Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

LihO 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi, že tam bolo priveľa nudných dialógových scén, celkovo to bolo príliš dlhé, dalo by sa to zostrihať na cca 90 minút a pôsobilo by to ďaleko lepšie. 3D zábery tam boli pekné dva, takže tak :D ... čo sa Penelope Cruz týka, tak som čakal, že to dopadne o čosi lepšie, nemôžem si pomôcť, proste sa mi do tohto filmu nehodí... páčil sa mi celkom kreatívny, vtipný úvod a morské panny, na tých si dali záležať ;) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po megadrahom a megatupom druhom a treťom dieli ma štvorka celkom potešila. Z objektívneho pohľadu síce príliš nenadchne, ale páčilo sa mi, že podobne ako jednotka, má film taký klasický dobrodružný šmrnc, s väčším dôrazom na príbeh, atmosféru, postavy atď. Sparrow je znova ten šibalský pirát, ktorý má vśetko dopredu náplánované a nie iba šasko, ktorého eskapády v dvoch predchodzích dieloch už vôbec neboli zábavné. V rámci popkornovej zábavy spokojnosť. (6,5/10) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Piráti počtvrté a na vlnách podivna? No, podivné to bylo už při třetím setkání, takže myslím, že stačilo!! Celou trojku jsem čekal, až časomíra zahlásí příchod závěrečné stmívačky, tady to nebylo moc jiné. Většina pokračování má jeden zásadní problém – přeplácanost. Prostě tam nacpeme všechno, co nás napadne, nehledě na divákův zájem. A pak to prostě celé notně působí neupřímně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to jakoby někdo počtvrté opravil vaši kdysi dávno oblíbenou atrakci v zábavním parku. Pobaví vás staří známí, chvilkami potěší ti noví, oko se nabaží efektů, ucho přetrpí momenty, kdy někdo promluví a tak nějak se tím zčásti prosmějete, zčásti protrpíte až do konce, přičemž nejvýraznějším pocitem, který to ve vás po vylezení ven zanechá, je to, že jste se docela nudili. PS: Půl dne od zhlédnutí si pamatuju akorát burácivou hudbu, věčně nalitého Deppa a výstřih Penelope. Elegantní zážitek za čtvrt miliardy dolarů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najnižšie hodnotenie odo mňa pre sériu Pirátov. A dokonca v tom ani nehrá rolu, že s knižkou Tima Powersa to má spoločné iba fontánu a Edwarda "Blackbearda" Teacha. Chvalabohu, veď čo Hollywood neprevezme, to nesprzní ;-) Ale aj ako súčasť série aj ako dobrodružný film je to akési... slabé. Chaotické, preplnené, pomiešané... Dobrý guláš má mať veľa ingrediencií, ale existuje aj hranica, za ktorou prestáva byť dobrý. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Při průměrném ročním platu Kubánce (v roce 2010) by jich Johnny Depp (Jack Sparrow) za svůj honorář mohl živit téměř 253 000 celý rok. (Abmont)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2011 v Anaheimu v Kalifornii. (Varan)
  • Inšpiráciou pre film bola kniha amerického autora Tima Powersa "V neznámych vodách". Podľa scenáristov filmu sa dal jej príbeh príbeh fantasticky preniesť do sveta Jacka Sparrowa (Johnny Depp). (ash99)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama