o nejakom veľkom prínose sa hovoriť nedá. Celé to je založené a postavené na dobrodružstve, ktoré sme tu už mali v predchádzajúcich dieloch, ale to čo spravilo z prvého pirátskeho filmu kult (Jack a jeho humor) v tomto poslednom diele vo veľkej miere chýbalo. Plusový bod prihadzujem za morské panny, ... ale celkovo to je len ďalší (o čosi slabší) diel pirátov. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Prvně co mě při začátku natáčení napadlo: Rob Marshall a blockbuster? Tahle kombinace mě nešla dohromady a dopadlo to přesně tak jak jsem očekával… nejvíce jsem se obával akčních sekvencích, se kterými nemá režisér kdovíjaké zkušenosti a bylo to hned poznat... akce je mdlá, bez energie a hlavně bez eye-candy momentů - což u hlavního blockbusteru léta obzvlášť nepotěší. Nejšťastnější nebyla ani změna v obsazení. Sice jsem nepostrádal Blooma ani Knightley, jen cenu za zbytečnou a nezajímavou postavu ve vedlejší roli by si ode mě odnesla Penelope Cruz. Překvapivě nejvíce se mě líbila dějová linka mořské pany a misionáře, která bohužel nedostala tolik prostoru, jak bych si představoval. Mám pocit, že Gore Verbinski a jeho cit pro akci a vtip tu chybí víc než jsem si myslel, tak je pro mě nové pokračování pirátů mírným zklamáním, jak v akci tak v nezajímavém průběhu děje… bohužel i typické nudné momenty Roba Marshalla se zde objevily… mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Výzdoba lode The Queen Anne’s Revenge bola inšpirovaná svetoznámou Kostnicou v Kutnej Hore. Produkčný dizajnér filmu John Myhre osobne kvôli tomu navštívil Českú republiku. (odvedle)
  • Tělo Černovouse (Ian McShane) bylo údajně i ve skutečnosti vyhozeno přes palubu a obeplulo několikrát loď. Pirátova hlava byla předtím sťata a pověšena na stěžeň. (smeejay)
  • Snímek překonal v době svého uvedení hned několik rekordů. V mimoamerických tržbách dosáhl nejrychleji hranice vydělaných 500 milionů amerických dolarů, na které si přišel už po 14 dnech. Rekordní je i rychlost celosvětového výdělku 700 milionů dolarů, které si autoři na konto připsali po 16 dnech. Druhým nejrychlejším časem se může titul pyšnit mezi filmy, kterým se podařilo vydělat 800 milionů amerických dolarů. Snímek se stal rovněž finančně nejúspěšnějším filmem studia v Rusku a Číně. (J*A*M*A*L)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama